Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rizstej, házilag, főzés nélkül?

Rizstej, házilag, főzés nélkül?

Figyelt kérdés

Találtam egy olyan receptet, amely szerint nem kell megfőzni a rizst, ha rizsitalt (rizstejet) szeretnék készíteni belőle. szerintetek így is lehet rizsitalt csinálni?


[link]



2014. febr. 26. 21:08
 1/3 A kérdező kommentje:

És még egy kérdésem volna: ezek a bolti rizstejek tényleg nem tartalmaznak cukrot és tehéntejet? Csak mert teljesen olyan ízük van, mint a tejnek, megspékelve némi cukorral.


Én ezeket szoktam inni:


[link]


[link]


Rizsital ivók, ti melyik márkát isszátok?

2014. febr. 26. 21:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Nahát, van főzött is? Én a linkben szereplő egyszerűsített változatát ismerem, rizs + víz áztatva, turmixolva. Forró vizet a kókusztejkészítéshez használok.

Az eredményül kapott rizstej nálam nem egy magas szintű élmény, de ízesítve (nálam ez kakaó vagy kávé) rendben van :)

A bolti engem kicsit sem emlékeztet tejre, sokkal visszafogottabb az íze. A kókuszos, kesus zsírtej (ami tojássárgáját tartalmaz) már sokkal tejesebb, csak éppen jobb és gazdagabb, mint a normál tej, bár azok sem egyformák, ugyebár. A rizstejen eléggé érezhető, hogy kalóriaszegény, de néha pont erre van szüksége valakinek.

2014. febr. 27. 02:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én mindig főzöm a rízstejet:)
2014. febr. 27. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!