Mi okozza, hogy manapság sok embernek csapnivaló és
ostobaságot sugárzó a helyesírása és ezek még meg is
védik egymást?
Figyelt kérdés
Közösségi oldalak posztjai, kommentjei, apróhirdetések hirdető felületen vagy marketplace-n stb, sok helyen olyan égbekiáltóan ostoba helyesírást látok, hogy néha háromszor el kell olvasni, hogy egyáltalán megértsem, mit akar mondani. És ha valaki szól, hogy ez így értelmezhetetlen vagy gáz a helyesírás, akkor ezek a "bunkócskák" összefognak és azt kezdik ekézni, aki szólni mert az ostoba helyesírás miatt. Szinte már-már úgy tűnik, hogy sikk lett bunkón írni.
10: Pedig egy elfogadott alak, keress rá a google-ban. Attól, hogy újabban divat lett bekekötni, még nem lesz helytelen. Különben is, szerintem marhára nem mindegy, hogy "Evvel az erővel..." vagy "Ezzel az erővel...". Előbbi átvitt értelemre utal, utóbbi pedig fizikai adottságra.
2021. szept. 29. 15:09
12/17 anonim válasza:
Helo helo senki se mondta, hogy helytelen. Csak annyit mondtam, hogy kib@ssza a szemem :D
2021. szept. 29. 15:12
13/17 anonim válasza:
12: Hogy még érthetőbb legyen:
Minden nap egy órát késel. Evvel az erővel akár be se gyere dolgozni.
Fél kézzel felemeled a százkilós téglászsákot. Ezzel az erővel símán lehetnél hivatásos testépítő.
2021. szept. 29. 15:19
14/17 anonim válasza:
"Itt az oldalon is elég primitívek néha a kérdések."
Bocs, de meg kell védenem kicsit az értelmetlen kérdések feltevőit, az oldal szűrője korlátozza, milyen szavakat lehet kérdésben használni, a kérdések egy része emiatt van hülyén megfogalmazva.
2021. szept. 29. 15:45
15/17 anonim válasza:
14: Ez igaz, engem is kiakaszt néha, de mégis mindig veszem a fáradtságot, hogy a kérdésem tényleg kérdés legyen, és igényesen fogalmazott. Ha pedig tartalmilag esetleg nem 100%-osan érthető, akkor ott a kiegészítő, beleírom pontosabban, mire gondolok. Csak az a baj, hogy egyesek érthetetlen kérdése a kiegészítőben általuk leírtaktól válik még érthetetlenebbé.
2021. szept. 29. 18:00
16/17 anonim válasza:
Nyilván van, ami nem ezért érthetetlen, de azért az oldal sem könnyíti meg a dolgot, ha esetleg pont olyan szóval lenne értelmes a kérdés.
2021. szept. 29. 18:07
17/17 anonim válasza:
16: Azt például hülyeségnek tartom, hogy nem lehet névmást írni a kérdésbe, mert hogy ez nem csevegőoldal. Régebben lehetett, kábé 2 éve találták ezt ki. Van, hogy a névmás fokozza a hatást, nyomatékosít. Például szerintem a "Ti dolgoznátok ennyi havibérért?" sokkal színvonalasabb, mint a "Dolgoznátok ennyi havibérért?". Arról nem is beszélve, hogy egyszer valami ázsiai nevet akartam a kérdésbe írni, aminek egyik tagja "Ti" volt, és ugyebár nem engedte az oldal a fenti indokkal.
Vagy például a "Nektek is rosszul esne ez?"-zel végképp nem értem mi a gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!