Drasztikusan meg tud változtatni egy süti ízét ha sok evőkanalas cukor helyett 1 vagy 2 evőkanálnyit vagy elhagyok, vagy egy fél korty vízben oldott mezei édesítőszerrel pótolok?
Figyelt kérdés
nincs konkrét recept aminél alkalmazzam, csak általánosságban jutott eszembe hogy sok klasszikus sütireceptnél rengeteg cukor kell, ebből ha el van hagyva mondjuk az utolsó evőkanálnyi, vagy alap aszpartámos-szacharinos édesítőszerrel pótolva, a végeredményen akkor is megérzik?2021. márc. 19. 19:45
1/3 anonim válasza:
Hát az édesítőszerrel óvatosan, ki tudja mi történik vele olyan magas hőfokon. Xilit, eritrit bírja a sütést, de van aki nem bírja, vagy kiérzi a hűvösséget.
Viszont a cukrot simán lehet csökkenteni. Mi jóideje minden sütiben felezzük, amit a recept ír, soha még csak észre se vette senki.
2/3 anonim válasza:
A cukrot sok receptben én is csökkentem, de nem helyettesítem édesítőszerrel. Én annyira kiérzem mindenből az édesítőszer ízét, hogy nekem inkább akkor legyen kevésbé édes.
3/3 anonim válasza:
Érezhető, persze, de ez ízlés kérdése, én mindenbe kevés cukrot teszek, pedig amúgy nagyon édesszájú vagyok. Arra viszont oda kell figyelni, hogy ha sokkal kevesebb cukrot teszel a süteménybe, mint amennyit a recept szerint kellene, az már a tészta állagát is befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!