Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hány kiló cefrének való...

Hány kiló cefrének való gyümölcsből lesz 1 liter cefre? Kifőzdék hol, mennyiért?

Figyelt kérdés

Birsről és csipkebogyóról lenne szó...

Ajánlanátok Buda környékén megbízható kifőzdéket?

Hogy megy ez? Mennyiért főzik ki? Honnan tudom, hogy nem hígítják fel/csalnak a mennyiséggel?


Ha csak a cefrét odaadom, és maguknak készíthetik el a pálinkát (ha van ilyen egyáltalán) a cefrét hány forint/kilóért szokták megvenni?


Bocsánat, ha butaságot kérdezek, nem tudom, hogy működik ez...


Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!:)


2013. jan. 1. 20:37
 1/4 A kérdező kommentje:

óóóó... most látom...

ha a cefrének való gyümölcsöm egy része már romlásnak indult, illetve 1-2-3 napja éri oxigén, akkor már nem is használhatom fel?

Van tiszta, romlatlan birsem is pépesített állagú, de már lassan 2 napja egy óriási lábosban áll, lefedetlenül...

Ezt sem használhatom már fel?


Csak friss gyümölcsöt lehet?

És rögtön a felaprítás után légmentes tárolóedénybe kell tenni?

2013. jan. 1. 20:45
 2/4 A kérdező kommentje:

Most olvasgatok pálinka témában, elég bonyolult dolognak tűnik ez a pálinka készítés...


Mármint honnan szerezhetek/hogyan készíthetek megfelelő lepárlót, miben tároljam a cefrét,...


Még egy kérdés felmerült bennem.

Ha mondjuk 7 literesként árulnak egy lepárlót, az mit jelet? Hogy 7 liter cefrét tehetsz bele, amiből lesz pár deci(?) pálinkád, vagy 70 liter cefréből tudsz 7 liter pálinkát készíteni? (Bár sejtem a választ, hogy az előbbi...)

2013. jan. 1. 21:06
 3/4 Phoney ***** válasza:

A lepárlónál a méretét adják meg, tehát annyi cefre fér bele.


Az alhkoholkihozatal gyümölcsönként változik, google-ön keress rá a kihozatali arányszámokra. Persze cukrozással több alkohol lesz belőlük, de cukrozott cefréből nem pálinka készül, és nem is gyümölcspárlat, csak „mezőgazdasági eredetű desztillátum”.


A cefrét nem veszi meg a bérfőzde, mert az hivatalosan nem adhat el saját pálinkát (bár feketén általában szoktak, főleg az elő- és utópárlatokból újrafinomított okádékot).


Bármilyen szar cefrét kifőznek egyébként, csak fizess. Az árat már nem tudom, literenként 700, vagy valamivel több.


Hogy hogyan kell a cefrét kezelni, annak itt nézz és kérdezz utána, meg a lepárlónak is: [link]

2013. jan. 1. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

Szia!

Jó régi kérdés, de megtetszett.

Cefrét csak olyan gyümölcsből készítünk, amit mi is megennénk. Tehát olyanból ami nem rohadt, penészes, kukacos és megmostuk.

A mosott gyümölcsöt darálás, aprítás, vagy szétnyomkodás után műanyag hordóba tesszük és légmentesen lezárjuk. Különböző hasznos szerekkel kezelhetjük is a cefrét, ami már a szépsége a cefre készítésnek.

Kifőzdék pedig általában 400literes üsttel dolgoznak. Ennyi cefrét főznek egyszerre. Változó az üst méret, de kb ekörül mozog.

De tavaly óta biztos utnaolvastál már a részletesen a pálinkakészítésnek :)

2014. nov. 1. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!