Párolt párizsi szelethez tarhonyával/rizzsel milyen bor illik, fehér, ugye?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyáltalán: mi az a "Párolt párizsi szelet"?
Panírozott húst hogy lehet párolni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha csirkébôl készül inkább fehér, ha vörös húsból, pl. disznó, akkor inkább vörös. De csakis száraz borok, ne édeset válassz.
De mi az a párolt párizsi szelet???
Ahogy valaki írta is, a palacsintatésztában kirántott húsokat lábasban szépen egymásra rakni, vízzel felönteni, és meg egyet buggyantani rajta.
Szerintem finom, nagyanyámtól tanultam. Rizzsel se rossz, de hát nem vagyunk kínaiak, jobb a tarhonya.
Ha vörös húshoz vörös bor, akkor jó, legyen az. Nem is tudom, miért, fehérre gondoltam. Lehetm hogy a színe miatt talán.
Köszönöm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
8
Pedig finom, komolyan.
Én disznóhúsból csinálom. Vékony szeletekre vágom a húst, inkább kisebb darabokra, mert jobban szeretem a héját, és kisebb darabokkal több lesz.
A húst klopfolás után sózom, lisztezem. Sűrű palacsintatésztába mártva zsiradékban kisütöm. A kisütött húsokat egy lábasban szépen rétegesen sorokban egymásra rakom. Ha van, akkor csontlével, ha nincs, akkor sima vízzel felöntöm, hogy ellepje a húsokat.
Még egyszer felforralom, összerottyantom a lábasban lévőket.
Szerintem finomabb, ha jó pirosra-barnásra sülnek a húsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!