Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Gabonacefre készítése közben...

Gabonacefre készítése közben képződhet metil alkohol? Ha igen kiküszöbölhető valahogy? Vagy kimutatható valamivel?

Figyelt kérdés

#cefre #készítés #gabona;gabonacefre #gabona cefre készítés;metil;alkohol;metil alkohol;metanol;
2013. máj. 1. 14:08
 1/1 Phoney ***** válasza:

A gabonacefrére sokkal kevésbé jellemző a metanolképződés, mint a gyümölcsre, mivel a metanol nagyrészt a felbontott pektinekből képződik.


Ha nem nagy melegben erjeszted és nem célzol 12%-nál erősebb cefrét, akkor nincs mitől tartani. Egyébként házilag nem mutatható ki.

2013. máj. 1. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!