Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pitét el lehet készíteni...

A pitét el lehet készíteni cukor helyett édesítőszerrel?

Figyelt kérdés

[link]


pl ezt a receptet. Tehetek bele cukor helyett édesítőszert (nyírfacukor, eritrit, esetleg kókuszvirágcukor?)?

Cukorbeteg embernek készülne, nagyon szereti a csokis dolgokat. Természetesen nutella helyett diabetikus mogyorókrém lenne benne. De nem tudom hogy magát a pite tésztát lehet-e édesítőszerrel készíteni? Illetve a fehér lisztet lehet-e mondjuk teljeskiőrlésű liszttel helyettesíteni?


2020. okt. 26. 16:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A teljes kiörlésű lisztet keverni kell BL 55-el.

Édesítő szerekkel helyettesíthető a cukor, de az édesítő erőt figyelembe kell venni

2020. okt. 26. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok cukorbeteg, de ha pitét csinálok, akkor nem is teszek se cukrot, se édesítőt a tésztába. Csak hagyományos, házi vaj, egy tojás, kevés sütőpor és liszt. Nagyon vékonyra csinálom a tésztát, és az ízét megkapja a tölteléktől... a klasszikus pite tésztájában nincs cukor.

Arról nem is szólva, hogy léteznek sós, húsos piték is - ezeknek a tésztájában sincs cukor...

Tehát nyugodtan csináld kevés eritrittel, vagy akár anélkül. A mogyorókrém (még a diabetikus is) úgyis olyan édes, hogy a tésztából nem fog hiányozni a cukor...

2020. okt. 26. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljes kiőrlésűvel kemény, száraz lesz.

Azt tudakold meg, hogy ő milyen edesítőt használ. Nem mindenki szeret, bír mindent. Pl. Nem lenne jó, ha hasmenés lenne a vége 😁

2020. okt. 26. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Páromnak készül akivel évek óta együtt élünk, szóval tudom milyen édesítőszert használunk :D

Csak viszonylag fiatal vagyok (23), és nem is vagyok nagy konyhatündér,ha sütit csinálok az vagy piskóta, muffin vagy valamilyen keksz szokott lenni. Azoknál tudom hogy melyiknél milyen/mennyi édesítőszert/lisztet kell használni, de pitét még sosem csináltam.

De akkor szerintem a lisztet hagyom, esetleg némi szénhidrát csökkentett vagy zablisztet keverek bele, és szerintem fele adag (50 g)édesítőszert teszek bele.

2020. okt. 26. 19:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én diabetikus receptjeimben fehér és teljes kiőrlésű tönkölyliszt keveréke van, úgy nem észrevehetően szárazabb mint sima fehér búzaliszttel. Pitét pont nem próbáltam még de mindenféle más süteményekkel tökéletesen működött hogy a benne lévő cukor helyett arányosan (én 4x-es erősségű eritrit+steviát használok, abból kicsit kevesebb mint 1/4-nyit teszek bele mert úgy mindig túl édes) édesítőt tettem bele, nem látok rá okot hogy a pitével miért ne működne.
2020. okt. 27. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!