Mit tegyek, ha a 9. osztályt se birom elvégezni, de mindenképp akarok érettségit?
Olyan válaszokra nem vagyok kiváncsi hogy aki nem tudja a 9.-et se elvégezni,az hülye...hát akkor hülye vagyok,de ez nem megoldás a gondomra.Állandóan ezen idegeskedek hogy nemhogy érettségim,9 osztályom nem lesz meg a végén...
Tavaly megbuktattak fizikából,kémiából és matekból,idén is úgy néz ki megfognak matekból,olyan a tanárunk(ez nem kamu indok,hogy mentegessem magam,hanem tényleg ilyen)hogy felirja a táblára a feladatot,kérdezi tölünk pár perc múlva hogy mi a megoldás,akkor többnyire mindig ugyanaz a 2 osztálytársamból valamelyik elmondja.Múltkor mondta az egyik lány hogy ezt nem érti.
Tanár:Akkor addig olvasod otthon mig meg nem érted.
Lány:De hiába olvasom,ha nem értem.
Tanár:Akkor igy jártál.
Szóval segitséget nem nagyon lehet tőle kérni.
Suliba nem korrepetálnak,anya nem akar magántanárt fizetni,mert "nem kell a tanuláshoz magántanár,csak foglalkozni kell vele".
Menjél át másik iskolába, legyél magántanuló, stb...
Rengeteg online segédanyag van már, minden tökéletesen megtanulható.
Szerintem ha nekiülsz és tényleg foglalkozol vele, akkor rájössz magadtól is a matekra. A kilencedikes anyag tényleg nem olyan vészes (mondjuk, ha az általános iskolai alapok hiányoznk, akkor ott már kell a különtanár is). De ha magadtól rájössz valamire, akkor sokkal jobban megjegyzed, mintha valami tanár magyarázná meg (igaz, így időigényesebb, de mélyebb a tudás). Csak szorgalom kell hozzá. Ha van tankönyved és órai anyagod (az órán csak elmagyarázza már a tanár az anyagot), akkor sztem magától is meg tudja csinálni a feladatokat az ember.
Ha tényleg nagyon nem megy, akkor járj magántanárhoz.
Vagy válts iskolát, menj egy olyanba, ahol normális a tanár.
Pedig néha igen is kell magántanár. Nem azt mondom hogy minden héten pengessétek ki érte a pénzt, hanem leülsz otthon tanulni és pl doga előtt elmész hozzá az összegyűjtött kérdéseiddel..
Lássák rajtad a szüleid hogy tanulod, és úgy nem megy.
Egyébként a fizika nem csak annyi hogy megtanulod a jeleket, mértékegységeket, átváltást, meg egy képletet, abból felírod a másik képletet és kész? Ez most vagy segített vagy nem :D
Matekból be kell gyakorolni a példákat. Gimis anyaghoz itt is jól jön a tanár. Ez az a+b= tökömtudja mivel dolgokat pl nagyon nem vágtam, ehhez is csak egy kis kezdő sugallat kell a tanártól hogy rájöjj hogyan működik, utána már megy.
Hát a gimis kémiát be kell seggelni.
Nálunk kb ugyanolyan számolásos feladat is szokott lenni fizikából sok tananyagnál mint matekból.
De végülis nehezen,főleg házidolgozat irással/könnyebb dolgozatokkal sikerült kettest összehozni kémiából és fizikából is,csak a matek nem megy megint.
Válts iskolát vagy járj magántanárhoz.
Ha anyukád szerint nem kell magántanár kérd meg, hogy tanuljon veled és magyarázza el ő. Akkor nagy eséllyel leesik majd neki, hogy mégsem olyan könnyű a dolog. Főleg, hogy valószínűleg ő sem emlékszik már a 20 évvel ezelőtt tanult képletekre és használatukra.
Ilyen esetben az osztálynak össze kell fogni és a vezetőségénél kérni egy másik ü
Matek tanárt.
Mi is ezt csináltuk és a tanárunk is ilyesmi volt. Aztán kaptunk újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!