Szerettek a mai, modern világban élni? Ha nem, akkor melyik korban, és hol élnétek szívesen?
* jav
A vilaghaborukat azert kihagynam szoval inkabb 1950-töl
Is-is.
Vannak pozitívumai (kényelem, biztonság, szabadság stb.) a modern világnak, de vannak nagyon nagy negatívumai is (klímaváltozás, szemét mindenhol, környezetszennyezés, túlnépesedés, túlfogyasztás, stb.)
Igazából szerintem az a szomorú, hogy míg a hátrányok lassan mindenkit érintenek, addig az előnyöket csak mi, szerencsés kisebbség érezhetjük.
Sok idobe vissza mennek, de csak ugy, hogy sajat akaratbol, vagy egy hirtelen halal elott sertetlenul visszakeruljek ide.
Oskor, Jezus, kozepkor es az inkvizicio, honfoglalasunk kora, ipari forradalom, 2. vh. stb, a jovot tekintve a 3. vh., es annak eredmenye utan majd mondom, ha visszajottem :)
Igen. Szeretem hogy olcsón és könnyen elérhető a magas szintű orvostudomány, hogy nem piócákkal és ráolvasással gyógyítják a “titokzatos démoni kóromat” hanem steril műtőben kiveszik a vakbelemet. Szeretem hogy a lakásomban fűtés van, tiszta víz, szigetelés, áramra kötött lámpák, angol vécé és csatornázás. Szeretem hogy bárminek egy pillanat alatt utána tudok nézni, bárkivel kapcsolatba tudok lépni az internetnek köszönhetően. Szeretem hogy az EU miatt könnyen utazhatok és költözhetek külföldre, hogy nincs a kontinensen háború és hogy nagy történelmi viszonylatban jobban élünk mint valaha. Szeretem hogy nőként dolgozhatok, szavazhatok, lehet magántulajdonom, hogy szabadon dönthetek a fogamzásgátlásról vagy az abortuszról. Bár a politikai és gazdasági rendszerünk nem tökéletes, de szerintem jobb mint más rendszerek amiket felvonultatott a történelem.
Sokan szeretik elfelejteni hogy ha visszamennének 1800-ba vagy a középkorba, jó eséllyel nem nemesek vagy polgárok lennének hanem parasztok akik beleszakadnak a szántásba életük végéig hogy legyen mit ennie a 10 gyereknek, akiknek még a gatyájuk se a sajátjuk és ha nem a gyerekszülésbe halnak bele akkor a pestisbe vagy valami fertőzésbe ami tök kivédhető lett volna ha angolvécébe szharnak és kezet mosnak utána.
Ha valamiért muszáj lenne visszamennem, akkor se mennék 1970 előttre.
" Szeretem hogy olcsón és könnyen elérhető a magas szintű orvostudomány,"
Igen, a középkorhoz képest hatalmas a fejlődés, de rengeteg betegséget még nem tudunk gyógyítani, de a jövőben biztos lesz rá mód.
Szeretek. Angol wc, gyógyszerek, jóléti államok. Azt is szeretem, hogy idén nyáron bezárt könyvtárak mellett is meg tudtam írni egy szakdolgozatot. Az internetnek köszönhetően hihetetlen nagy mennyiségű információt lehet elérni.
Sok mindent nem szeretek, influencerek, a közösségi média személyiségtorzító hatása. De ezeket viszonylag könnyű kiküszöbölni úgy, hogy nem használok ilyen felületeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!