Ha csak cukorból erjesztett cefréből csinálok pálinkát akkor abban nem lesz metanol? Mivel az a növényi rostokból, pektinből keletkezik.
Figyelt kérdés
2015. jún. 1. 11:57
1/5 Mojjo válasza:
Nem egészen értem... a cefre eleve tartalmaz valamilyen növényt... te ezt úgy érted, hogy csak cukrot akarnál erjeszteni, növényi részek nélkül, vagy hogy kell értelmezni a kérdést?
2/5 anonim válasza:
Abból nem pálinka lesz, hanem olyasmi, mint az nagy áruházláncok saját márkás vodkái, amit répacukorból készítenek és igen, lesz benne metanol, viszont ha meg is akarod inni azt a borzalmat és nem csak ablaklemosónak akarod használni, akkor javaslom a többszöri lepárlást és finomítást, ám ez nem túl gazdaságos.
3/5 A kérdező kommentje:
Én csak a metanoltól félek, íze nem érdekel, aromát tudok hozzá adni utólag... Ezért akarom csak cukorból mert a növényi rostokból keletkezik a metanol, a cukorból csak etanol, vagy rosszul tudom?
2015. jún. 2. 07:32
4/5 anonim válasza:
Cukorból és élesztőből vagy hogyan?Az elég szar lehet...
5/5 jampi15 válasza:
cukor élesztő és valamilyen tápanyag muszáj bele mert anélkül nem erjed le. Amugy én már készítettem cukorcefrének hívják ha készíteni akarsz irj privátot segitek. A metanoltól nem kell félni ebbe szinte nincs is. Elég jó minőségü whiskey-t lehet házilag késziten sok boltit lever de egy jó főző és kellő hozzáértés szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!