Borokhoz értők! Mennyibe kerülhet ez az üveg bor? Lent részletek.
Kicsit furcsa betűkkel van a felirat, így nem biztos, hogy pontosan fogom leírni a nevét... Bocsánat ezért.
Sorban haladok a szöveggel, ahogy a címkén szerepel:
Zuser
Weingut Paperl? Vagy Papeil?
Michaela Stiftung?
Special for friends
Hátoldalán: (Itt számomra is olvasható betűkkel volt írva ;))
Welschreisling 2011
Klassik
Erwin Sabathi
www.sabathi.com
Egyáltalán nem értek a borhoz. Mit jelent az, hogy nincs élvezeti értéke? Nincs íze vagy nem okoz mámort?
Ajándékba szerettem volna adni valakinek. De ha nem ér semmit akkor nem adom - nyilván.
Azt képzeltem, hogy minél régebbi egy bor, annál többet ér. Akkor ez nem igaz?
@4: Sajnos az egy gyakori tévhit, hogy a bor annál jobb, minél régebbi. Bortípustől függően van, hogy egy bornak van rövidebb-hosszabb érlelési potenciálja, de egy idő után mindegyik megindul a lejtőn. Vannak borok, amiket érdemes egy éven belül fogyasztani, vannak, amiket pár éven belül, vannak, amik kibírnak egy évtizedet is, és a brutálisabb desszertborok akár évtizedeket is. A legtöbb bor mindenesetre az első két kategóriába tartozik.
Egy ilyen olaszrizling, mint amiről szó van, 10+ évet semmiképp nem bír ki. Az élvezeti érték az természetesen az ize - legalábbis 16-17 éves kor felett reményeim szerint már nem az alkoholtartalmára értik az emberek az élvezhetőségét :) Az alkoholtartalma nem nagyon változik, és hagyományos értelemben - azaz úgy, hogy bajunk lesz tőle - meg sem romlik, csak az íze kezd el egyre rosszabb és rosszabb lenni.
@6: Ha nem lenne íze, akkor rossz íze sem lenne :) Nem keserű, inkább a kint felejtett reszelt alma és valami nagyon elrontott brandy keveréke.
A romlottságra pedig direkt kitértem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!