Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ki hallatszik a fejhallgatóból...

Ki hallatszik a fejhallgatóból a zene ezért belém állt a boltos?

Figyelt kérdés
Szóval be mentem vásárolni, oda jött kedves úri emberünk és azt mondta hogy így nem lehet be jönni kapcsolják le ez az „izet" ( heavy metált volt) vagy hadjam el az üzletet. Erre én mondtam hogy kint van hogy nem lehet fagyival be jönni nem lehet kutyával be jönni stb de nincs ott hogy nem lehet zenét hallgatni. Ezek után el kértem a panasz könyvet amire az volt a válasz hogy nincs.
jún. 4. 14:58
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
75%
#6 Egyre több embernek nem sikerül elsajátítani az általános iskola alsó tagozatos tananyagot és helyesen leírni ezeket az igéket. Én a Holdig rúgnám mindet.
jún. 4. 17:35
 22/36 anonim ***** válasza:
84%
#14 Elég szomorú, attól még műveletlen vagy. Tudom, hogy fáj, de el kellene fogadni és tenni ellene, mert az, amit idehánytál, hemzseg a hibáktól.
jún. 4. 17:37
 23/36 anonim ***** válasza:
82%

14, de ezt az iskolában tanítják. Általános alsóban pl tanultuk, hogy a be, ki, össze, vissza egybeirandó az igével.

Illetve vannak honlapok is, ahol le tudod magad ellenőrizni, ha nem vagy benne biztos.

jún. 4. 17:49
 24/36 anonim ***** válasza:
3%
Elnézést ide pofatlankodom 😃 szóval a jobb minőségű fejhallgató ha az ember nyakában van igen is hallani a szemét. Sőt igen akkor is ha a fején van! Honnan tudom? Ilyeneket is árusítunk. Amúgy meg viccet félre téve, valóban íratlan szabály.
jún. 4. 18:05
 25/36 anonim ***** válasza:
59%

Ez már megint a "keménykedő" kérdező.

A valóságban valószínűleg ilyenkor sűrű bocsánatkérések közepette elsírja magát, majd hazaszaladva gyorsan kiír egy kérdést gyakorira, hogy ő mennyire kemény volt, helyreállítva ezzel az egóját.

jún. 4. 19:03
 26/36 anonim ***** válasza:
71%
Más vásárlók, de ott dolgozók nyugalmát is zavarhatja, hogy olyan süket vagy, mint egy üteg! Senki nem köteles elviselni, hogy olyan nyekergést hallgasson a süketségednek köszönhetően, amitől kirázza a hideg, kellemetlenül érzi magát! Rendes is volt veled, aki megkért, hogy katapultáljál az üzletből, - nem mindenki ennyire diplomatikusan kezel egy ilyen helyzetet!
jún. 4. 19:27
 27/36 anonim ***** válasza:
23%

#14 Egybeírás-különírás, igekötők.

Az igekötőt (ami általában, de nem kizárólag "irányt" ad a cselekvésnek) egybe kell írni az igével.

Kimegy, bejön, átlapoz, elolvas, feltár, összebeszél, megcsinál...

Ha ezek közé bejön egy másik ige (leggyakrabban a képességet és hajlandóságot jelölő "tud"), akkor viszont az igekötő elválik, és könyörgöm! Nem olvad össze a segédigével! El tudtam menni, meg tudtam csinálni, össze tudtam hozni - nem pedig eltudtam olvasni, megtudtam csinálni.

Viszont ha értelmileg az igekötő a tud igéhez kapcsolódik, akkor azzal természetesen egybe kell írni. "Megtudtam, hogy mik a helyesírás szabályai."

Aztán összetett szavak egybe, vagy különírása... nem bonyolult, ha külön írom, akkor az első szó általában a jelzője a másodiknak. Tehát valamilyen tulajdonságát írja le. Gyors vonat - egy vonat, ami gyorsan megy, lehet akár tehervonat is... Gyorsvonat - olyan vonat, ami kevés helyen áll meg (és igen, ezért gyorsan is halad). A panaszkönyv értelmileg egybe tartozik (vagy egybetartozik?), egy külön könyvtípust jelöl, mint a tankönyv, telefonkönyv, iktatókönyv, naplófőkönyv.

A gyakori kérdés és a gyakorikérdés is mást jelent, már amennyiben elfogadjuk, hogy az oldal neve köznevesült, de legalábbis az ide járók között ismert maga az oldal.

jún. 4. 20:21
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a boltosnak.

Nagymenőnek akarsz tűnni,közben észre sem veszed,hogy egy provokáló,"frankómegmondós" tapló vagy,akin mindenki csak nevet,hogy mennyire égeted magad.

Ez kb. olyan,mint amikor "ordenáréék" családostól viháncolnak,meg hangoskodnak az üzletben.Illetlen proli szokás.

jún. 5. 06:45
 29/36 anonim ***** válasza:
56%

Elkéne gondolkoznod 21-es, hogy vajon mi okoz ekkora frusztráltságot az életedben? Vajon, mitől érzed jogosnak a bíráskodást mások fölött, akik nem tudnak vagy kevésbé tudnak helyesen írni? Egyáltalán van e közöd ehhez?

Miért nem magaddal és a mentális állapotoddal foglalkozol?

Az agresszív viselkedés okai:

1. Személyiségzavar

2. Pszichiátriai kórképek és egyéb komoly betegségek

Hááát nem hangzik túl jól :D

jún. 5. 07:02
 30/36 anonim ***** válasza:
56%

14 tessék:

Elöre bocsátom, nincsenek, hosszú kettös ékezeteim.

"Bármennyire is bunkó vagy kedves hatos! Elég hasznosra sikeredett a hozzászólásod."

Vesszö a felkiáltójel helyére, ennek szellmében az elég kisbetü.

"Én sokat olvasok, de sajnos sokszor külön írom a szavakat még így is!"

Elöfordul mindenkivel. A kérdezönek sikerült kb. mindent.

"Mit csináljak, hogy tudjam melyik szavakat kell külön és melyik szavakat kell egybe írni? Erre is lenne esetleg egy segítő, hasznos válaszod?"

Igekötös igéket egybe. Föneveket, összetett szavakat meg egyszerüen mg kell tanulni. Ja, és tipik. elváló igekötö nem ragad a segédigéhez, ami itt nagy divat.

"Nem zavar ha csak bunkó stílusba megy! : ) Oltári...."

Bele a stílusba? Vagy inkább stílusbaN?

jún. 5. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!