Szerintetek is van jogom megharagudni a tanárra, mert
egyszerűen nem képes megjegyezni a nevem?
1/14 anonim válasza:
Tiszta szívből kívánom neked,hogy ez legen életedben a legnagyobb problémád.
2015. jan. 9. 21:21
Fölösleges.
Egyik osztálytásamat a kémiatanár mindig Márton-nak hívta, holott mindenki Marcinak nevezte.
A tanárok többségénél ez a bevett szokás, hogy nem a becenevén szólítják az illetőt.
És valóban ez legyen a legkisebb gondod.
2015. jan. 9. 21:27
de gondolom a kerdezonek nem a beceneve szandra hanem a normalis keresztneve
2015. jan. 9. 21:32
Az én nevemet meg mindenki becézi. Anno minden tanárnak elmondtam, hogy én nem xy hanem xy vagyok! Mert utálom azt a becenevet, ahogy szólítanak. De senki se képes felfogni, hogy én nem szeretem ha úgy szólítanak. Máskor is, kérdezi a "bowlingozóba" a nevünket amikor elkezdünk játszani, és rögtön úgy szólít, amit nem szeretek...
Az osztálytársam meg Alexandra, és Őt meg Alexának nevezi az egyik tanár, mikor úgy Ő nem szereti, de mindegy...
Én bevinnék egy magyar utónév könyvet, és megmutatnám, hogy van olyan hogy Szandra. Am. ha ez a keresztneved, akkor a naplóba is ez van beírva nem? Talán vak a tanár? :)
2015. jan. 9. 21:43
#4 a te ismerősöd jobban járt az Alexával... Nálunk az egyik tanár Alexandra helyett csak simán Alex-et mont... Na meg a másik nem is foglalkozik hogy hívnak mert vezetéknév alapján szólítgat..
2015. jan. 9. 21:48
Ez már azért bunkóság. Nekem van egy osztálytársam akivel mindig összekever mindenki pedig csak az első betű ugyan az a nevünkből és nem is hasonlítunk egymásra és én ezen mindig kiakadok...
2015. jan. 9. 22:12
Engem egy tanárom egy éven keresztül Boglárkának hívott, majd mikor tudatosult benne, hogy engem nem így hívnak áttért a Nikolettre, de hát ez sem volt jobb....az Istenért sem akarta megnevezni a saját nevemet....de ez van. Én csak nevettem rajta, persze bosszantott meg egyszerű, gyakori nevem van és még csak nem is hasonlít erre a kettőre, de ebből nem csináltam problémát. Sok ismerősöm van, akivel megesett ilyesmi. Szólj neki, de azért ne vedd a szívedre:)
2015. jan. 9. 22:14
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) , csak egy picit bánt, hogy szerinte a nevem nem is létezik, mert nem mindegyik naptárban van benne. :(
Engem mindig Borinak szólítanak a tanáraim, pedig Bogi vagyok. :) Mindig kijavítom őket, de sosem jegyzik meg.
2015. jan. 10. 17:20
Engem meg 5 éve tanít egy tanárnő heti 2 órában ÉS NEM TUDJA A NEVEMET xD, 9 edikben felvételikor ugyan abba a suliba visszajutok, ez a hülye tanárnő megkérdezi tőlem hogy melyik iskolából jöttem... Pedig annyira nem vagyok se csendes, jelentkezni is szoktam, és hááát, a töbi tanár mind jól ismer, s utcán is ha látnak akkor leállnak velem beszélgetni... Szerintem inkább szóítson valahogy mint hogy 4 éve tanítványa vagyok és nem tud róla xD
2015. jan. 10. 18:42
Kapcsolódó kérdések: