Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mikor lesz már vége ennek a...

Mikor lesz már vége ennek a környezettudatosság-őrületnek?

Figyelt kérdés

Annyira idegesít, hogy az emberek nem azért nem használnak műanyagot, mert annyira meg akarják menteni a Földet, hanem azért, mert tudják, hogy a mai világban ezt kell mondani, így be akarnak vágódni másoknál.

Aki tényleg a Földért teszi ezt, ahhoz nem szólok, csak ahhoz, aki mindezt sznobságból csinálja.

2020. márc. 31. 11:16
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
49%

Egy szóval nem mondtam ilyet, #30.

Ja meg alkalomadtán nyaralni megyek el a kocsival, nem csak egy környezetszennyező dög vagyok, hanem a saját tulajdonomat használom... Pl arra, amire tervezték.

2020. júl. 26. 16:40
 32/45 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ilyeneket nem érdemes magára venni senkinek hogy akkor ha megy nyaralni környezetszennyező, ráadásul az egész család egy kocsiban szokott utazni. Inkább ez az egyedül ügyintézgetünk vásárolgatunk naphosszat mindenhová autóval, és az esti kocsikázás rallyzgatás ami ha lecsökkenne az sokat segítene. De ha drágább lenne a parkolás napközben akkor ezt nem mindennapos szinten űznék.
2020. júl. 26. 16:52
 33/45 anonim ***** válasza:
0%

"Inkább ez az egyedül ügyintézgetünk vásárolgatunk naphosszat mindenhová autóval"

Én értem a problémádat, de akinek nincs családja, mit tegyen? Ráadásul sokszor még Bp.-n is gyorsabban odaérsz pl akár csak egy közelebbi (5-6 km) áruházba, mint busszal! Mondok egy remek példát: 10. kerületből a 15. kerületbe el kellett ugranom, mert vettem a motoromhoz egy alkatrészt, utána meg mentem vendégségbe, egy a 10. kerülettel szomszéd kerületbe. Kocsival ezt háromnegyed óra alatt sikerült abszolválni. Tömegközlekedéssel? Kb. 2-3 óra... Vagy hatszor kéne átszállni. Azért ne játsszuk el a tökéletest, akinek van autója közületek, biztos használja rendszeresebben, ha megengedheti magának, vagy éppen mondjuk azzal jár munkába.

Vidékről szerintem nem is érdemes beszélni. Van egy tanyánk Bp.-hez viszonylag közel (~40 km), autóval még az országúton is leérünk 1 óra alatt, míg ez vonattal legalább két óra. És ez Budapest vonzáskörzete! Mi van azokkal, akik pl az ország elmaradottabb részein laknak?

Szerintem mindenki védje úgy a környezetét, ahogy tudja, és ne oktassa ki a "környezetszennyezőbb" embereket, mert van aki erélyesebben fejezi ki, hogy nem kér a jótanácsokból.

Én értem a problémádat, csak Európa éppen sokkal kevesebb károsanyagot bocsájt ki, mint Kína, India, Amerika, vagy Oroszország...

A problémát nem abban kell keresni, hogy teszem azt 600.000 magyarnak csak 20 éves Astrára, vagy 30 éves Nivára van pénze, és évi 8-15 ezer kilómétert közlekedik vele.

A problémának az alapforrása, hogy a Föld, ha megfeszül is, nem tud 8 milliárd embert európai, vagy akár csak orosz életszínvonalon eltartani. Egyszerűen nem megy! Alig 100 éve annyi ember élt az egész Földön összesen, mint most Kínában.

Éppen ezért hagy hidegen az egész környezetvédelem kérdés, mert az alapproblémát úgysem fogja tudni (és nem is akarja) megoldani senki.

2020. júl. 26. 17:04
 34/45 anonim ***** válasza:
74%

Én se szeretnék ezzel foglalkozni hidd el, de a korona korlátozás óta olyan brutál szmog lett a városunkban, hogy az eddigi elviselhetőből az élhetetlen kategóriába esik. Nagyobb a szmog a mérés térképek szerint rendszeresen mint Bp-en. Így kb semmi másra nem tudunk figyelni,sokan vagyunk akik jelenleg erre vagyunk rákényszerítve hogy ezen gondolkodjunk. Figyelj veled semmi gond nincs, aki odáig eljut hogy végiggondolja mennyi lenne tömegközlekedéssel, az már nem az a fajta aki veret ha kell ha nem.

Az egyedülállóak tényleg sokan vannak, és sokszor reménytelenül körözgetnek kellene nekik is valami jól működő ismerkedés weblap, bár jelenleg a szmog és környezetvédelem probléma akkora lett, hogy ha mindenki egy kicsit ezzel a témával foglalkozna már meg is lenne oldva a hobbi (az egyik hobbi).

2020. júl. 26. 17:31
 35/45 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem költözöl vidékre?
2020. júl. 26. 19:38
 36/45 anonim ***** válasza:
67%
Mert eddig itt jó levegő volt érted, ez volt "a vidék". Ez újdonság és az összes mindent át kell alakítani mindent az életünkben hozzá, de ha nem sikerül megoldani el kell innen menni, mert annál fontosabb nincs mnt hogy lehessen levegőt venni. Ez egy kis város és jelenleg rosszab a levegő mint Pesten és nemcsak itt hanem ahgy nézem a térképet más kisvárosokban is,marad a falu ahol majd ősszel tarlót égetnek. Nem lehet ezt csinálni a levegővel, ez már sok.
2020. júl. 26. 21:21
 37/45 anonim ***** válasza:
74%
Úgy mennek a kocsik te, zúgnak folyamatosan vasárnap éjjel, a motorok, száguldoznak a kocsik kb 3-szor annyira mint pl tavaly nyáron, pedig már akkor se volt semmi. Hogy hová megy ennyi letarolva a városunkat.
2020. júl. 26. 21:27
 38/45 anonim ***** válasza:
67%
Folyamatosan mindenki a parkolókon veszekszik, mert egy családban nem gy kocsi van, hanem kb átlag 3, mindegyiknek kell parkoló, vasárnap este olyan az egész városka mint egy autópálya, jönnek a keselyűk le nem állnak.
2020. júl. 26. 21:29
 39/45 anonim ***** válasza:
49%

"Úgy mennek a kocsik te, zúgnak folyamatosan vasárnap éjjel, a motorok, száguldoznak a kocsik"

A legtöbb autó már pont a gumi miatt hangos, nem a motor miatt. Menj fel egy tízemeletesre egy nagy főút mellett, a gumik hangját jobban hallod, mint a motorokét. Figyeld meg!

2020. júl. 26. 21:32
 40/45 anonim ***** válasza:
67%
Oké majd megnézem :) Remélem nem a motor, most azt várom tisztuljon a levegő, érzem mikor tisztul, megnézem a szennyezés térképet és tényleg ki is mutatja. Tegnap sajnos reggel 6-ra lett csak tisztább. Még csak egy hete nézem mert azóta lett elviselhetetlen a szmog, hétfő este óta.
2020. júl. 26. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!