Reálisnak/járhatónak hangzik ez az út? HELP
tervezem otthagyni a gimit, most vagyok a 3. évemen. Az osztály kibírhatatlan, nem tudok azonosulni a közösséggel. A terv hogy otthagyom a fimit, diákmunkázok amíg le nem jár a diákom. Szeptembertől pedig beiratkozok esti gimibe ahol lerakom az érettségit, mellette ugyanugy dolgozok csak mar nem diákmunkán.
Azért esti gimire gondoltam mert ott nem lenne probléma a közösséggel mivel értelmesebb felnőtt emberek járnak oda, ahol nem az a menő hogy a másikat kibeszéljük a háta mogott, hanem az, hogy éled a saját életed.
Édesanyám rengeteget basztat emiatt a gondolatom miatt mert hogy akkor nem leszek jogosult diákkedvezményre, családi pótlékra. Viszont pénzem lesz, amit kell tudok magamnak fizetni.
Tudom, érzem hogy ez lenne az én utam, viszont anyám rengeteget baszogat, pedig már nagykorú is vagyok
helyesirasi hibakert elnezest, nagyon gyorsan irok:D
hu, mennyi valasz ilyen hamar! koszi mindenkinek, meg johetnek a velemenyek, sokat segitenek a dontes meghozatalaban
Én pont az estit hagytam ott, és nappalin érettségiztem le.
Á estin is írják a hiányzásokat, és mivel nekünk heti 2-szer kellett bejárnunk, sokkal több tanulni valót kaptunk mint nappalin.
Szia nem akarlak elszomorítani én is elhittem hogy felnőtt emberek mások de bennük is meg van a rosszindulat és munkahelyen is mennek a kibeszélések pletykák.
Viszont ha úgy érzed nem tudsz mellettük leéretségizni tanulni akkor lépni kéne valamerre. Mondjuk ha 11.es vagy akkor igazából ezt a félévet kell kibírnod meg a 12.et ami csak az érettségiről meg a szalagavatóról fog szólni. Te tudod de én mindenképp a tanulás mellett döntenék. Esetleg ha van olyan tanár akinek tudsz beszélni erről vagy iskolapszchiológus az sokat tud segíteni.
Én is azt mondom, hogy ezt vagy ki kell bírni vagy iskolát váltani, de nappalin maradni. Nem is teljesen értem, hogy miért akarsz egyből estire menni ahelyett, hogy kipróbálnál egy másik iskolát előtte. Jól hangzik ez a megkeresed a saját pénzed dolog, de munka mellett roppant nehéz tanulni.
Én többdiplomás emberként szenvedek azzal a héten pont, hogy egy cikket kellene írnom múlt hét vasárnapra, de egyszerűen 8 óra munka után este nincs erőm hozzá. Neked lesz erőd/kedved a pl az esszéírást gyakorolni 8 óra munka után?
Az pedig egy külön történet, hogy diákmunkásként valószínűleg nem fogsz jól keresni, ami pedig eléggé demotiváló hosszútávon. Főleg, ha konstans fáradt vagy közben a tanulás miatt.
Idealizálod a dolgokat.
Az esti gimi is tele lesz tróger cigókkal, akik kibuktak a normál suliból, és valami rehab program keretében megpróbálnak leérettségizni.
Az érettségi nélküli munka opciók ugyanezekkel lesznek tele, csak már az érettségit is feladták. Kivétel lehet, ha nagyvárosban élsz, akkor esetleg gyorsétterem, futárkodás.
Nem hiszem, hogy bármelyik közegben hirtelen kivirágzol majd, csak nem a korodbeli gyökerekkel, hanem a társadalom szélére sodródott válogatott gyökerekkel leszel egy légtérben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!