Miből vannak az aranypelyhek a pezsgőben?
És 2000 forintért valódi aranypelyheket lehet kapni?
Ezért tettem fel a kérdést, számomra elég hihetetlen
"És 2000 forintért valódi aranypelyheket lehet kapni?"
100 grammos kiszerelést lehet kapni már egy 10-es körül. Ennek töredéke van egy pezsgőben.
Nagyon vékonyak, grammra *magypm* kevés, úgyhogy igen.
Gondolom a Blue Nun Gold-ról beszélsz, na ők pl. fognak egy (íz alapján) kb. 600-at érő "ízesített boralapú italt" (ld. címke), mert nemhogy pezsgőnek, de habzóbornak se lehet nevezni, beleszórnak párszáz Ft értékű pelyhet, aztán neszeparaszt, kétezer (illetve most már inkább három).
19 ezer forint egy gramm arany
Kétezer forint a pezsgő
Ennyire könnyű a súlya a pelyheknek? Értem, pelyhek. Nem vagyok fogyatékos. Feltettem egy kérdést, mert nem gondolnám, hogy ez a sok aranypehely kevesebb, mint 0,1 gramm. (Nyilván számolni kell a pezsgő és az üveg árával is)
5/6 tehát ennek tényleg ilyen kicsi a tömege? “Párszáz forintnyi arany” szinte elképzelhetetlenül kevésnek tűnik, de sosem láttam tiszta aranyat analitikai mérlegen, elhiszem :D
Köszi a választ!
Aranyfüstnek hívják, gyakorlatban aranyfólia, aminek elképesztően kicsi a vastagsága, a milliméter tíz-, százezredrésze. Emiatt természetesen a súlya is elenyésző.
Dekorboltokban is alig ezres tétel: [link] akkor képzeld el, hogy az egy palackhoz szüksges mennyiség mennyire jön ki a globális multinak. Teljesen reális, hogy csak 1-200Ft-tal dobja meg az árát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!