Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerettek a mai, modern...

Szerettek a mai, modern világban élni? Ha nem, akkor melyik korban, és hol élnétek szívesen?

Figyelt kérdés
2020. aug. 31. 14:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Az internet szerintem is egy pozitívum a mai világban, de csak akkor, ha jó és hasznos dologra használja az ember. Amúgy én sajnos már2000 után születtem, de a 90-80-as években szívesen éltem volna én is. :(
2020. szept. 1. 09:53
 22/28 anonim ***** válasza:
Szeretek a mai világban élni. Teljesen megfelel nekem.
2020. szept. 1. 11:33
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem, nem szeretek a mai világban élni. Mesterkélt. Az internetnek van számos jó, hasznos oldala, de többet árt az emberi kapcsolatok rendszerének, alakulásának a léte, mint ha nem létezne. Rengeteg okoskodás és rosszindulat, reklámnak álcázott szarfolyam butítja folyamatosan az átlagembert, - ha akarja, ha nem. Szélhámosok élik világukat rajta - naná, hogy mások kárára, - majd mossák kezeiket. Nem szeretek egy olyan világban élni, ahol különösebb következmények nélkül élhet vissza bárki a hatalmával és nem szeretem, hogy a törvényeknek, igazságszolgáltatásnak gyakorlatilag semmilyen szinten nincs visszatartó ereje. Egymás hegyén-hátán építik/újítják fel a börtönöket inkább - természetesen közpénzből, - amire egyre többet vesznek el a befizetőktől. Különösebb következmények nélkül lehet embert ölni is, - manapság már indíték sem kell ahhoz, hogy bárkit, bárki, bármikor, bárhol megölhessen - és ha el is kapják, megsimogatják a fejét hat év börtönnel, amit "tizedelnek", ha sikerül eljátszania gyilkosként azt a szerepét, ami ehhez kell. Nem szeretem az általánosan érvényes agresszivitást, ami a korra jellemző. Ez jelen van az élet összes területén, - közlekedés, kommunikáció, közmédia, családi-, magán-, ill. közélet, fogyasztó társadalmat övező hülyének nézés. Nem nekem találták ezt ki! -Főleg a kényszerpályás megoldásoktól ódzkodom, undorodom, - amelynél olyan megoldásokba kényszerítik emberek tömegeit, amelyek felé eszükbe sem jutna fordulni, ha nem kényszerítenék bele őket. Bankvilág, "pénzkímélés", - minden lehetséges élethelyzetet megragadnak - a biztosítókkal, "szolgáltatókkal" karöltve, - hogy minél több, személyes adatot nyúlhassanak le (és le is nyúlnak, amit csak lehet). Undorodom a kor átlagemberének mentalitásától is, - konkrétan a "vérbeli fogyasztók" mélybe süllyedt butaságától. A 1980-as évek közepén jobban éreztem magam még úgy is, hogy akkoriban szocializmus volt még a Magyar Népköztársaságban. Nincs egy nyugodt hely, ahová elmehetnél néhány napra úgy, hogy ingre-gatyára sem vetkőztetnek, - mindennek van gazdája, mindenért, mindenhol, minden körülmények között fizetned kell, - az a legköltséghatékonyabb, ha otthon rostokolsz. Bárhol találkozhatsz hajléktalannal, - mindegyiknek csak a "pár forintja" kell, s nem érdekli egyiket sem, hogy azon a napon már 3572., akinek csak a pár forint kéne... Speciel, tele van a szatyrom azzal, amiről sokan azt hiszik, hogy "élet" és az sem érdekel, ha már holnap nem ébredek fel.
2020. szept. 2. 14:30
 24/28 anonim válasza:

Személy szerint igen, szeretek. Nekem bejön ez a szabadság, az utazás lehetősége, hogy nem rabszolga vagyok, nem feszítenek keresztre, internet van, tanulás lehetősége, vallási szabadság stb...

Ám szívesen ott lettem volna az ókori Egyiptomban, amikor azok a gyönyörű építmények teljes pompában ragyogtak, és nem csak a ma látható romokat lehet megtekinteni.

Ugyanezen okok miatt szívesen élnék az ókori görögöknél, és Róma városát is megnézném pl. Julius Caesar korában.

2020. szept. 6. 10:27
 25/28 Körömcsiga ***** válasza:
78%
Én inkább élnék egy olyan jövőben, ahol már rájöttek az emberek arra, hogy a környezettel együtt kell élni és ahol rájött az emberiség arra, hogy csak együtt lehet elérni célokat, nem pedig mindenki maga hajhássza a saját kis pénzét.
2020. szept. 6. 23:54
 26/28 anonim válasza:
76%
A Star Trek világában szeretnék élni. :-)
2020. szept. 8. 09:24
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem.

