Ez a rizs jo szakéhoz?
Itt az infó rola a képen.
Kerekszemű csiszolt, abban stimmel
Igaz már elkezdtem csak hogy tudjam mire számíthatok
"A szaké főzéshez felhasznált rizst suzó kotekimainak, azaz szaké rizsnek nevezik. A szemei nagyobbak, keményebbek és kevesebb fehérjét és lipidet tartalmaznak, mint a hagyományos étkezési rizs. A rizsnek a közepén egy alkotóelem, a sinpaku-nak nevezett keményítő található. Mivel a japán piac számára kívánatosabbak az olyan ízű szakék, amik csak a rizs keményítő részéből készítettek, ezért a rizsről fényesítéssel eltávolítják a korpát. Ha a rizs túl kicsi vagy gyenge, akkor eltörhet a fényezés folyamata közben. Ezt a fajta rizst csak szakéfőzésre használják, mivel az íze nem megfelelő az étkezéshez. Legalább 80 különböző típusú szaké rizs van Japánban. Ezek közül a legnépszerűbbek a Jamadanisiki, a Gohjakumangoku, a Mijamanishiki és az Omacsi fajták."
Nincs 25-50 ezrem szakéra.
Úgy tudom én is 80 felé rízs van amiből szakét lehet készíteni.
Azért gondoltam lehet ez is jó lehet. De kevesnek gondolom a cukortartalmát azért kérdem, lesz e benne elég cukor, ami alkohollá alakul majd.
7: wazzeg, és szerinted a saját magad által pancsolt izé majd milyen lesz...??
Anyámborogass! :-D :-D :-D
Majd szállóigeként fog terjedni a családban, hogy a Juci guggolós szakéja... :-D :-D :-D
Ismered ezt a fogalmat, hogy guggolós bor?
Mikor falun guggolva mennek el Józsi bácsi ablaka alatt, nehogy megkínálja őket a "tuti legjobb" borával.
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!