Ha alpro rizsital megerjed hasonlítani fog a sakéhoz?
Annyi jó recept van a neten, ne éppen a legrosszabb választható alapanyagból akard...
Azért nem lehet, mert igen kevés cukor van benne (3,3 g/ 100ml), és még a keményítőtartalommal együtt sem volna elég 5%-nál magasabb alkoholtartalomhoz.
Hőkezelt (de tartósítószermentes) alapanyagból amúgy gond nélkül lehet alkoholt erjeszteni (akár a 100%-os gyümölcsléből is), mivel az alkoholos erjesztést többnyire élesztős beoltással végzik, nemcsak úgy otthagyják rohadni.
"Jó recept" nincs a neten, mert az nem szaké vagy rizsbor, hogy rizsát pakolsz a cukrosvízbe. Ha a rizsből akarnál érdemi mennyiségű alkoholt erjeszteni, akkor el kell cukrosítani a keményítőtartalmát, ebben persze házilag sincs semmi lehetetlen, de először is megfelelő maláta, kodzsi vagy ipari enzim kéne hozzá.
A szakéhoz meg igazán csak akkor hasonlítana, ha ugyanazt a módszert követed, nemcsak úgy megerjesztesz valami rizslevet.
Találtam egy ilyen receptet:
Egyetlen probléma hogy nem találom miből mennyi kell, már megvettem azokat az élesztőgolyokat, mert pont pesten voltam, valakinek van ötlete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!