Hogy főznek pálinkát nem érjesztett gyümölcsből?
Erjesztés nélkül sehogyansenem. Nemcsak pálinkát, hanem semmiféle alkoholt nem lehet anélkül főzni (hacsak nem kész alkoholt öntenek az üstbe, mint pl. az abszint, a gin, az ouzo vagy a geist esetén).
Abban a sorozatban sokszor ki szoktak felejteni „véletlenül” 1-2 mozzanatot, nyilván hogy nehogymár a néző elkezdjen otthon zugfőzni és még sikerüljön is neki.
Sehogyan sem.
Az valami kamu akkor.
Erjedés nélkül nincs pálinka.
Banánból pálinka? Pff
Gondolom a cefrézés hosszú folyamatát kihagyták :)
banánpálinka? Megkóstolnám! :)
Mivel ez nem rendes dokumentumfilm, hanem színészekkel eljátszott (ha akarom, show-) műsor, ilyen „apró hibák” simán becsúsznak. Itt nem a szakmaiságon van a hangsúly, hanem a szórakoztatáson...
A cefrét eleve nem kell nyomás alatt tartani, simán lefeded vagy kotyogót teszel rá. A zajos főerjedés alatt napi többször megkevered, és lenyomkodod a bundát. A csendes erjedés alatt már vigyázni kell a CO2-rétegre, akkor már csak a bundát nyomkodod le.
Hy!
Nem vagyok benne biztos,lehet hülyeséget írok de akkor lécci szóljatok már ha nem így van mert Én is most kezdeti tájékozottságban vagyok :)
Nem vagyok benne biztos,de azt hiszem hogy a sört valahogy úgy csinálják,legalábbis egyik módja hogy főzik,malátázzák és asszem ezzel készen is vagyon,tehát ha ez így van akkor gabonából akár egy alágyújtással el lehet intézni a párlatfőzést is,de aztán lehet hogy hülyeséget írok....
Amúgy az is lehet hogy ezeknek van spéci szerük ezek biztos hogy itthon is tiltottak,pl valahol műtrágyából főznek alkoholt.Szóval elképzelhető hogy van olyan adalék amit csak vízhez tesznek és csak főzni kell ,a gyümölcs az csak aromát adná mintha aromatornyot használnánk a pálinkafőzőn,a szeszt meg az adalék adja.
18:27, csak azért írom le, mert külön kérted: nem így van.
Gabonából bonyolultabb szeszt főzni, mint gyümölcsből. (Ti. erjesztés előtt +1 lépés cukorrá alakítani a benne lévő keményítőt.)
Műtrágyából nem főznek alkoholt (hanem élesztőtápnak használják a cukros víz – cukorcefre – megerjesztéséhez)
Nincsen semmiféle adalék, ami egyből alkoholt varázsol a cukorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!