Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Dohány boltba lehet Borsodi...

Dohány boltba lehet Borsodi bivaly-t venni?

Figyelt kérdés
Nagyok szeretem ezt a sört, de kevés helyen láttam, most egy kis városba vagyok és szeretnék inni, de eddig nem találtam sehol. Dohány boltba lehet venni?

2020. júl. 8. 23:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
30%

#2-es vagyok. Nekem a sör íze és szeszfoka egyaránt számít! Nem vagyok alkesz, mert abszolút nem hiányzik a berúgással járó rosszullét, hányás, fejfájás, filmszakadás, sőt, inkább próbálom elkerülni, és ezért csakis mértékkel iszom... de 5% alatti sör nekem akkor is gyenge! Megiszok 1 nap 1 vagy 2 doboz fél liter minimum 5%-os (vagy erősebb) sört, és attól már úgy ellazulok - az a légiesen könnyed érzés, szédelgős-mámoros-spicces állapot, de tudatomnál maradok, és nem jön rám semmilyen rosszullét, nekem ez tökéletes, és itt stop, nem megyek tovább a totál berúgás felé! Ráadásul max. 3 doboz sör csak buli alkalmával a napi, mert amúgy normál esetben a heti adagom, de ha lehet, akkor sem iszom 5%-osnál gyengébbet! Szóval a magas szeszfok nem feltétlenül jelent egyet az alkoholizmussal!

A tömény meg azért rossz példa, de mert a sörben hiába van jóval kevesebb alkohol, de annak hatását felerősíti a komló és a szénsav együttese, így mégis sokkal hamarabb érezteti hatását, töményből jóval többet kéne inni hozzá, amitől egy szimpla rosszullét előbb lenne, mint maga a berúgás!

2020. júl. 9. 23:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy #5-ös, Tripel Karmeliet-et hol szoktál venni, kapható valamelyik üzletláncban? Szeretném megkóstolni, de netről rendelve több lenne a szállítási költség, mint maga 1 üveg sör! :D
2020. júl. 10. 00:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten szinte minden nagy sörös boltban szokott lenni. Meg szerintem a vidéki nagyvárosok egy jelentős részében is kapni sörboltokban.
2020. júl. 10. 07:51
 14/14 anonim ***** válasza:
85%

11

Szerintem meg a töménytől hamarabb be lehet rúgni.Egyszerűen azért mert kevesebb idő kell a "megfelelő" alkoholmennyiség elfogyasztásához.Mondjuk 0,5 liter 40%-os vodkát meg lehet inni akár bő fél óra alatt is.Ez alkoholtartalmat tekintve nyolc 5%-os sörnek felel meg.Nyolc sörhöz meg kell legalább kettő de inkább 3 óra.

2020. júl. 10. 10:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!