Mennyi pálinka készíthető kb. 200 liter gyümölcsből?
Az előző válaszadónak igaza van, 20-30l-re számíthatsz.
A megfelelő minőségű erjesztésnek is megvan a maga hőmérséklete, ami kb. 20-25°C (ha jól tudom), szóval a kérdésedre a válasz: igen megfázhat. Különösen eltérő hőmérsékleten nem erejedés megy végbe, hanem egyszerű rohadás.
Kevergetni tényleg nem szabad, hordóból meg kb. egy 300l-es elegendő a 200l-es cefréhez.
Ha tényleg jó minőségű pálinkát szeretnél, akkor a gyümölcsöket leszemezheted, kimagvazhatod, ill összevághatod.
Ja, és ne felejtsd el minden nap megsimogatni. :)
Köszönöm a válaszokat:)! Ajaj!A barátom minden nap megkevergette érlelés közben:o, mert így hallotta. Nem sok lett akkor a 140l szilvából, csupán 5l, és azt mondták megfázott.:(...ezek szerint én is elszúrtam!? De ha megfázott, megrothadt, hogy lehetett mégis csinálni belőle?
Most pedig itt a szőlő, ki tud segíteni a borkészítésben?
Segítsetek! Sose csináltam még ilyet! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!