Dohány boltba lehet Borsodi bivaly-t venni?
#2-es vagyok. Nekem a sör íze és szeszfoka egyaránt számít! Nem vagyok alkesz, mert abszolút nem hiányzik a berúgással járó rosszullét, hányás, fejfájás, filmszakadás, sőt, inkább próbálom elkerülni, és ezért csakis mértékkel iszom... de 5% alatti sör nekem akkor is gyenge! Megiszok 1 nap 1 vagy 2 doboz fél liter minimum 5%-os (vagy erősebb) sört, és attól már úgy ellazulok - az a légiesen könnyed érzés, szédelgős-mámoros-spicces állapot, de tudatomnál maradok, és nem jön rám semmilyen rosszullét, nekem ez tökéletes, és itt stop, nem megyek tovább a totál berúgás felé! Ráadásul max. 3 doboz sör csak buli alkalmával a napi, mert amúgy normál esetben a heti adagom, de ha lehet, akkor sem iszom 5%-osnál gyengébbet! Szóval a magas szeszfok nem feltétlenül jelent egyet az alkoholizmussal!
A tömény meg azért rossz példa, de mert a sörben hiába van jóval kevesebb alkohol, de annak hatását felerősíti a komló és a szénsav együttese, így mégis sokkal hamarabb érezteti hatását, töményből jóval többet kéne inni hozzá, amitől egy szimpla rosszullét előbb lenne, mint maga a berúgás!
11
Szerintem meg a töménytől hamarabb be lehet rúgni.Egyszerűen azért mert kevesebb idő kell a "megfelelő" alkoholmennyiség elfogyasztásához.Mondjuk 0,5 liter 40%-os vodkát meg lehet inni akár bő fél óra alatt is.Ez alkoholtartalmat tekintve nyolc 5%-os sörnek felel meg.Nyolc sörhöz meg kell legalább kettő de inkább 3 óra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!