Hogyan lehet megjavítani a sört?
Tökéletes lesz.
Minden sörbe egy csomag élesztő meg 2-3 kockacukor ízlés szerint.
Van hordóm. Káposztát abban csinálom, rendesen ki van mosva.
Működik a süttő élesztővel is? Nem értem ez most vicc vagy komoly?
Míg ilyen H lyék vannak az országban mit várjunk el?
Inkább elhagyni az országot!
Ne foglalkozz a negatívokkal, nem érnek annyit.
Mifelénk mindenki tudja, hogy az igazán finom sör titka a sütőélesztő a már kész, de kiolvasztott szénsavmentes sörbe.
Valójában ez a különbség a sör és a ser között.
Nem gondolnám, hogy újraerjesztéssel bármi jót eltudsz érni, ahogy Phoney is írta, az ízét csak rontod vele.
Szifonba nem lehet tenni, mert csak hab jönne ki belőle!
Mindenesetre újraerjeszteni nem dézsában, zárható vödörben stb. kell, hanem üvegben és azt lezárni. Sütőélesztő erre alkalmatlan, sörélesztőre volna szükséged, de ahhoz először újra elkellene szaporítani az élesztőt a sörlében, mert ha minden egyes üvegbe teszel élesztőt meg cukrot, abból tényleg egy gusztustalan dolog lesz. Szóval zárható edénybe bele kellene öntened a sört, minden fél liter után kellene tenned 5 gramm cukrot és erre sörélesztőt, lezárni az edényt és várni fél napot, míg elindul a zajos erjedés (elszaporodik az élesztő), majd ezt követően lepalackozni, így az erjedés a palackban folytatódik és így lesz benne bubi (2 hét szobahőmérséklet, további 2 hét hűvös hely), de ha ez ott van előtted és sajnálod, akkor nem érdemes ilyenekkel próbálkozni, mert erős a gyanúm, hogy ebből sem bír túl jó dolog kisülni. Akkor kell ezt kipróbálni, ha nem sajnálod.
A káposztás edénybe semmiképp ne tedd bele, abban korábban ecetsav baktérium dolgozott, abból garantáltan ecetesedés lesz! Zárható edény kell, pl. műanyag edény, tetejébe kotyogó.
Én úgy kidobnám a francba, ahogy illik, de ha kísérletezni akarsz, akkor így. Ehhez annyi minden kell úgy, hogy nem szoktál sört készíteni, hogy nincs értelme, hacsak a jövőben nem akarsz sört készíteni. Szükséged van erjesztőedényre, élesztőre, üres üvegekre, (nem jó a pet palack!) koronazáró, koronazár.
Mindezt akkor érdemes megvenni hozzá, ha utána ezt használni fogod. Üres üvegeket kapsz bármelyik boltban, ha kifizeted az üveg betétdíját és a rekesz betétdíját, odaadják! A többit ezzel foglalkozó boltból kell megvásárolni/megrendelni. Aztán ilyen boltokban rendszerint kapsz sörfőzéshez hozzávalókat, vagy akár sörsűrítményt, amit csak fel kell hígítani és ki kell erjeszteni. Na még ez utóbbival is kijön egy üveg sör kb. 130-150 forintból, ha úgy gondolod, hogy a jövőben ilyet csinálnál, mert megéri és így nem kell fagyasztani a sört ami már bocs de őrültség, akkor vágj bele!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!