Miért értenek egyet ennyien a telefonelvevős intézkedéssel?
Igen, órán nem telefonozni kell, de miért nem hagyják jóvá inkább azt, hogy bármelyik tanár korlátlan mennyiségben beírhasson egy bazi nagy karót annak, aki óra alatt nyomkodja a telefont, aztán majd a szülő lemeccseli otthon a gyerekkel a helyzetet, amikor bukásra áll minden tárgyból mert nem tudja letenni 45 percre sem a telefont. Szünetben meg hagy nyomkodja.
Nem vagyok tinédzser sem telefonfüggő, de nem értem, hogy jönnek ehhez, hogy elvegyék a gyerek nagy értékű vagyontárgyát amit nyilván a szülő vett, tehát valójában a szülő tulajdonát nyúlják be. Ha nekem lenne most iskolás korú gyerekem, első dolgom lenne olyan intézményt keresni, ahol nincs ilyen baromság vagy otthoni oktatásra átállni, ehelyett ezt helyeslik az emberek, hogy tök oké, ha elveszik a tulajdonodat.
Nem. Szerintem azzal mindenki egyetért, hogy nem kéne annyit buzerálni a telefont. Ez viszont nem fogja megoldani a problémát. Kezdjük ott, hogy a diák nem adja le a telefonját. :D Vagy szerez egy olcsó, régi telefont és azt adja le, az igazit pedig beviszi. Nem is értem, hogyan kellene elképzelni a rendszert a gyakorlatban? Mi van ha valaki azt mondja, hogy neki nincs telefonja? Megmotozzák és átkutatják a táskáját? :D
Mindegy, apróságokon nem kell fennakadnom. Tegyük fel, hogy tökéletesen fog működni a rendszer és senki nem fog tudni telefonozni az iskolában. Mi is lesz ennek a haszna? Tanórán gondolom most sem engedik a tanárok, hogy telefonozzanak, tehát a szünet idejére maradnak telefon nélkül. Ahogy véget ér a tanítás, ugyanúgy rajta fognak lógni 0-24.
Azzal pedig ne jöjjön senki, hogy hiába tilos telefonozni órán, akkor is telefonoznak, mert azt a tanárnak kell megoldania, hogy rend legyen az óráján. Gondolom azért örül ennek az idióta szabálynak sok tanár, mert nem tudja fegyelmezni a diákokat és inkább telefonoznak az órán ahelyett, hogy odafigyelnének. Ez telefonok nélkül sem fog változni, csak nem telefonozni fognak, hanem rajzolni, beszélgetni, kártyázni, de ugyanúgy nem fognak a tanárra figyelni, mert a hiba nála van...
Mind jártunk iskolába. Szerintem mindenkinek volt olyan tanára akinek az óráján néma csend volt és megszólalni se mert senki. Ugyanakkor biztos volt mindenkinek olyan tanára is, akinek az óráján az egész osztály azt csinált amit csak akart.
Szerinted mit csináljon a tanár ha a gyerek a képébe röhög, hogy úgy se veheti el tőle a telefont?
Mindig a tanárt szidjátok, de persze a megoldást már sosem mondjátok. 🙃
Nem volt olyan rég mikor én jártam iskolába, 10-15 éve elvette a tanár attól aki telefonozott. Mint ahogy minden mást is elvett. Persze akkoriban is voltak tanárok akik képtelenek voltak fegyelmezni. Nem akarom én szidni vagy bántani a tanárokat, de egyszerűen úgy gondolom az nem való tanárnak aki erre nem képes. Nyilván elsősorban a szülő dolga lenne megnevelni a neveletlen hülye gyerekét, de ha ő ezt nem teszi, akkor a tanárnak minimum annyi a feladata, hogy legalább az ő óráján eléri, hogy kussban maradjon és figyeljen a gyerek.
Igazából több jogot kellene adni a tanároknak a fegyelmezéshez. Ne tőlem várj konkrét ötleteket, de gyakorlatilag a testi fenyítésen kívül bármivel büntethesse a diákot. Nem lett volna egyszerűbb most is szimplán megadni a jogot a tanárnak, hogy órán elvehesse a telefont, szünetben pedig visszaadja? DE! Csak valószínű ez is csak egy gumicsont, amin lehet rágódni, ami miatt egymásnak lehet esni és vég nélküli vitába lehet bonyolódni. Legyen még jobban megosztva a társadalom.
Én egy erős gimnáziumba jártam, nem volt még ekkora divat telefont nyomkodni, volt akinek volt, volt akinek nem, de az biztos, hogy aki nem akart odafigyelni órán, az el tudta foglalni magát telefon nélkül is. Rajzolás, firkálás, padtárssal levelezés vagy pofázás, pad szétbszása, olvasás, stb.
Ennek ellénére, hogy telefon nélkül se figyelt oda jobban senki, mint ma, az osztálytársaim kb 70%-ának valami menő diplomás állása van, az annó linkebb osztálytársaim pedig vállalkozók valamilyen szellemi témakörben (tehát ők sem melósok, nem mintha azzal baj lenne, mielőtt valaki belémköt), és FB profil alapján nem tűnnek épp lecsúszott, szar életet élőknek.
A titok meg gyanítom annyi, hogy nálunk a többség rendezett hátterű családokból jött, az, hogy órán mit csinál a gyerek, rohadt mindegy, de otthon a szülők elvárták, hogy üljél le a seggedre és tanuld meg az anyagot és ne vigyél haza szar jegyeket. Akinek nem ment valami, az járt magántanárhoz korrepetálásra, de nekem apukám is sokat segített, leült velem, mert ő profi fizikából és matekból.
Gyanítom azok ujjonganak az intézkedéseknek, akik szarnak a gyerekre, ők sem tudnak vagy akarnak velük mit kezdeni, de azért tanuljon már jól, aztán majd mennek a nagy csodálkozások, hogy Tiktok pörgetés nélkül is ugyanúgy kettes tanuló maradt Pistike.
"volt, hogy eltévedtem Pesten"
... és megkérdeztél valakit, aki arra járt.
"Szimplán kommunikálni akarsz a másikkal napközben"
... ami bőven ráér nap végéig.
Pont ez a baj a mobillal, hogy igényt generál olyan tevékenységre, ami egyáltalán nem szükségszerű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!