Mi okozza, hogy manapság sok embernek csapnivaló és ostobaságot sugárzó a helyesírása és ezek még meg is védik egymást?
Régen nem volt ilyen, ezért nem láttad a "hülyéket".
Az internyet összemos mindenkit.
Nem tudom mi okozza, de ha ilyet látok nem olvasom végig.
Ha valamit el akar adni akkor ilyentől inkább nem kell. Ha pedig valami tartalmat ír valahová, az biztos nem igényes és érdekes írás amire megéri időt áldozni.
Ez már évek óta így van. Minden szempontból teljes az igénytelenség. Sokan már azzal jönnek, hogy minek egyáltalán magyart/történelmet/matematikát/fizikát stb. tanulni, amikor ezek nélkül is remekül lehet pénzt keresni.
Az érettségit/képzéseket egyre inkább lebutítják, a köz- és felsőoktatásban úgymond futószalagon képzik a "szakembereket".
Úgy látom, hogy ez csak egyre rosszab lesz.
Régen is így volt ez és ezt a Hadházi mondta nagyon jól, hogy az internet előtt csak a környezeted tudta, hogy hülye vagy. Mióta van internet azóta meg mindenki.
A legszebb a felhozott példáidban, hogy sokszor előfordul, hogy azzal védekeznek "neten nem fontos" .Hát szerintem meg de.
Saját példa. Használt autót kerestem és anyukám küldött egy linket, hogy az ismerősének pont van egy és szólt neki, hogy tartsa meg egy kis ideig, mert lehet nekem kell. Elolvastam de olyanok voltak benne, hogy ajjajj.. . Mondtam anyukámnak ne haragudj de én olyantól nem veszek autót, aki 2 értelmes mondatot nem tud le írni. Persze én voltam a h*lye mert mit kukacoskodok, de aki el akar valamit adni vagy megosztani másokkal abba legyen már annyi "tisztelet" az olvasói felé, hogy normálisan le írja amit akar, nem csak oda okádja a szavak egymás után ahogy kiesnek a fejéből. Ezt sokan nem tartják fontosnak, mert "há' ez úgyis csak a internet, nem nyelvtan óra"
1.
Ez ugyanaz a jelenség, mint amikor arról beszélnek hogy régen nem volt ennyi "szörnyűség" ( baleset, bűncselekmény, gyilkosság, betegség..). De, volt, csak az emberek többsége nem értesült róla.
2.
A többség ostoba.
Ennél még az is szomorúbb, hogy a beszédstílus is egyre primitívebb.
Mondom, úgyhogy, izé, aszongya, nem mondod, jajaja...Köszönni, bemutatkozni telefonban sem szokás már.
Állandóan ezt hallani a legtöbbtől,aki telefonál, mindegy milyen korú.
És emellé a rengeteg beszédhibás ember, ennyi pösze, selypítős, hadarós nem volt régen.Már az általánosban szűrték és kezelték a gyerekeket .
És a legtöbb ember hangosan beszél, szinte ordítva.
Nagyon rossz irányba megy minden, sajnos.
Teljesen egyetértek veled, de kiszúrta a szememet az "evvel" szavad :D Nem vagyok egy nagy nyelvtanzseni, de rendesen felb@sz ha valaki az ezzel szó helyett az evvelt használja :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!