Ha az érettségi átadásnál az alábbi dolgot megcsinálom, akkor abból lehet probléma?
Idén láttam egy érettségi átadási ceremóniát az iskolámban (előrehozott érettségi miatt), én jövőre érettségizem.
Jövőre amikor én fogom átvenni, akkor egy náci karlendítéssel akarok búcsúzni az osztálytól és a tanároktól.
Nincs rá különösebb indokom miért akarom megtenni, talán szeretném ha így emlékeznének rám.
Az utolsó nap büszkén tudatnám velük a politikai nézetemet.
Eddig nem hangoztattam, mert nem ez volt a legfontosabb és nem is akartam összetűzést, de ha már megvan az érettségi, akkor büszkén felvállalnám.
A kérdés, hogy ennek lehetnek jogi következményei?
Úgy tudom hazánkban a náci karlendítés nem tilos közterületen, de az iskolákra nem tudom mi érvényes.
Azért tulajdonítok neki nagy jelentőséget, mert a gimnáziumban éltanuló vagyok és nem "bontom" a rendet és nem vagyok tiszteletlen (ebből már kinőttem).
A tanárok valamennyivel több tisztelet mutatnak irányomban, mint egy átlag diák felé és biztosan nem nézik ki belőlem.
Aztán a 4 év után megtudnák, hogy a kitűnő tanuló Hitler szimpatizáns, biztos nagy koppanás lenne.
Az első reakció biztos az lenne a legtöbb részről, hogy ez hülye, de biztosan elgondolkodnának, hogy "ez az okos gyerek nem lehet ennyire hülye hogy felnéz Hitlerre, de mégis ezt teszi, lehet Hitler mégsem volt olyan rossz?"
Érdekesség:
Volt egy felsőbb éves tanuló, az érettségi tablóra mindenki képe alatt volt egy idézet, a srác azt akarta, hogy: "Nem vagyok rasszista, de a sárgán még átmegyek."
Az osztályfőnökük megtudta, hogy szélsőjobbos a világnézete és meg is utálta, ő nem volt éltanuló.
>>de biztosan elgondolkodnának, hogy "ez az okos gyerek nem lehet ennyire hülye hogy felnéz Hitlerre, de mégis ezt teszi, lehet Hitler mégsem volt olyan rossz?"<<
Érdekes logikus gondolkodással vagánykodnod egy ilyen kijelentés után....
A vélemény olyan, mint a s.eg.lyuk, mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi a máséra.
Éltanuló vagy ba..zeg, az hát :D A Mucsaröcsögei kisegítőgimnáziumban? Ide figyelj Peter, ge..cire gáz ez az egész. Én is ilyen tacskóként tök "menő" dolognak tartottam ezt a náciskodást, mint ahogy rengeteg kortársad, csak az a baj, hogy az ember elég hamar kinövi és utána visszatekintve már nem olyan vicces.
Amúgy az istenért se akarlak lebeszélni róla, imádom ha mások égetik magukat. Leírod most magad az életben pár évre és legalább utat engedsz az értelmesebbjének.
"ez az okos gyerek nem lehet ennyire hülye hogy felnéz Hitlerre, de mégis ezt teszi, lehet Hitler mégsem volt olyan rossz?"
Inkább:
-Na, már megint bebizonyosodott, hogy attól még nem lesz valaki intelligens, hogy be tudja magolni az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!