Tanárok, ti tudtok fejből mindent?
Angol - történelem szakos tanárhallgató vagyok, a kérdésem inkább a történelem szakomra koncentrálódik; Vegyük példának a magyar történelmet, ami több mint kétezer éves. A fontosabb uralkodókkal, eseményekkel, fogalmakkal tisztában vagyok, viszont a különféle, "kisebb jelentőségű" csaták dátumaival, illetve az uralkodók uralkodási éveivel mindig bajban voltam / vagyok; Rövid távon meg tudom őket jegyezni, de hosszabb távon összemosódnak az évszámok, pont ezek miatt nem fogok elvárni azt a diákoktól, hogy megjegyezennek olyan évszámokat, hogy pl. mettől meddig uralkodott III. István, mert egy Google kereséssel 5mp alatt megvan az adat.
A tanár kollégákat kérdezném, hogy Ők ezzel hogyan vannak?
"Vegyük példának a magyar történelmet, ami több mint kétezer éves. "
nofene, és a kérdező szerencsére még csak hallgató...
#2 Igen, nekem is volt ilyen tanárom középiskolában, de az egyetemen volt már dolgom olyan oktatókkal, akikre tökre evidensnek vették, hogy a hallgatók emlékeznek az összes nyugat-római császárra, uralkodási évvel együtt, ami szerintem abszurd.
A poén az egészben, hogy egy Phd-s oktatónk elmondta, hogy ez az adott tanár a 20. századi magyar történelemből összekeverte Károlyi Mihályt Kállay Miklóssal, nem is egyszer..
Nem vagyok tanár, de régészként valamelyest átérzem a problémádat.
Szerintem nem elvárható, hogy emlékezz mindenre, mindig. Az viszont igen, hogy mindig felkészülj annyira, hogy legalább a heti tananyagot tudd fejből, ami éppen aktuális.
Ahogy telnek az évek, egyre több mindenre fogsz majd emlékezni felkészülés nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!