MKiért képesek megharagudni rád az emberek, ha kérnek tőled szívességet, és nem teszed meg? Hogy lehetnek még ők mérgesek?
Úgy tudom a szívesség nem kötelező.
Mégis ha valaki megkér valamire, és nemet mondasz, úgy haragszik rád, mintha legalább hátba szúrtad volna...
Miért?
Hát, mert általában el is várják azt hogy segíts, az más kérdés hogy jogosan vagy nem jogosan.
Igazából engem is sokszor felcsesztek már emberek, mert bár tőlem folyton kértek segítséget, de ha én kértem volna valamit akkor vagy nemleges volt a válasz, vagy még le lettem cseszve, hogy "persze ilyenkor megtalálsz"...és mondta ezt egy olyan ember, aki utána pár nappal szintén tőlem kért volna szívességet.
Meg általában azért nem teljesíthetetlen dolgokat kérek, meg ha tőlem kérnek valamit, jegyzetet, könyvet, satöbbi, akkor ha időm engedi megkeresem, megcsinálom nekik, és ilyen szempontból sztem jogosan várom el hogy mások is segítsenek nekem ha úgy alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!