Sok ember miért issza édesítőszerrel a kávét cukor helyett?
Mert régen a média terjesztette ezt a hülyeséget hogy így egészségesebb és a cukorbetegeknek vagy akik hajlamosak erre nekik ajánlott is hogy minél kevesebb cukrot vigyenek be és ezzel ki lehet váltani. Röviden így akarták eladhatóbbá tenni, és persze hogy az orvosok is kampányoltak emellett akkoriban. Manapság meg kiderült hogy baromira nem egészségesebb és még ártalmasabb is, mint a sima cukor a sok más egyéb nem természetes összetevője miatt.
Én már pár éve le is szoktam erről, és inkább fél kanál cukrot teszek csak a kávémba ami éppen csak egy picit édesíti de ez nekem így jó.
Soha sem volt gond a vércukrommal szerencsére, de nem egy ismerősöm van aki még édesítőt használ mert szerintük így kevésbé híznak, és nem lesznek cukorbetegek... Erre nem tudok mit mondani. Nagyon sok ember van abban a tévhitben hogy azért alakul ki a cukorbetegség mert sok cukrot eszünk... Azért közel sem így van, de ebbe nem mennék bele.
#1 "kiderült hogy baromira nem egészségesebb és még ártalmasabb is" – ez hol is derült ki? Lemaradtam valamiről? :) Károsabb, mint a só...? Ha az aszpartámra gondolsz, az csak ipari mennyiségben lehet káros, de sz sem bizonyított tudtommal, és nincs is minden édesítőszerben.
Én egyébként nem akarok a kávéba tett cukor miatt egy gramm zsírt sem felszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!