Tudtok olyan muffin alapreceptet, ami nem sós alapú, de nem kell hozzá cukor és más édesítőszer (se méz se semmi)? Tudom így nem tud édes lenni igazán, de mégis kíváncsi lennék a válaszokra.
A sós alapú muffinokat inkább reggelire esszük, de szeretnék valami desszert hatásút, viszont édesítőszerek, cukor, méz, bármi nélkül.
Bármim ötlet, vagy teljesen lehetetlent kérdezek?
Látom ezt a receptet: [link]
És így képzelném el, de a liszt maradhat, csak cukrot nem tennék. Valaki hozzáértőbb személy kialakítana nekem ebből egy receptet?
Hát, ez a recept valójában egy banános tojásrántotta, nem túl étvágygerjesztő nekem...
Bármilyen süteményt meg lehet úgy csinálni, hogy cukor helyett leturmixolt banánnal. Én 1 dl olvasztott kókuszzsírt, 2 egész, érett, leturmixolt banánt, 2 tojást össze szoktam keverni fél csomag sütőporral és annyi zabpehelyliszttel, hogy kb. nokedli sűrűségű legyen. Állni hagyom 10 percet, mert a zabpehelyliszt miatt sokat sűrűsödik még, és visszahigítom kis vízzel vagy kókusztejjel. Kókuszzsírral kikent, kilisztezett tepsiben sütöm meg, sokszor dobálok bele gyümölcsöt is. Nagyon finom sütemény.
Szerintem, ha muffinformákba tennéd ezt a tésztát, úgy is működne.
Rengeteg süti fogy itthon, amiben az édesítő gyümölcs. Amit belinkeltél, az jó, de nekem is picit rántottás, én rizslisztet is teszek bele (5-10 grammot tojásonként), ilyen tojás/banán arányokkal nekem pont megfelelően édes, de az átlagembernek több banánnal jó. Én ezt vastagpalacsintának sütöm, de már rájöttem, hogy nem kellenek nekem muffinreceptek, az alkalmas állagú sütiket megsüthetem muffin formában :)
Ma almás-mákos és almás-diós sütit ettünk, mindkettő mazsolás volt és liszt szinte semmi nem volt benne, az is inkább olajos mag (mindkettő kísérlet, frissen találtam ki a receptet és bejöttek, ráadásul az alma az almalékészítési maradék, de nem száraz). Igazából olyanok, mint a belinkelt banános, hogy rengeteg gyümölcs és kevés egyéb. Az almához adódik a dió, jó hozzá egy kis zab vagy rizsliszt s ha nem akarjuk elfolyósítani vagy rengeteg szárazanyagot használni, ami csökkenti az édességét, akkor tegyünk bele tojássárgáját egész tojás helyett.
Leírom az almásat. 25 dkg almapüré, 5 dkg zsiradék (nyilván egy jó vajjal lenne finom, de az nekem drága), 5 tojássárgája, 2 dkg zabpehely, 1 dkg darált lenmag (ez lehet más is), 3 dkg dió, szódabikarbóna (ami nálam mindig almaecettel együtt van, bár lehet, hogy az alma sava is jó arra a célra)/sütőpor, néhány dkg mazsola. Nekünk tetszett, máskor majd dobálok bele csokidarabokat és diódarabokat. Én tuti raktam bele 1 dkg xilitet, de anélkül is jó lett volna, kis banán pedig mindig emel az ilyesmin. Legközelebb szilvával kísérletezem, sosem csináltam még olyat, de mi romolhatna el? :D
Ezt nem muffinformában sütöttem, de abban is lehet, viszont ez a muffinnál nedvesebb cucc, több gabonával bizonyára sütisebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!