Miért értenek egyet ennyien a telefonelvevős intézkedéssel?
Igen, órán nem telefonozni kell, de miért nem hagyják jóvá inkább azt, hogy bármelyik tanár korlátlan mennyiségben beírhasson egy bazi nagy karót annak, aki óra alatt nyomkodja a telefont, aztán majd a szülő lemeccseli otthon a gyerekkel a helyzetet, amikor bukásra áll minden tárgyból mert nem tudja letenni 45 percre sem a telefont. Szünetben meg hagy nyomkodja.
Nem vagyok tinédzser sem telefonfüggő, de nem értem, hogy jönnek ehhez, hogy elvegyék a gyerek nagy értékű vagyontárgyát amit nyilván a szülő vett, tehát valójában a szülő tulajdonát nyúlják be. Ha nekem lenne most iskolás korú gyerekem, első dolgom lenne olyan intézményt keresni, ahol nincs ilyen baromság vagy otthoni oktatásra átállni, ehelyett ezt helyeslik az emberek, hogy tök oké, ha elveszik a tulajdonodat.
"Tehát nem veszik el, táska mélyén kell tartani. Ennyi."
A jogszabály szerint viszont el kell venni. Ennyi. És nem csak a telefont, hanem a notebookot, a laptopot, a fényképezőgépet, az okosórát, az okoskarkötőt, a diktafont, az mp4 lejátszót, a rádiót, a morse kódolót, de még a postagalambot is. A szakszerű tárolásuk pedig nincs megoldva. Ezért hülyeség ez a rendelet.
Tőlünk nyugatabbra az iskolák maguk döntik el hogy tiltják-e a telefonhasználatot vagy sem, és ha tiltják, akkor csak a telefon használatát és nagyrészt csak órán. Nálunk az állam tiltott ki központilag potenciálisan több 100 digitális vagy kommunikációs eszközt az intézményekből. Ez nem normális dolog.
"Pont ez a baj a mobillal, hogy igényt generál olyan tevékenységre, ami egyáltalán nem szükségszerű."
Mi amikor szalagavató táncot gyakoroltunk, felhívtuk azt aki még nem ért oda a próbára, hogy merre jár. Most majd el lehet küldeni 3 futárt, hogy fésüljék át az iskola 40 helyiségét és szóljanak a hiányzó diáknak, hogy próbálnánk. Nyilván nekem már nincs ilyen gondom, de jelentősen megnehezítené az életem a telefon hiánya. Ez olyan, mint ha Budapestről kitiltanád az autókat. Régen is megvoltak az emberek autók nélkü, mentek gyalog meg lóval, de könyörgök, az autó a modern világ elengedhetetlen része, ahogy a mobiltelefon is. A diákok digitális analfabétaként fognak kikerülni a modern munkaerő piacra ilyen szemléletű oktatással.
Igen.. Ugyanezek a képmutató pojácák, akik most betiltják a digitális eszközöket, ezek fognak sápítozni, hogy sok a digitális analfabéta.
Vajon miért?
Magyarország előre megy..
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Kifogásgyár! Kifogásgyár! Kifogásgyár! Kifogásgyár! És Kifogásgyár!
Napok távlatában nem volt egyetlen egy ember, aki nemes egyszerűséggel beismerte volna, hogy képtelen kezelni a kütyüfüggőségét, - pedig ez a mély felháborodások egyszerű és valós oka!
Ha létezne tantárgy "Önfelmentés" fantázianéven, szín ötös lenne belőle az országban élők 98 %-a!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!