Az mégis hogy a fenébe lehetséges, hogy ezen az oldalon már többen mondták, hogy csapnivaló kutató vagyok, de mégis van egy csomó elismerésem?
Meglehetősen interdiszciplináris a kutatási és érdeklődési területem a tudományos palettán, de különösen a történettudományra, matematikára, nyelvekre/filológiára, filozófiára/teológiára, földrajzra és fizikára álltam rá. Ezeken belül is kipécéztem olyan területeket és témaköröket, amelyek kimondottan foglalkoztattak, majd ezen területeken kezdtem el kutatni az egyetemen és a collegiumban. Nem gondolom magam szakértőnek, ugyanakkor azt hiszem, nem beképzeltség, ha nem gondolom magam teljesen idiótának a témában, hiszen hosszas időket áldoztam arra, hogy kutassam a területet kísérletekkel, szöveges és tárgyi forrásokkal stb. stb., ami épp a rendelkezésre állt. Úgy hiszem nem követek el nagy hibát, ha a tudósok főáramával szinte mindig megegyező megállapításaimat közlöm például itt, válaszokban is.
Mégis megkaptam már másoktól, hogy csapnivaló vagyok a témában, teljesen hülye vagyok hozzá, ha lehet meg se szólaljak ezzel kapcsolatban, mert nem értek hozzá, hülye vagyok, az az intézmény vagy professzor, aki bennem fantáziát lát az olyan is stb.
Kérdem én, hogy ez hogy lehet, ha egy csomó oklevelem, plakettem, elismerésem, díjam stb.-m van a munkásságom elismeréseként? Hogy lehet, hogy néhány itt jelenlévő ember sokkal okosabb, mint azok a professzorok, tanárok stb., akik engem elismertek?
"Mégis megkaptam már másoktól, hogy csapnivaló vagyok a témában, teljesen hülye vagyok hozzá, "
Hát mert senki sem látott semmit a nagy szavaidon kívül.
#8.
Nem, mert ezek után többen csak azért is odamennének lepontozni a sz@rba. Így egy-két ilyen hanggal találkoztam, de ha most mindenkit odaeresztenék, akkor a 75-80%-os hasznosságomból lenne mindjárt 0%.
#11.
Tárgyszerű voltam és általában egyetértek a tudományos főárammal.
12:
Ha jót írtál még fel is pontoznám. Amúgy most mi történik ha egy válaszodat lepontozzák többen? Na bumm. Így nem lehet mit kezdeni a kérdéseddel, mert nem látjuk okkal vagy ok nélkül hurrogtak le. Kicsit túldimenzionálod ezt az oldalt.
Részemről eleve hiteltelen egy olyan "kutató" aki gyakori kérdéseken keresi a visszaigazolást, álszent módon idegen szavakkal nagyzolva.
Eleve hiteltelen az olyan ember aki "mindenhez is" ért és olyan kamu hülyeségeket mond, hogy micsoda kutatásokat végzett, amivel megállapította, hogy a "tudósoknak" igazuk van.
"Nem attól lesz valami tudományos, hogy idegen szavakat használunk."
Ez igaz, valamiért te mégis idegen szavakat használsz, hogy valami über-kultúrlénynek tűnj... :D
Akkor menjetek a jó fenébe!
#15.
Szövegértés: Hol írtam, hogy én állapítottam meg, hogy a tudósoknak igaza van? Az én kutatásaim azt igazolták, ami a főáram véleménye (lásd: ókori Izrael és Júda kronológiai kérdései). Én azt mondtam, hogy a megállapításaim általában összhangban vannak a tudományos főáram álláspontjával. Ez történettudománynál különösen fontos, mert több szélsőséges véleménnyel lehet találkozni, amelyeket a legtöbb kutató elvet. A filológia és a rokonai szintén eléggé kényes területek, mivel ott is megtalálható olyan kutató, aki már vesszőket is külön forrásokból való átvételként jegyeznek meg, meg olyanok is, akik elfogadják mindennemű kritika nélkül azt a népi glosszát, amit az adott szöveg keletkezése köré kerítettek. A természettudományok e szempontból kevésbé érzékenyek, de ott is voltak érzékeny határmezsgyék, gondoljunk csak arra, amikor Newton a fény részecsketermészetét, Huygens pedig a fény hullámtermészetét. A korban eléggé nagy vita volt az egészből. Még az optika terén szintén remekelő Goethe is belekeveredett a dologba. Aztán végül Einsteinék korában tettek rendet a fizikusok azzal, hogy kijelentették, hogy a fény mindkettő (lásd: a henger vetülete példa, amit sok területen szoktak hangsúlyozni). A mai napig vannak bizonyos területeken viták a természettudósok körében.
Nem értek mindenhez, pusztán annyit mondtam TÖBBSZÖR IS ELISMÉTELVE, hogy nem vagyok teljesen képzetlen a témakörben. Kutattam, olvastam, beszélgettem és írtam.
#15. #16.
Min vagytok ennyire fennakadva? Hol használtam olyan érthetetlen szavakat? Interdiszciplináris? Ezt gimnáziumban is használtuk már...
"Min vagytok ennyire fennakadva? Hol használtam olyan érthetetlen szavakat? Interdiszciplináris?"
Nem te agyoniskolázott, hanem azon, hogy ezt is írod:
"Nem attól lesz valami tudományos, hogy idegen szavakat használunk."
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!