Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez a rizs jo szakéhoz?

Ez a rizs jo szakéhoz?

Figyelt kérdés

[link]

Itt az infó rola a képen.

Kerekszemű csiszolt, abban stimmel

Igaz már elkezdtem csak hogy tudjam mire számíthatok

2022. aug. 24. 10:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Akkor meg miért írtad ki a kérdést, ha ennyire profi vagy? :-D
2022. aug. 24. 18:00
 12/21 A kérdező kommentje:
Mert a serfőzés és a szakéfőzés között van különbség, reméltem valaki tud pontos számokat mondani, hogy mennyi cukornak kell lennie a rizsben
2022. aug. 24. 18:02
 13/21 anonim ***** válasza:
9%
A szakéfőzés egy rendkívüli szakma, őrzött receptekkel, ahol nagyon nagy odafigyelést fordítanak a hozzávalókra, nem úgy csinálják hogy rizs, rizs, jóvanazúgy.. Komolyan azt hiszed a gyakorin kapsz érdemi tanácsot? Egy itt nem honos szakma titkairól? Amúgy ha nem telik szakéra, akkor nem iszol szakét, de a pancsolt izédet ne hívd annak.
2022. aug. 24. 18:43
 14/21 anonim ***** válasza:
35%
13. Dunning kruger pozitivnak hiába mondod... 😂
2022. aug. 24. 18:54
 15/21 A kérdező kommentje:

#13 erre szokták azt mondani, hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen.

Az eljárás teljesen publikus, leírják milyen víz kell, milyen hőmérsékleten mennyi ideig kell érlelni, milyen baktériumokat kell hozzáadni, stb...

Ezeket mind be is tartom, de az egyetlen kérdésem amire választ várok, hogy milyen rizs kell hozzá??

Ha nem tudod akkor ne írd le pls 50edszer is, hogy úgysem fog menni. Ha tudnád, akkor azt írnád hogy miben nem egyezik a szakérízzsel az amit én vettem, de úgy tűnik ezt sem tudod, úgyhogy felesleges írnod.

Az egyetlen dolog amiben kétségem van, hogy szakérízst írtak, de nem irják sehol hogy a szakérízsben mennyi cukornak kell lennie.

2022. aug. 24. 19:10
 16/21 anonim ***** válasza:
53%
Mivel Magyarországon nem jutsz szakérizs fajtához, tök mindegy. Nincs alapanyagod hozzá.
2022. aug. 24. 19:20
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
"leírják milyen víz kell" Amire nyilván cseszni fogsz, ha azt letojod hogy NEM étkezési rizsből van a szaké....
2022. aug. 24. 19:26
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Ja, majd minden helyett valami mást használ - aztán csodálkozva néz ki a fejéből, hogy mi lesz a végeredmény.. :)
2022. aug. 24. 19:53
 19/21 A kérdező kommentje:

Vízből és élesztőből is a megfelelőeket szereztem be, ezért mentem Ázsiai boltba, de mondjátok csak a hülyeségeteket :)

Egyetlen hasznos válasz eddig a #16

2022. aug. 24. 20:11
 20/21 anonim ***** válasza:

[link]

3. Bekezdés:

Nem muszáj szakérízsnek lennie, de akkor rosszabb minőségű lesz az eredmény.

A cukorfok egyáltalán nem lényeges, az előterjesztésnél a szénhidrátok alakulnak cukorrá, a cefrézésnél a cukor alkohollá.

Minél több tovább erjeszted cefrében, annál magasabb lesz az alkoholfoka és annál kevésbé lesz édes.

Lényeg h koji-kint és desztillált vizet használj.

2022. aug. 24. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!