Párolt párizsi szelethez tarhonyával/rizzsel milyen bor illik, fehér, ugye?
Egyáltalán: mi az a "Párolt párizsi szelet"?
Panírozott húst hogy lehet párolni?
Ha csirkébôl készül inkább fehér, ha vörös húsból, pl. disznó, akkor inkább vörös. De csakis száraz borok, ne édeset válassz.
De mi az a párolt párizsi szelet???
Ahogy valaki írta is, a palacsintatésztában kirántott húsokat lábasban szépen egymásra rakni, vízzel felönteni, és meg egyet buggyantani rajta.
Szerintem finom, nagyanyámtól tanultam. Rizzsel se rossz, de hát nem vagyunk kínaiak, jobb a tarhonya.
Ha vörös húshoz vörös bor, akkor jó, legyen az. Nem is tudom, miért, fehérre gondoltam. Lehetm hogy a színe miatt talán.
Köszönöm.
8
Pedig finom, komolyan.
Én disznóhúsból csinálom. Vékony szeletekre vágom a húst, inkább kisebb darabokra, mert jobban szeretem a héját, és kisebb darabokkal több lesz.
A húst klopfolás után sózom, lisztezem. Sűrű palacsintatésztába mártva zsiradékban kisütöm. A kisütött húsokat egy lábasban szépen rétegesen sorokban egymásra rakom. Ha van, akkor csontlével, ha nincs, akkor sima vízzel felöntöm, hogy ellepje a húsokat.
Még egyszer felforralom, összerottyantom a lábasban lévőket.
Szerintem finomabb, ha jó pirosra-barnásra sülnek a húsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!