Csak a magyarok ennyire aberráltak?
A Facebookon sok külföldi és magyar csoportban vagyok benne (sok a munkakeresős is), és azt vettem észre, hogy csak a magyarokra jellemző a rosszindulatú, rosszakaró, kötözködő, lenéző és hasonló tulajdonság. A külföldi csoportoknál ritkán látok a magyarokhoz hasonló viselkedést. De a magyaroknál, legalább is abban a több száz csoportban, amikben benne voltam a mai napig, csak ezeket láttam, és ritkán értelmes hozzászólásokat.
Én ezt nem értem. Csak a magyarok lennének Európában ilyen aberrált szinten? Csak mi vagyunk ekkora idióta rosszakaró férgek? Akik ha látnak egy elírást, hogy "XD ELSŐNEK TANULJ MEG ÍRNI UTÁNA KERESS MUNKÁTXDXD" - és ez egy szebb mondat.
Egyszer csináltam egy applikáció bemutatót/tutorialt amit megosztottam az adott csoporttal. Jöttek is a hangok hogy a másik applikáció sokkal jobb, ez egy szar, de igazán ész érveket senkitől nem kaptam, miért is szar és miért is jobb a másik.
Végül csináltam a másik applikációról is bemutatót, a "hangembereknek" jeleztem is ezt illetve azt is, hogy szívesen várok tőlük véleményt, ötleteket a poszt alatt, nyilván nem jött semmi válasz.
Én mondjuk külföldi sminkes, akvarista csoportokban vagyok benne.
Mindegyikben megy az okoskodás. Pl ha valaki helyesírási hibával ír, nem köszön a kiírása elején, nem köszöni meg előre a segítséget, rosszul tud valamit, stb..
Ha tesz fel képet is mondjuk az akváriumáról, akkor ugyanúgy megy a fikázás, röhögő reakciók mint a magyar csoportokban. Rossz tanácsokat is ugyanúgy szeretnek adni, mint a magyarok. A hozzá nem értők osszák a legjobban az észt, ugyanúgy mint nálunk.
Szerintem a kovid alatt, 3x annyi ember fordult a net vilagaba. Igy igen oda mennek frusztraciot levezetni, ami borzalmasan negativ. A masik viszont igaz, h sokat nem veszik a faradtsagot es a modját se adják meg a dolognak.
De amugy ha mindenki a sajat dolgával lenne elfoglalva jobb lenne minden. Plusz eszre kene mindenkinek vennie a jot is.
De a kerdesedre a valasz: nem.
Nem csak mi vagyunk ilyenek. Olvass twittert, instan, facebookon kulfolbi hireket. Direkt nem a redditet mondom.
Nekem az a tapasztalatom, hogy bár létezik a jelenség külföldön is, de magyaroknál sokkal sokkal jellemzőbb.
(13 éve fidesz után mondjuk nem tudom, érdemes e hosszabban elemezni, hisz már az sokat elmond a magyarokról, hogy karba tett kézzel nézik, hogy szétlopják az országot).
Szóval..ha külföldiek után ha magyarokkal beszélek, néhány dolog azonnal feltűnik:
A magyarok többsége addig profi, amíg csak dumálni kell: kötekednek, okoskodnak, kifogásokat keresnek, másokra mutogatnak, „hisz máshol is van korrupció”.
Amikor viszont valamit a gyakorlatban kéne mutatni vmit, már megáll a tudomány. Legyen szó arról, hogy elkergetni a fideszt és szembe nézni azzal, hogy átverték őket, a nyelvtanulásról, vagy egyszerűen csak arról, hogy normálisan kéne kinézni, nem löttyedten túlsúlyosan igénytelen ruhákban járni.
Hogy a jelenségnek mi az oka, arról sokat lehetne beszélni, sztem közre játszik a borzalmas oktatás, a nehéz megélhetés és az is, hogy a fidesz a nagyszájú egyszerű embereknek adott önbizalmat.
"Legyen szó arról, hogy elkergetni a fideszt"
Szerintetek egyáltalán mernének a magyar emberek fellázadni? :D
"Amikor viszont valamit a gyakorlatban kéne mutatni vmit, már megáll a tudomány."
Ez igaz. Ez rendkívül frusztráló a legtöbb embernél.
"A magyarok többsége addig profi, amíg csak dumálni kell:"
Hát igen, vannak akik egyedül mindenféle "szakértő" nélkül elvezetnék az országot, stb. De ha odakerülnének, hát...
Jó, nem sok külföldi fórumot ismerek (Quora néha és még ritkábban Reddit), face csoportban pláne nem vagyok. Viszont már eleve ahhoz képest, hogy majdnem minden ismerősöm, aki Nyugat-Európába ment, azzal indított, hogy milyen nyugodtak az emberek, biztos vagyok benne, hogy fényévekkel kevesebb a kötözködés.
Nyilván van, ők is emberek, neten könnyebb kötözködni, neten mindenféle ember megnyilvánul. De biztos vagyok benne, hogy kevesebb.
"karba tett kézzel nézik, hogy szétlopják az országot"
Sajnos ott tartunk, hogy nem karba tett kézzel nézik, hanem még tapsolnak is hozzá...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!