Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Sok ember miért issza édesítős...

Sok ember miért issza édesítőszerrel a kávét cukor helyett?

Figyelt kérdés
szept. 2. 16:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
36%

Mert régen a média terjesztette ezt a hülyeséget hogy így egészségesebb és a cukorbetegeknek vagy akik hajlamosak erre nekik ajánlott is hogy minél kevesebb cukrot vigyenek be és ezzel ki lehet váltani. Röviden így akarták eladhatóbbá tenni, és persze hogy az orvosok is kampányoltak emellett akkoriban. Manapság meg kiderült hogy baromira nem egészségesebb és még ártalmasabb is, mint a sima cukor a sok más egyéb nem természetes összetevője miatt.

Én már pár éve le is szoktam erről, és inkább fél kanál cukrot teszek csak a kávémba ami éppen csak egy picit édesíti de ez nekem így jó.

Soha sem volt gond a vércukrommal szerencsére, de nem egy ismerősöm van aki még édesítőt használ mert szerintük így kevésbé híznak, és nem lesznek cukorbetegek... Erre nem tudok mit mondani. Nagyon sok ember van abban a tévhitben hogy azért alakul ki a cukorbetegség mert sok cukrot eszünk... Azért közel sem így van, de ebbe nem mennék bele.

szept. 2. 17:00
 2/22 anonim ***** válasza:
80%
Mert egyrészt a vízcsapból is az folyik, hogy a cukor egészségtelen - ami ÍGY nem igaz, a TÚL SOK cukor igen, de ez minden másra is érvényes, másrészt meg a cukor HÍZLAL, ami szintén téves, a TÚL SOK cukor - azaz plusz kalória az, amitöl hízik valaki, ha ezzel túllépi azt a keretet, amire szüksége van.
szept. 2. 17:26
 3/22 anonim ***** válasza:
51%
Hamarabb feloldódik, mint a cukor.
szept. 2. 17:58
 4/22 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon viccesek ezek az összeesküvés-elméletes válaszok olyanoktól, akik amúgy nem is azzal isszák :D Én azzal iszom, és elmondom, miért. Azért, mert jobban ízlik így, mint cukorral. Ennyire egyszerű.
szept. 2. 18:12
 5/22 anonim ***** válasza:
39%
1, 49 éve vagyok cukorbeteg, három éves korom óta. Szerintem ezt kivéve egészségesebb vajon talán majd is. Ennyit a káros édesítőről.
szept. 2. 18:16
 6/22 anonim ***** válasza:
30%

#1 "kiderült hogy baromira nem egészségesebb és még ártalmasabb is" – ez hol is derült ki? Lemaradtam valamiről? :) Károsabb, mint a só...? Ha az aszpartámra gondolsz, az csak ipari mennyiségben lehet káros, de sz sem bizonyított tudtommal, és nincs is minden édesítőszerben.

Én egyébként nem akarok a kávéba tett cukor miatt egy gramm zsírt sem felszedni.

szept. 2. 18:49
 7/22 anonim ***** válasza:
80%
Divat volt most már nem annyira.
szept. 2. 19:07
 8/22 anonim ***** válasza:
73%
Nos, ha az éhomi cukrom 6,4 és egy mokkáskanállal teszek a kávémba cukrot, akkor a 90 perces eredmény 9 feletti. Eriterollal 6,2-6,4.
szept. 2. 19:37
 9/22 anonim ***** válasza:
54%
rühellem a cukor ízét
szept. 2. 21:51
 10/22 anonim ***** válasza:
87%
én pl. a cukorbetegség miatt
szept. 3. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!