Hány kiló cefrének való gyümölcsből lesz 1 liter cefre? Kifőzdék hol, mennyiért?
Birsről és csipkebogyóról lenne szó...
Ajánlanátok Buda környékén megbízható kifőzdéket?
Hogy megy ez? Mennyiért főzik ki? Honnan tudom, hogy nem hígítják fel/csalnak a mennyiséggel?
Ha csak a cefrét odaadom, és maguknak készíthetik el a pálinkát (ha van ilyen egyáltalán) a cefrét hány forint/kilóért szokták megvenni?
Bocsánat, ha butaságot kérdezek, nem tudom, hogy működik ez...
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!:)
óóóó... most látom...
ha a cefrének való gyümölcsöm egy része már romlásnak indult, illetve 1-2-3 napja éri oxigén, akkor már nem is használhatom fel?
Van tiszta, romlatlan birsem is pépesített állagú, de már lassan 2 napja egy óriási lábosban áll, lefedetlenül...
Ezt sem használhatom már fel?
Csak friss gyümölcsöt lehet?
És rögtön a felaprítás után légmentes tárolóedénybe kell tenni?
Most olvasgatok pálinka témában, elég bonyolult dolognak tűnik ez a pálinka készítés...
Mármint honnan szerezhetek/hogyan készíthetek megfelelő lepárlót, miben tároljam a cefrét,...
Még egy kérdés felmerült bennem.
Ha mondjuk 7 literesként árulnak egy lepárlót, az mit jelet? Hogy 7 liter cefrét tehetsz bele, amiből lesz pár deci(?) pálinkád, vagy 70 liter cefréből tudsz 7 liter pálinkát készíteni? (Bár sejtem a választ, hogy az előbbi...)
A lepárlónál a méretét adják meg, tehát annyi cefre fér bele.
Az alhkoholkihozatal gyümölcsönként változik, google-ön keress rá a kihozatali arányszámokra. Persze cukrozással több alkohol lesz belőlük, de cukrozott cefréből nem pálinka készül, és nem is gyümölcspárlat, csak „mezőgazdasági eredetű desztillátum”.
A cefrét nem veszi meg a bérfőzde, mert az hivatalosan nem adhat el saját pálinkát (bár feketén általában szoktak, főleg az elő- és utópárlatokból újrafinomított okádékot).
Bármilyen szar cefrét kifőznek egyébként, csak fizess. Az árat már nem tudom, literenként 700, vagy valamivel több.
Hogy hogyan kell a cefrét kezelni, annak itt nézz és kérdezz utána, meg a lepárlónak is: [link]
Szia!
Jó régi kérdés, de megtetszett.
Cefrét csak olyan gyümölcsből készítünk, amit mi is megennénk. Tehát olyanból ami nem rohadt, penészes, kukacos és megmostuk.
A mosott gyümölcsöt darálás, aprítás, vagy szétnyomkodás után műanyag hordóba tesszük és légmentesen lezárjuk. Különböző hasznos szerekkel kezelhetjük is a cefrét, ami már a szépsége a cefre készítésnek.
Kifőzdék pedig általában 400literes üsttel dolgoznak. Ennyi cefrét főznek egyszerre. Változó az üst méret, de kb ekörül mozog.
De tavaly óta biztos utnaolvastál már a részletesen a pálinkakészítésnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!