Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A pedagógusnők általában...

A pedagógusnők általában miért olyan prűdek?

Figyelt kérdés

Most másodikos a kisfiam.Mikor bemegyek az iskolába, olyan, mintha semmi sem változott volna gyerekkorom óta.

Amikor én jártam általánosba, gimnáziumba, akkor ment a pedagógusnők részéről az agitáció,hogy Úristen a lányok festik a körmüket, kihúzzák a szemüket, bizony még gimnáziumban is problémáztak miatta, pedig rendszerváltás után voltunk.

Általánosban meg köpennyel fenyegettek,hogy bevezetik, ha a lányok nem változtatnak.

Én elég lázadó természetű voltam, az ilyen bejelentések után mindig a legrikítóbbal festettem ki a körmeimet.

Édesanyám meg fel is szólalt emiatt szülőin,hogy a pedagógusoknak semmi köze ahhoz,hogy a lányok festik-e a körmüket vagy sem.

Gimnáziumban, szerintem a féltékenység is közrejátszhatott,hiszen milyen már,hogy a tizenévesek jobban öltözködnek, mint ők.

Amikor most bemegyek az iskolába, azt látom, ugyanaz minden.Bokáig érő rakott szoknya,2 mérettel nagyobb blúz, olyan pulóver, amit kb a nagymamám vesz fel, smink természetesen nincs.Illetve, olyan hajviselet, amivel nincs "gond", smink természetesen nincs.

Az egyikükre azt hittem,hogy férfi, mielőtt szólalt.

Olyan, mintha nem is nők lennének,hanem "semlegesnemű" emberek.

Vagy egy pedagógusoknál a felvételi része a prűdség?

2022. jan. 14. 13:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
7%
Én feltenném a kérdést, hogy vajon miért szükséges a kiskorú lányoknak hangsúlyozottan NEM PRŰD = SZEXUALITÁST KIHANGSÚLYOZÓ
2022. jan. 14. 14:01
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

Én feltenném a kérdést, hogy vajon miért szükséges a kiskorú lányoknak hangsúlyozottan NEM PRŰD = SZEXUALITÁST KIHANGSÚLYOZÓ RUHÁKBAN, sminkben járni?

Amely ráadásul nem egy szórakozóhelyen van, hanem az iskolában, ahol a tanulásra kellene koncentrálni?

Én pl teljesen OK-nak tartom, hogyha egy 16-17 éves lány mondjuk egy szolid rúzst vagy szemfestéket feltesz egy házibulira vagy egy szórakozóhelyre, és esetleg miniszoknyában és feszes felsőben megy ilyen helyekre, ha azt gondolja, hogy ez illik az ő személyiségéhez.

De iskolába ne hordjon már ilyeneket.

2022. jan. 14. 14:04
 13/18 anonim ***** válasza:
90%
Napi mese megvolt, lépjünk tovább.
2022. jan. 14. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:
80%

Mindenki festegesse magát kedvére, ahogy szeretné.

Ezt úgy mondom, hogy én sem támogatom annyira a túlzott sminkelést, de azt még jobban utálom ha valaki beleszól a másik dolgába.

2022. jan. 14. 14:10
 15/18 anonim ***** válasza:
80%

Az én suliban vannak olyan FIÚK is akik smineklnek és festik magukat és senkinek szava sincs erre.

Mert miért is lenne.

Na?

2022. jan. 14. 17:38
 16/18 anonim ***** válasza:
94%
A pedagógusnők általában nem prűdek. Ez durva általánosítás. Te találkoztál eggyel vagy kettővel, aki ilyen. Ezzel az erővel én is megkérdezhetném, hogy a 13.02kor kérdést kiírók miért olyan egyszerűek, mint a faék. De nem, van minden, hidd el. Az igaz viszont, hogyha benne van a házirendben, hogy az iskolában kerülendő pl a smink, körömfestés, stb, akkor szólnia kell, mert ez a munkaköri kötelessége. Amúgy meg vicces, hogy azon pampogsz, miért tiltják az ált.iskolás kisgyereknek a sminket, az az ő dolga, te meg leszólod a tanárnőt, ha nem hord sminket. Az nem az ő dolga?
2022. jan. 14. 18:36
 17/18 anonim ***** válasza:
94%

Nem minden pedagógus ilyen, miért ne lehetne ilyen a stílusa?

És a smink miért elvárt egy tanártól??

Nem értem...

Jó hogy nem az a baj, h vegetáriánusok!

Ez az Ő DOLGA!!

Ő is nézzen ki téged mert te sminkelsz és pl. feszes pólókban jársz??

2022. jan. 14. 21:22
 18/18 anonim ***** válasza:
21%

Házirendben mondjuk pont nem tilthatják meg a gyereknek, hogy kifestheti-e a körmét vagy kihúzhatja-e a szemét, esetlegesen viselhet-e szoknyát az iskolában! A stílusába és öltözködésébe semmi beleszólása sulinak.. Nyilván normális szülő nem is engedi útszélinek öltözve suliba a lányát, de az vicc kategória, hogy sok helyen mai napig frászt kapnak némelyek egy festett körömtől vagy szemtustól.

27 vagyok, emlékszem mikor nyolcadikos ok voltunk sok lány probálgatta már a szemkihúzást, mire egyik órán ofőnk kiakadt, hogy hogyan képzeljük, hogy tussal ki van húzva a szemünk. Egyik osztálytársamat, aki épp előtte ült kizavarta, hogy mossa le, mire a lány közölte, hogy eszében sincs, amúgy is vízálló, nem jön le. Volt nagy csete-paté, osztályfőnökivel fenyegette stb. Na másnap bejött a lány anyja és alaposan helyrerakta az ofőt, hogy még egyszer meg ne próbáljon beleszólni abba, hogy ki van-e húzva a lánya szeme vagy sem, elvégre ő az anyja, ő pedig megengedte neki, innentől neki semmi beleszólása. Mondanom sem kell, többet utána nem volt ebből problémázás.

2022. jan. 14. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!