Gabonacefre készítése közben képződhet metil alkohol? Ha igen kiküszöbölhető valahogy? Vagy kimutatható valamivel?
Figyelt kérdés
2013. máj. 1. 14:08
1/1 Phoney válasza:
A gabonacefrére sokkal kevésbé jellemző a metanolképződés, mint a gyümölcsre, mivel a metanol nagyrészt a felbontott pektinekből képződik.
Ha nem nagy melegben erjeszted és nem célzol 12%-nál erősebb cefrét, akkor nincs mitől tartani. Egyébként házilag nem mutatható ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!