Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárok, ti tudtok fejből...

Tanárok, ti tudtok fejből mindent?

Figyelt kérdés

Angol - történelem szakos tanárhallgató vagyok, a kérdésem inkább a történelem szakomra koncentrálódik; Vegyük példának a magyar történelmet, ami több mint kétezer éves. A fontosabb uralkodókkal, eseményekkel, fogalmakkal tisztában vagyok, viszont a különféle, "kisebb jelentőségű" csaták dátumaival, illetve az uralkodók uralkodási éveivel mindig bajban voltam / vagyok; Rövid távon meg tudom őket jegyezni, de hosszabb távon összemosódnak az évszámok, pont ezek miatt nem fogok elvárni azt a diákoktól, hogy megjegyezennek olyan évszámokat, hogy pl. mettől meddig uralkodott III. István, mert egy Google kereséssel 5mp alatt megvan az adat.

A tanár kollégákat kérdezném, hogy Ők ezzel hogyan vannak?

2021. júl. 7. 12:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

"Vegyük példának a magyar történelmet, ami több mint kétezer éves. "

nofene, és a kérdező szerencsére még csak hallgató...

2021. júl. 7. 12:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Elgépeltem, és utólag már nem tudtám átírni, de szerintem nem ez a hangsúlyos a kérdésemben.. :)
2021. júl. 7. 12:28
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Talán jobb lenne átfutnod hogy mikor is volt az a bizonyos honfoglalás. Én magam nem vagyok tanár de sok tanár ismerősöm van. Ők mindig átnézik órák előtt az anyagot, pedig van aki több mint 20 éve tanít. Az elején lehet kicsit többet kell vele bajlódni de évek után ha beleolvasol akkor is be fognak ugrani a dolgok, akkor már nem kell ezzel annyit törődni. Szerintem kb minden tanár így csinálja
2021. júl. 7. 12:29
 4/12 A kérdező kommentje:

#2 Igen, nekem is volt ilyen tanárom középiskolában, de az egyetemen volt már dolgom olyan oktatókkal, akikre tökre evidensnek vették, hogy a hallgatók emlékeznek az összes nyugat-római császárra, uralkodási évvel együtt, ami szerintem abszurd.

A poén az egészben, hogy egy Phd-s oktatónk elmondta, hogy ez az adott tanár a 20. századi magyar történelemből összekeverte Károlyi Mihályt Kállay Miklóssal, nem is egyszer..

2021. júl. 7. 12:34
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem tanítok magolós dolgokat, mert nem látom semmi értelmüket.
2021. júl. 7. 13:58
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagyok tanár, de régészként valamelyest átérzem a problémádat.

Szerintem nem elvárható, hogy emlékezz mindenre, mindig. Az viszont igen, hogy mindig felkészülj annyira, hogy legalább a heti tananyagot tudd fejből, ami éppen aktuális.

Ahogy telnek az évek, egyre több mindenre fogsz majd emlékezni felkészülés nélkül is.

2021. júl. 7. 16:24
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Egyet értek a 6. válaszolóval.
2021. júl. 7. 17:10
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
Nem vagyok tanár, de néha tartok művészettörténeti előadásokat. Akármennyire is szeretem, és ebből kifolyólag van tudásom, mindig készülök rá. Előfordulhat, hogy a hallgatóság belekérdez, nem állhatok ott fapofával, hogy majd megnézem otthon, és elmondom a következő alkalomkor.
2021. júl. 7. 19:59
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
8.! Nem lehet minden kérdésre felkészülni. A korrekt válasz a megnézem és válaszolok.
2021. júl. 7. 21:14
 10/12 anonim ***** válasza:
65%
Én informatikából és matematikából magántanárkodok (előbbiből egyetemi szinten is), a középszintű érettségi anyagát mindkét tárgyból fejből tudom, de infóból az emelt anyagát is vágom fejből kb. 90-95%-ban. Egyetemi szinten viszont csomószor előfordul, hogy nekem is utána kell néznem az anyagnak.
2021. júl. 7. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!