Miért értenek egyet ennyien a telefonelvevős intézkedéssel?
Igen, órán nem telefonozni kell, de miért nem hagyják jóvá inkább azt, hogy bármelyik tanár korlátlan mennyiségben beírhasson egy bazi nagy karót annak, aki óra alatt nyomkodja a telefont, aztán majd a szülő lemeccseli otthon a gyerekkel a helyzetet, amikor bukásra áll minden tárgyból mert nem tudja letenni 45 percre sem a telefont. Szünetben meg hagy nyomkodja.
Nem vagyok tinédzser sem telefonfüggő, de nem értem, hogy jönnek ehhez, hogy elvegyék a gyerek nagy értékű vagyontárgyát amit nyilván a szülő vett, tehát valójában a szülő tulajdonát nyúlják be. Ha nekem lenne most iskolás korú gyerekem, első dolgom lenne olyan intézményt keresni, ahol nincs ilyen baromság vagy otthoni oktatásra átállni, ehelyett ezt helyeslik az emberek, hogy tök oké, ha elveszik a tulajdonodat.
Ez egy jó kérdés. Szerintem is káros ha mindig azt a szart nyomkodják a fiatalok, de betiltani? Órán ne telefozzon, okés, de szünetben azt csinál, amit akar.
Az a legnevetségesebb ebben az idióta döntésben, hogy itt pont a szülőt fosztják meg attól a jogától, hogy majd ő eldöntse vihet-e telefont a gyerek a suliba és milyet. Tehát beleszólnak a nevelésbe gyakorlatilag. A gyermekvédelmi törvénynél pedig pont az volt az érv, hogy a szülő joga és feladata szexuálisan felvilágosítani és nevelni a gyereket.
Annyira nem követtem amúgy a témát, tényleg sokan támogatják ezt az idióta döntést?
Én sem értem, miért értenek vele egyet ennyien. Főleg olyan hülye érvekkel, hogy nekünk se vót, mégis felnőttünk, meg hogy az iskolába tanulni járunk, nem telefonozni!
Én így 2024-re megszoktam, hogy mindenkinek van a családban mobilja, és tudunk egymással kommunikálni. Nem, nem órán, és nem, nem kell a kamasznak minden szünetben jelentkeznie, de én szeretem, amikor napközben rámír a kamasz, hogy ötös lett a témazáró, vagy vegyek neki kiflit, vagy mesél egy vicces sztorit a suliból.
Mi értelme mesterségesen visszalökni az összes gyereket a nyolcvanas évekbe?
"miért nem hagyják jóvá inkább azt, hogy bármelyik tanár korlátlan mennyiségben beírhasson egy bazi nagy karót annak, aki óra alatt nyomkodja a telefont"
. Mert ez rohadtul nem így megy. Eleve nem adok egyest fegyelmezésből.
És sok gyereket nem is érdekli.
Ha úgysem használod, miért baj, ha nem viheted be?
7# Már miért ne vinné magával a gyerek? Alap felszerelés, ha baj van, tudja használni. Nem kell súlyos bajra gondolni, de én még az okostelefonok kezdetén volt, hogy eltévedtem Pesten belül és telefon legalább volt nálam, és fel tudtam hívni anyámat, hogy mondja már meg, mire szálljak fel, mert semmi ismerős megállót nem láttam a táblákon, egy megállónevet tudtam neki mondani, ő meg megnézte gépen. Ma már egy előfizetéses okostelefonnal nem csak hívni tud de a Google Maps/Maps is azonnal ad neki egy útvonalat.
De amit a kettes írt, az is teljesen jó. Szimplán kommunikálni akarsz a másikkal napközben. Ha pl suli után át akar menni a gyerek a haverjához, akkor sem árt valahogy jelezni, meg egyebek.
Nekem van iskoláskorú gyerekem, még nincs telefonja. Azaz van egy leselejtezett telója itthon, amivel néha játszhat, de nincs benne sim kártya. Még alsós, fölösleges lenne neki, mivel úgyis hozzuk-visszük a suliba, ha meg valami van napközben, a tanár felhív.
Onnantól kezdve érzem indokoltnak, hogy legyen nála telefon, ha már egyedül jár suliba. Részemről az okés, hogy vegyék el az óra elején. Nem tudja basztrigálni, nem tud azzal puskázni, szóval sok problémát megold. De óra végén, a szünetre kapja vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!