Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Első alkalomra milyen pálinkát...

Első alkalomra milyen pálinkát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Még csak kétrszer ittam pálinkát.Először egy körte pálinkát,de ez nem jött be.Majd másodszor egy barack pálinkát kóstoltam ez már jobb volt.

Milyen fajtát kóstoljak meg?

Ágyas vagy sima?



2015. szept. 20. 20:49
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
Szerintem a barack a legfinomabb, de a szilva is jó.
2015. szept. 20. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/35 A kérdező kommentje:
Szerintetek hülyének fog nézni az eladó,ha segítséget kérek tőle,hogy ilyen esetben milyen pálinkát ajánlana?
2015. szept. 20. 21:25
 3/35 anonim ***** válasza:
Én a mézes pálinkát tudom ajánlani
2015. szept. 20. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/35 Phoney ***** válasza:
Ha tanácstalan vagy, és olyat akarsz, ami biztos nem sérti az ízlésedet, de nem is ízetlen (mert sajnos az sem ritka), akkor erre az Agárdi stílusa felel meg a legjobban. Bármelyik „sima” pálinkát nyugodtan megveheted az alapszériájukból (szilva, barack, szőlő, alma, körte).
2015. szept. 20. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/35 anonim ***** válasza:
56%

Valami olyat keress amit utálsz, kiüt és egy életre elmegy q kedved a pálinkázástól. :D

Egyébként milyen első alkalomra, ha már 2X ittál?

2015. szept. 20. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/35 A kérdező kommentje:
Az elsőalkalmat úgy értem,hogy nem nagyipari,hanem rendes pálinkából az első.
2015. szept. 21. 10:18
 7/35 Mojjo ***** válasza:
100%

A "nagyipari" az nem rendes pálinka, hanem rendetlen? Amúgy mit tartasz nagyiparinak? Amit lehet boltokban kapni? Miért nagyipari?


Azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy a házi pálinkák döntő többsége egész egyszerűen hibás. Rossz, értékelhetetlen, hibás. Van egy olyan divat, hogy hűűű, a házi az igazi, nem azok a bolti vackok... Nos igen, sajnos a bolti pálinkák közül is (akár drágább árkategóriákban) rengeteg egyszerűen és magyarosan kifejezve sz@r, ez tény. Mint ahogy az is, hogy találni azért jóféle házit, ha _nagyon_ ritkán is. Ugyanakkor ez a házi a király, a bolti pedig ipari vacak vélekedés egész egyszerűen valamiféle félreértelmezett romantikából fakad - az emberek szeretik adott esetben akár mindenféle konkrétumok nélkül is az előbbit dicsőíteni, az utóbbit démonizálni, megpróbálják azt gondolni, hogy az igazi, autentikus, klassz dolgokat az egyszeri emberek háza táján kell keresni, míg a nagy mennyiségben előállított termékek csupán a vegyipar szörnyszülöttei, aminél a profiton kívül más nem számít. Megvan ennek is az oka. Mindenesetre vannak termelők, akik őszintén odaadóan, mondhatni szerelemből csinálják, amit - adott esetben pálinkát. Mert ez az életük, erre tettek fel mindent. És ennek megfelelő termékeket dobnak a boltok polcaira.


Sorry az intermezzóért. Phoney hozzászólását ajánlom a figyelmedbe. Konkrét márkát javasolt, nem véletlenül. Nem úgy működik a dolog, hogy van körte, meg barack, ágyas, meg sima, és ha egy körte nem tetszett, kipróbálunk egy barackot, az jó, akkor utána a barackot érdemes keresni, a körtét meg kerülni. Hatalmas különbségek vannak pálinka és pálinka között, akkor is, ha ugyanabból a gyümölcsből készültek - lehet egy másik, tényleg jó körte igencsak megnyerne. Érdemes tehát a gyümölcs fajtája mellett a termelőt is figyelni. Az Agárdit én is ajánlom. Viszonylag könnyen be is szerezhető, egyáltalán nem indokolatlanul drága, és teljesen korrekt.


Egyébként nemsokára lesz a kolbász- és pálinkafesztivál, ha szeretsz kísérletezni, érdemes kiugrani és pár termelőtől pár tételt végigkóstolni, lehetőleg kupicánként.

2015. szept. 21. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/35 Mojjo ***** válasza:
Ja igen, még annyi, hogy bármennyire döbbenetes dolog, de azt kell látnom, hogy az emberek döntő többsége egész egyszerűen nem érzi, ha egy házi pálinka akár ordítóan hibás. Mert nincs összehasonlítási alap, nem tudja, milyennek kéne lennie, mit kéne éreznie. Ha emellé még ivott néhány büntetően rossz boltit, akkor főleg azt fogja gondolni, hogy mekkora szuper a házi... Szóval van ennek a romantikus képzetnek egy ilyen kóstolási tapasztalatlanságból táplálkozó gyökere is - pontosabban általában ezért nem bukik ki a valóság az ábrándok közül egyből...
2015. szept. 21. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/35 Phoney ***** válasza:

+1 megjegyzés a barackdologhoz:

Ahogy a mai kereskedelmi főzdék főznek, annak a stílusnak a barackpálinka az egyik legnagyobb vesztese. Abból kóstoltam eddig a legtöbb felejthetőt, a legtöbbször alig vagy egyáltalán nem adja vissza a barack üdeségét. Ellenben pl. a szőlőnek, körtének, almának jól áll ez a stílus, és gyakran a szilvának is, csak így egyáltalán nem hasonlít a klasszikus (fanyar) szilvapálinkára.

2015. szept. 21. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/35 Mojjo ***** válasza:
Phoney, csak kíváncsiságból, a Fülig Jimmy barackot próbáltad, és ha igen, mi volt a véleményed róla?
2015. szept. 21. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!