Miért van az, hogy nem tudom jól érezni magam részegek között, még akkor sem, miután ittam?
Minden emberre más hatással van az alkohol. Egykori szülőfalumban szokták mondani, hogy az alkohol hatására három féle típus egyikévé válik az ember:
1. Bárány
2. Farkas
3. Disznó
Velem együtt te is a bárány kategóriába tartozhatsz. Ahogy írtad, valószínű édesapád alkohol hatása alatti viselkedését juttatja eszedbe ami eseteket leírtál. Az alkohol vagy más tudatmódosító szer hatására kivetkőzött embereket én sem bírom. De nem kell foglalkozni velük vagy csak szórakozásnak kell tekinteni.
A tévében is többször volt a következő ismert személyről készült videó a Hal a tortán forgatásán, aki egy gyűszűnyi pálinka hatására már átalakul:
https://www.youtube.com/watch?v=zn9_h4YxM7g
Az sose zavarjon hogy nem tudod jól érezni magad a tőled eltérő típusúak közt. De ha szintén bárány, tehát alkohol hatására is kulturáltan viselkedők közt lennél, ott lehet hogy jól éreznéd magad. A fősuli bankettkor gyakran találkoztam szintén bárány típusúakkal, és meglepően jól és kulturáltan elbeszélgettünk és kulturáltan táncoltunk a lányokkal még alkohol hatása alatt is.
Az alkoholnak szerintem sokszor nagyobb a placebo hatása.
Én akármennyit ittam eddig, nem változtam személyiségemben nagyot. Valószínűleg azért, mert eddig is őszintén, "gátlástalanul" elmondtam a véleményem, ha kérdezték. Úgyhogy nem volt mit felszabadítani. Aki alkohol hatására teljesen megőrül, az mondhatni csak talált egy indokot, hogy úgy viselkedjen, ahogy eddig nem lehetett- pedig szeretett volna. És azt is jól látod, hogy tiniknél ez azért ki a menőbb viselkedés is, és sokszor csak tettetik, egymást hergelik.
A lányokra szokott élénkítően hatni, úgy értve hogy kívánósabbak :) de még olyan se volt, hogy alkohol hatása alatt én bárkire ráugrottam volna.
Én el is választom- ittam már annyit, hogy nehezen kontrolláltam a járásom, koncentrálni kellett, és minden olyan álomszerű volt- de sosem hánytam piától, nem csináltam ökörségeket, én ezt nem tartom részegségnek. Max becsiccsentésnek.
Sok barátod lesz, aki hasonló iváskultúrával rendelkezik, mint te, hidd el az ilyen típusú emberek vonzzák egymást.
Ami fontos, az az hogy ne nézz le másokat, azért, ahogy isznak. Én szívesen kipróbálnám egy másik életben ezt az agyeldobós részegséget, és nem tudok rájuk haragudni.
Viszont ha vannak problémáid apukáddal, azt rakd helyre időben, kezdj el vele foglalkozni. Ha továbbtanulsz, lesz az egyetemen pszichológus, esetleg a körzeti családsegítő pszichológusát is érdemes lenne felkeresni egy kicsit beszélgetni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!