Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha alpro rizsital megerjed...

Ha alpro rizsital megerjed hasonlítani fog a sakéhoz?

Figyelt kérdés
Esetleg lehet belőle sakét készíteni?

2022. aug. 16. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Nem, mert ezek hőkezelt termékek. Nem erjed, hanem rohad.
2022. aug. 16. 14:38
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Annyi jó recept van a neten, ne éppen a legrosszabb választható alapanyagból akard...

[link]

2022. aug. 16. 14:47
 3/4 Phoney ***** válasza:
100%

Azért nem lehet, mert igen kevés cukor van benne (3,3 g/ 100ml), és még a keményítőtartalommal együtt sem volna elég 5%-nál magasabb alkoholtartalomhoz.

Hőkezelt (de tartósítószermentes) alapanyagból amúgy gond nélkül lehet alkoholt erjeszteni (akár a 100%-os gyümölcsléből is), mivel az alkoholos erjesztést többnyire élesztős beoltással végzik, nemcsak úgy otthagyják rohadni.

"Jó recept" nincs a neten, mert az nem szaké vagy rizsbor, hogy rizsát pakolsz a cukrosvízbe. Ha a rizsből akarnál érdemi mennyiségű alkoholt erjeszteni, akkor el kell cukrosítani a keményítőtartalmát, ebben persze házilag sincs semmi lehetetlen, de először is megfelelő maláta, kodzsi vagy ipari enzim kéne hozzá.

A szakéhoz meg igazán csak akkor hasonlítana, ha ugyanazt a módszert követed, nemcsak úgy megerjesztesz valami rizslevet.

2022. aug. 16. 17:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Találtam egy ilyen receptet:

[link]

Egyetlen probléma hogy nem találom miből mennyi kell, már megvettem azokat az élesztőgolyokat, mert pont pesten voltam, valakinek van ötlete?

2022. aug. 16. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!