Melyik a legjobb sör, hatása alapján?
A Heineken,Gösser Dreher(gold)mind 5% alkoholt tartalmaznak.A többi kevesebbet.Tehát ha a "jó legyen a hatása" alatt azt érted,hogy melyiktől lehet hamarabb berúgni,akkor a választékod leszűkül erre a háromra.Ha csak az ittas állapot minél gyorsabb elérése a célod,akkor a Heinekent javaslom.Mert az kb. annyira semleges,jellegtelen ízű mintha valami színezett szódavizet inna az ember.Így nem is nagyon fogod fel,hogy elvileg sört ittál.Ezért gyorsan és alattomosan csúszik.Aztán hirtelen...képszakadás..
Amúgy szerintem mint sör,elsősorban az ízét figyelembe véve;ezek közül a Pilsner Urquell a legjobb.
6
Én ugyan nem...Szerintem mint sör; minőség és íz szempontjából a Pilsner Urquell messze a legjobb a felsorolt italok közül.
De ha csak a gyors ittasodás az ízlelés nélküli vedelés a cél,akkor nyilván valami erősebb és kevésbé markáns ízvilágú kell.Tehát úgy gondolom,hogy a jellegtelen,halovány ízű Heineken pont jó arra.
A sör hatása függ az alkoholtartalomtól és a komló fajtájától/mennyiségétől egyaránt!
Wikipedia tévesen írja, az alap Dreher Classic volt régen 5.2%-os, azt váltotta le 4 éve a Dreher Gold, ami pont 5%-os!
A csehek abszolút nem spórolnak a komlóval, a bőségesen felhasznált mennyiség miatt a cseh sörök keserűbbek az átlagnál, a Pilsner Urquell pedig pont az egyik legkeserűbb sör, amit valaha ittam, de csak 4.4%, összeségében a hatására nem figyeltem oda, örültem ha végre lenyelem, olyan keserű volt, pedig ráadásul csak kisdobozosat vettem (330 ml)
A Heineken-nek nem tudom mi a titka, de: teljesen átlagos, 5%, ráadásul igazi komló nincs is benne, csak kivonat, mégis nagyon ütős, hamar fejre állít!
Kedvenc söreimből a Dreher Bitter Lager és a Borsodi Mester is 5%-osak, de úgy adagolták beléjük a komlót, hogy nem túlzottan, csak karakteresen keserűek, viszont nagyot tudnak ütni, főleg az utóbbi, a Mester igazán ütős, már 1 doboz után érzed a hatását!
Borsodi Bivaly - szo-szo - eléggé keserű, de arról inkább a magas alkoholtartalom miatti acetonos íze tehet!
Amúgy a felsorolt söröket most részletesen átnéztem alkoholtartalom szerint:
Kőbányai - 4.3%
Heineken - 5%
Gösser - 5%
Steffl - 4.1%
Dreher
• Gold - 5%
• Hidegkomlós - 4.5%
• IPA - 5.4%
• Bitter Lager - 5%
• BAK (barna sör) - 7.3%
• Pale Ale - 4.8%
• Red Ale (vörös sör) - 4.8%
Arany Ászok - 4.3%
Pilsner Urquell - 4.4%
Soproni
• Klasszikus - 4.5%
• 1895 - 5% (most csökkentették le 5.3%-ról)
• Óvatos Duhaj IPA (szűretlen) - 4.8%
• Óvatos Duhaj APA (szűretlen) - 5.5%
• Óvatos Duhaj Démon (barna sör) - 5.2%
• Óvatos Duhaj Búza - 5%
Borsodi
• világos - 4.5%
• Mester - 5%
• Bivaly - 6.5%
• IPA - 5%
Tuborg - 4.6%
És akármelyik gyártó - a gyümölcsös sörök mind egy kaptafára mennek, csak 4%, szóval azokkal ne is próbálkozz!
Őszinte leszek, ha a bebacás a cél, a sörrel nem jársz jól.
Kipisilied mire hatna, és nehezebb adagolni is. Másrészt egy csomó kalória, csak azonnal bontva jó, és legyünk őszinték, a finom sör drága.
Én így első kísérletezésre valami tömémyet és kólát vagy limonádét ajánlanék, ennél mindenki magának állítja be mennyi pia lesz a poharában, és ha megszalad vele a ló, tarthat üres kört üdítővel.
Illetve a megmaradt sör ki lesz öntve. A vodkát vagy rumot hónapokig eltarthatod a polcon, aztán a következő bulira csak üdítőt kell venned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!