Szilvából szeretnék cefrét készíteni. Milyen arányban kell cukrot tenni a kimagozott szilvához? Mennyi borélesztőt kell tenni kb 50 liter anyaghoz? Ja, és mikor kell beletenni? Kell- e kevergetni a cefrét?
Figyelt kérdés
2012. szept. 3. 13:42
1/3 anonim válasza:
A cefrébe nem szabad cukrot tenni, a szilvát ki kell magozni, borélesztő nem szükséges, egyébként az elején kell beletenni, a cefrét naponta kétszer meg kell keverni. A cefre fémmel nem érintkezhet.
2/3 anonim válasza:
Kimagozni sem kell. Cukrot sem kell tenni bele (akkor lesz igazi a pálinka), borélesztőt sem, és kevergetni sem kell. Pálinkát főz a családom generációk óta úgyhogy tudom mit beszélek. A barackot szokták magozni de a szilvát nem, úgy viszik a főzőbe. Miútán tele a hordó jól le kell zárni és 3-4 hónap múlva viszik főzni...
3/3 anonim válasza:
habot (bundát?) sem kell visszanyomni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!