Hiába gépesítettünk mindent, rohanunk és időnk semmi. Sokat dolgozunk a munkahelyen, utaznunk kell (a home office még ott se terjedt el, ahol lehetne, de sok helyen (laborok, orvos, árufeltöltő...) ugyebár nem is lehet). Állandóan tanulnunk kell (élethosszig tartó tanulás). Igazából mindenki rohan és annak van egy picike én-ideje, aki még jobban tud rohanni.

A hétköznapi életünk full egészségtelen, káros a testünk számára. Ami könnyen elérhető élelmiszer (és a fent említett rohanás miatt az kell), az általában túl sós, túl mű és túl kevés a rost, a vitamin. Mozgás egy tanuló vagy egy irodai dolgozó napjában önmagában nincs is. Kevés gyaloglás, list és mozgólépcső.

Az életünkben eleve ezerötszáz helyen kell tudatosnak lennünk - plusz még az egészség terén is...

Minden mesterséges... A munkahelyünkön is gépeket kezelünk (így vagy úgy) és miután hazamegyünk is gépek vesznek körül vagy gép által készített kaját, sütit eszünk.

Úgy szeretem a kézzel készített dolgokat, a kis önellátást. A saját (vagy szerettem) által főzött ebédet, vacsorát, sütött szülinapi tortát; mindent, ami kézműves termék.

Túl sok az ember és lényegében folyamatosan tömegben vagyunk. Megfigyeltem, hogy az embereknek már annyira kicsi az intim szférája, hogy simán bejön baromi közel (akár össze is ér a cuccunk, kabátunk) akkor is, amikor semmi se indokolja. Például megállok egy 5 méteres folyosó vagy járda szélén, tuti, hogy az emberek 70%-a majdnem elsodor. Akkor is, ha percenként jön egy, annyira nincs tömeg.

Szeretnék zöldebb, embermentesebb helyen élni. Ha lemegyek az utcára, 2 emberrel találkozzak és ne 200-al.

Az urbanizáció miatt pedig csak egyre nagyobb a tömeg.

Tele van minden szupernormális ingerekkel. A kaja egyre erősebb ízű(de az egész csak műíz), így ami nem olyan, a legtöbben meg se eszik. Este egyre szórakoztatóbb, gyorsabb, izgalmasabb, színesebb tartalmak özönlenek ránk akár a tévéből, akár a netről, ezért egyre inkább kitolódik az emberek lefekvési ideje. 25 fok fölé van fűtve a távfűtéses lakás, a legtöbb házközponti fűtéses is és sok iroda, suli is. Nyári melegre. Aztán csodálkozunk, hogy az emberek fázósak.

Zárt helyeken vagyunk, ahol minden mesterséges, minden mű és minden a legkevesebb energiabefektetésünk érdekében van. (Időnk mégis semennyi.)

Sokan azért unjuk a regényeket, mert nekünk már túl lassúak.

Sokan azért sózzák agyon az ételt, azért nem bírják önmagában inni a teát, mert túl ízetlen.

Sokak azért nem szeretnek tea mellett társasjátékozni, mert az már túl snassz.

Egy nagy, mesterséges BUROKBAN élünk összezsúfolva, stresszesen és rohanva, testnek, léleknek full egészségtelen és természetellenes körülmények között.

Én szívesen élnék a XIX. században.

Fizikailag nehezebb lenne? Igen, és? Ettől még nem feltétlenül örömtelenebb.

Lehet, hogy meghalnék egy betegségben aránylag korán. Igen, de ha örömtelibb az életem, mint a mostani csodás XXI. században, akkor kit érdekel? (Az élet maga is túl van becsülve ma... ha szenvedsz, akkor is... ha nagyon, pl. rákban, akkor is.)

Fizikailag megterhelő lenne? Igen, és? Most is az, agyilag....

Viszont én az internetet szeretem, jó dolognak tartom.

Ha valakinek szokatlan érdeklődési körei vannak, tud olvasgatni róla, sőt, beszélgetni másokkal.

Nem gondolom, hogy bármilyen emberi kapcsolatot rontana.. Akkor az elromlana magától is.

2020. szept. 8. 09:48
 28/28 anonim ***** válasza:

Nem szeretek a mai korban élni, ennek 1 oka van, a Covid, ami most már valószínüleg végig fogja kísérni az életünket, megkeserítve azt. :(

1980-as, 1990-es években szívesebben élnék, éltem volna.

2021. febr. 23. 02:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!