Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Sok ember miért issza édesítős...

Sok ember miért issza édesítőszerrel a kávét cukor helyett?

Figyelt kérdés
szept. 2. 16:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Már vagy 25 éve csak édesitőt használok és nem csak kávéba, hanem mindenbe és kutya bajom.

A cukor beépül a szervezetbe, de az édesitő nem.2008 körül az aspartámról elhiresült, hogy káros, de nem bizonyitották kétséget mizáróan.

Édesiparban dolgoztam és épp elég dzálló cukorport szivtam be és az éppen elég volt, bár imádom az édességet, sütemênyeket.

Egyébként időnként feltünnek ilyen hisztik, hogy ez-az káros.Már a tejre is mondták régebben.Napi kb 1 litert iszom 80 éve és mint feljebb irtam kutya bajom.

szept. 8. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/22 anonim ***** válasza:

Azt írja valaki, hogy az édesítőszer műanyag. Ezzel sokszor találkozom, az ételekkel, italokkal kapcsolatban.

A műanyagok mesterséges úton előállított vagy átalakított óriásmolekulájú anyagok, szerves polimerek. Sok olyan alapanyag szerepel az étkezésünkben, amelyre a mondat eleje ráillik, de nem nevezhető műanyagnak, mert nem óriásmolekulájúak és nem szerves polimerek.

A kristálycukor a természetben nem létezik, azt iparban állítják elő, sok lépésben. Nem természetes és egyáltalán NEM ÁRTALMATLAN. Sok baj forrása.

Semmivel sem jobb, mint a mesterséges és természetes édesítőszerek.


Az édes íz az sok állatfaj számára az ehető növényt jelenti. Ezt átörököltük. Az édes az jó. Ott van a génjeinkben. Az agynak is szüksége van cukorra, de nem is csak annak. Teljesen kizárni nem lehet, nem szabad.

De bőven elég lenne a gyümölcsökből, zöldségekből származó.

Ezen felüli édesítésre, édességekre élettanilag nincs szükségünk.

Sajnos a társadalmi szokások miatt már megúszhatatlan.

Az édesítőszerek kicsit túl vannak misztifikálva, ami az egészséges életmódra ösztönző írások és egyebek tartalmaznak.

Én például xilitet, eriterolt használok. Mindkettő emésztetlenül megy át rajtunk, ami egyeseknek kellemetlen puffadást okozhat, és soha nem szokik hozzá. Másoknál nincs ilyen gond. Ezen felül semmiféle kockázatot nem jelent. Persze extrém mennyiséget véve a friss forrásvíz is halálos.


Sajnos nagyon sok az elhízott ember és a cukorbeteg. Az csacskaság, hogy a sok cukortól lesz valaki cukorbeteg, és szükségszerűen az lesz. Minimális igazság van benne, de nagyon leegyszerűsítve.


Azoknak hasznos lehet az édesítőszer, aki édesfüggő, és nem akar elhízni, vagy kialakult IR vagy cukorbetegség miatt nem fogyaszthat gyorsan felszívódó szénhidrátot.

szept. 8. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!