Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez a rizs jo szakéhoz?

Ez a rizs jo szakéhoz?

Figyelt kérdés

[link]

Itt az infó rola a képen.

Kerekszemű csiszolt, abban stimmel

Igaz már elkezdtem csak hogy tudjam mire számíthatok

2022. aug. 24. 10:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%
A szakéhoz speciális rizsfajtákat használnak, az édeskevés hogy kerekszemű.. Még a víz minősége se mindegy, nemhogy a rizs fajtája... Jobban jársz ha megveszed a kész szakét.
2022. aug. 24. 12:01
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

"A szaké főzéshez felhasznált rizst suzó kotekimainak, azaz szaké rizsnek nevezik. A szemei nagyobbak, keményebbek és kevesebb fehérjét és lipidet tartalmaznak, mint a hagyományos étkezési rizs. A rizsnek a közepén egy alkotóelem, a sinpaku-nak nevezett keményítő található. Mivel a japán piac számára kívánatosabbak az olyan ízű szakék, amik csak a rizs keményítő részéből készítettek, ezért a rizsről fényesítéssel eltávolítják a korpát. Ha a rizs túl kicsi vagy gyenge, akkor eltörhet a fényezés folyamata közben. Ezt a fajta rizst csak szakéfőzésre használják, mivel az íze nem megfelelő az étkezéshez. Legalább 80 különböző típusú szaké rizs van Japánban. Ezek közül a legnépszerűbbek a Jamadanisiki, a Gohjakumangoku, a Mijamanishiki és az Omacsi fajták."

[link]

2022. aug. 24. 12:03
 3/21 anonim ***** válasza:
73%
vegyél kész szakét... Ebből semmi nem lesz!
2022. aug. 24. 12:06
 4/21 A kérdező kommentje:

Nincs 25-50 ezrem szakéra.

Úgy tudom én is 80 felé rízs van amiből szakét lehet készíteni.

Azért gondoltam lehet ez is jó lehet. De kevesnek gondolom a cukortartalmát azért kérdem, lesz e benne elég cukor, ami alkohollá alakul majd.

2022. aug. 24. 17:27
 5/21 A kérdező kommentje:
Mindenhol azt írják a szusi rizs is megfelelő, de ez jobban le volt csiszolva, azért ezt vettem
2022. aug. 24. 17:28
 6/21 anonim ***** válasza:

Milyen húszezer.... Kétezerért is kapsz kis kiszerelést..

[link]

2022. aug. 24. 17:29
 7/21 A kérdező kommentje:
Hát ezt nehezen lehet szakénak nevezni, az igazi szaké ennél jóval drágább. És kettő decivel mit kezdjek? Családot is meg akar kínálni
2022. aug. 24. 17:57
 8/21 anonim ***** válasza:
64%

7: wazzeg, és szerinted a saját magad által pancsolt izé majd milyen lesz...??

Anyámborogass! :-D :-D :-D

2022. aug. 24. 17:58
 9/21 anonim ***** válasza:
35%

Majd szállóigeként fog terjedni a családban, hogy a Juci guggolós szakéja... :-D :-D :-D

Ismered ezt a fogalmat, hogy guggolós bor?

Mikor falun guggolva mennek el Józsi bácsi ablaka alatt, nehogy megkínálja őket a "tuti legjobb" borával.

:-D

2022. aug. 24. 17:59
 10/21 A kérdező kommentje:
Hát a saját magam által készített sör is jobb mint a nagyüzemi, ha jo alapanyagokkal dolgozok, akkor a szaké is jó lesz nyilván
2022. aug. 24. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!