Miért értenek egyet ennyien a telefonelvevős intézkedéssel?
Igen, órán nem telefonozni kell, de miért nem hagyják jóvá inkább azt, hogy bármelyik tanár korlátlan mennyiségben beírhasson egy bazi nagy karót annak, aki óra alatt nyomkodja a telefont, aztán majd a szülő lemeccseli otthon a gyerekkel a helyzetet, amikor bukásra áll minden tárgyból mert nem tudja letenni 45 percre sem a telefont. Szünetben meg hagy nyomkodja.
Nem vagyok tinédzser sem telefonfüggő, de nem értem, hogy jönnek ehhez, hogy elvegyék a gyerek nagy értékű vagyontárgyát amit nyilván a szülő vett, tehát valójában a szülő tulajdonát nyúlják be. Ha nekem lenne most iskolás korú gyerekem, első dolgom lenne olyan intézményt keresni, ahol nincs ilyen baromság vagy otthoni oktatásra átállni, ehelyett ezt helyeslik az emberek, hogy tök oké, ha elveszik a tulajdonodat.
A szülő??
Pont ezaz! A normális gyerekeknek normális szülei vannak, így nagyjából képesek viselkedni. Akiknek szól ez az intézkedés az pont azok a gyerekek, akiket leszar a szüleje, vagy nincs is neki, vagy gondviselő szarja le, vagy akármi.. ezeknek nem számít a beírás, se a karó.
Kicsit utána jártam én a napokban ennek a rendeletnek és nagyon alaposan átböngészve én azt szűrtem le, hogy szó nincs arról, hogy te bemész az iskolába és kicsavarják a kezedből.
Az iskolák egyéni módon kitilthatják ennek használatát, DE lehet őket használni ha a tanárok megengedik.
Tehát tulajdonképpen nagy felháborodást keltett az ami már nagyon régóta érvényben van, hiszen az iskola eddig is tilthatta és a legtöbb tiltotta is a használatát ki ilyen, ki olyan módon.
A kislányom most megy első osztályba és őt nem érinti, de beszéltem az igazgatóval és elmondta, hogy eddig is tiltva volt a használata, a táska mélyén kellett tartani kikapcsolt állapotban, ezen nem fognak változtatni ezután sem. Tehát nem veszik el, táska mélyén kell tartani. Ennyi.
Mert a magyarok 99%-a szolgalelkű, tapsikoló, agymosott birka, aki annak örül, ha a másik megszívja.
Most, amikor inkább egyre jobban bevonni kellene a digitális kultúrát, hiszen covid alatt (az értelmesebb, innovációkat értékelők számára) látható volt, mennyire képes segíteni a tanulást az online módszer. Épp hogy nálunk döcögősen beindult, erre most kiiktatnak mindent.
Ez egy teljességgel
fejlődésképtelen, maradi, jogtipró, diktatórikus ország. Ahonnan nem csoda, hogy menekülnek az értelmesebb fiatalok.
Másrészt ezzel is arra akarják kondicionálni a fiatalokat, hogy legyenek elnyomhatók, megfoszthatók. Ne hagyjátok magatokat!
Van arra - már eddig is működőképes - protokoll, hogy vészhelyzetben mit lehet tenni. Sok embernek az fáj, hogy nem lehet mondvacsinált okokkal csesztetni - még az iskolában is - a gyereket! Otthon kellene ennyire lelkesnek lenni, amikor otthon tartózkodik a gyerek, akkor kell vele foglalkozni - és nem akkor, amikor a társadalmilag rá rótt napi feladatát végzi. A tanulás is egy munka, csak ezt sok ember képtelen, ill. nem is akarja felfogni. Van az a munkahely, ahol rászólnak - talán magára - az ilyen szülőre, hogy "Kicsit lejjebb kellene szorítani a magánjellegű telefon piszkálást!", aztán meg megy a tátogva sértődés! :DDD
Sokszor maguk a szülők idézik elő azt a helyzetet, amelynek a gyerekük issza meg a levét - csak azért, mert nem fogja fel emberünk, hogy mennyit árt azzal, amit tesz! Nem az iskolában kell nevelnie egy szülőnek a gyerekét, kontrollálni, hanem abban a környezetben, ahol életvitel szerűen kellene működnie a családnak! :D Nem érti, - mert nem is akarja!
17 éve élek Angliában, és ott már akkor le kellett adni a telefont, amikor belép az iskola aulájába a gyerek (az enyém akkor volt harmadikos kisiskolás). Utána is ez volt a középiskolában végig.
Lehet, hogy máshol külföldön is ez az általános.
28#
Miért, a telefon nyomkodáson kívül mi más "hasznosat" csinálhatna a szünetben? Legalább addig sem egymást püffölik vagy épp a budit rongálják (tükör szándékos összemaszatolása, törölköző és gurigányi wc papír beletuszkolása a wc csészébe. Mindennapos...) Akkor már jobb, ha nyomkodja...
Persze, túléltük a körmöst osztogató, alázgató, csipkedő, fülhúzogatós tanárokat is. A fűtetlen tantermeket, meg még sok mindent. Ki is fejlődött egy agyontraumatizált, nárcisztikus réteg egy rakás csőlátású, önálló gondolkodásra képtelen birkával. Jó lenne már elszakadni végre a barbár őskori hozzáállástól. Elvileg előre megyünk.🤭
A baj az, hogy mégis csak egyre hátrébb vagyunk!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!