Rizstej, házilag, főzés nélkül?
Találtam egy olyan receptet, amely szerint nem kell megfőzni a rizst, ha rizsitalt (rizstejet) szeretnék készíteni belőle. szerintetek így is lehet rizsitalt csinálni?
Nahát, van főzött is? Én a linkben szereplő egyszerűsített változatát ismerem, rizs + víz áztatva, turmixolva. Forró vizet a kókusztejkészítéshez használok.
Az eredményül kapott rizstej nálam nem egy magas szintű élmény, de ízesítve (nálam ez kakaó vagy kávé) rendben van :)
A bolti engem kicsit sem emlékeztet tejre, sokkal visszafogottabb az íze. A kókuszos, kesus zsírtej (ami tojássárgáját tartalmaz) már sokkal tejesebb, csak éppen jobb és gazdagabb, mint a normál tej, bár azok sem egyformák, ugyebár. A rizstejen eléggé érezhető, hogy kalóriaszegény, de néha pont erre van szüksége valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!