Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondoltok a pedagógusok...

Mit gondoltok a pedagógusok kötelező oltásáról?

Figyelt kérdés

2021. nov. 20. 23:27
A kérdező szavazást indított:
Már régen be kellett volna vezetni. Akkor nem itt tartana a járvány.
Egyetértek vele. Aki gyerekeket nevel, mutasson példát, s vigyázzon az egészségükre ily módon is.
Nem kellene senkire ráerőltetni. Mindeki saját meggyőződéséből oltakozzon vagy ne oltakozzon.
Nincs jelentősége az oltás kötelezésének, amikor némely gyerek olyan környezetből jön, ahonnan több vírust hozhat, mint amennyit a tanártól kaphat.
Egyenesen megtiltanám, hogy kötelező legyen az oltás. Ami nem öl meg, az erősít.
116 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
33%
ideje volt
2021. nov. 20. 23:31
 2/31 anonim ***** válasza:
88%

Érdekes kérdés ez... Én oltott vagyok, de nem tartom helyesnek, hogy kötelezzenek bárkit az oltásra. Nem azért, mert annyira hülye lennék biológiából, hogy ne fogjam fel agyilag, miért van rá szükség népegészségügyi szempontból. Egyszerűen azért, mert ilyen kommunikáció mellett azt tartom hülyének, aki nem kételkedik. Én is kétségek között adattam be és a harmadik adaggal kapcsolatban is kételkedve döntöttem.

Az az észszerűtlen, nyomorult kommunikáció, ami ezzel kapcsolatban megy, nem való normális embernek. Nem értem, hogy kötelezhetnek valamire, amivel kapcsolatban konkrétan össze-vissza variálnak és sumákolnak. Mire gondolok?

-hiányos és módszertanilag hitvány halálozási és kórházi statisztikák

-a keleti vakcinákkal kapcsolatban a publikációk minősége is egy szint alatt van, a többire azt mondom, hogy oké, legalább idegen országokban figyelnek erre

-agyatlan óvintézkedésekkel traktálnak másfél éve és nem a maszkra gondolok elsősorban... Ne menj ki este 8 után, mikor már minden elcsendesedett? Komolyan? Vegyél részt az oktatásban, de csak akkor, ha egészséges vagy, de az, hogy mi lesz a felzárkózásoddal, ha nem tudsz ott lenni a betegség miatt, le van szarva ugye (lásd egyetem például). A karantén utolsó 2 napjára kiküldött kis táblákon meg már csak röhögni tudtam.

-össze-vissza megy lényegében a szarkavarás. Merkelygecı oltathatott sputnikra vektorvakcinát, még a sote is összeszarozta a nyelvét érte, de neked továbbra sem szabad. Beoltatták az emberek jelentős részét egy olyan vakcinával, ami sosem lapja meg az ema engedélyt és egy olyannal, ami sok esetben nem is jár antitest válasszal. Politikát csinálnak a szurikából...

Nem akarok azzal jönni, hogy kísérleti vakcina hőőőő, de bäzmeg. Miért ne kételkednék, ha folyamatosan mást mondanak. Miért ne kételkedne más, aki ennek eredményeként nem oltat? Érdekes, a HPV oltással szemben egyértelmű a kommunikáció és nem sok ember ágál ellene. A kutyáját is oltatja a többség minden ellen. Elfogadjuk, sőt, kérjük a tetanusz oltást, ha valami baleset történik. Nem azzal van a baj, hogy nem hiszünk az oltásban. Jaj, dehogyis. Azzal van a baj, hogy ennek a kommunikációnak nem lehet hinni.

2021. nov. 20. 23:44
 3/31 anonim ***** válasza:
88%

2/2

Tetszik az érvelés, hasonló cipőben vagyok. Viszont én még nem vagyok oltva. Ennek két oka van:

-nem vagyok olyan környezetben hogy engem erősen érintsen, főleg csak vásárolni járok ki

-még nem döntötték el melyikből mennyi kell. Eddig a betonbiztos J&J ből csak 1et kértek, lassan szeretnék hogy keverd egy másikkal. De talán az is jó ha kapsz mégegyet belőle. A lényeg hogy fogyjon a szer.

Én kifejezetten nem értek egyet a covid 19 oltásnak a kötelezésével (a kor alapján tervezett kötelező oltásokkal viszont igen).

Két nagyon nagy problémám van a kötelezéssel:

1. Miért nem ellenanyag számot mérnek inkább? Hisz védettségit hosszabítanak az alapján is. Ismerősöm aki átesett rajta másfél éve, még mindig több ellenanyaggal rendelkezik mint egy 2x oltott pfizer-es.

2. Általam ismert doktorok és asszisztensek sem szívesen vették fel. Vajon miért kellett egy törvényt hozni arra hogy egészségügyben kötelező az oltás? Hisz elméletileg ők azok akik értenek hozzá. Mesélte orvos ismerős hogy így vesztett orvosokat az állam, ugyanis magánegészségügyben meg van oldva hogy ne kelljen az oltás.

2021. nov. 21. 00:21
 4/31 anonim ***** válasza:
32%

A pedagógusok, igen fura szerzetek.

Tavasszal kiharcolták a soron kívüli oltást, most meg tiltakoznak ellene.

...és erre az idióta seregre van bízva a jövő nemzetsége.

2021. nov. 21. 00:57
 5/31 anonim ***** válasza:
32%
Én azt bírom, hogy pl. volt itt egy szerencsétlen, aki ott hagyta a 20 éves állását a kötelező szuri miatt, és átment valami totál gettó alapítványi suliba tanítani, csak mert ott még nem kötelező. MÉG. Na de mi lesz, ha majd ott is kell? Megy tovább, aztán mi lesz, ha majd elfogynak az iskolák, és mindenhol kell majd? Elmegy szobafestő-mázolónak?
2021. nov. 21. 03:58
 6/31 anonim ***** válasza:
93%

Azt, hogy sokadszorra lövik tökön magukat.

Aki akarta, már beoltatta magát, a többieket meg hagyjuk már békén, engedjük el a dolgot, ki kellene jelölni covid-ágyakat, amik csak ezt a célt szolgálják (fertőző osztályon, nem intenzíven), aki befért, befért, aki nem, az így járt, bssza meg. Ezen felül mindenki azt tesz az egészségéért, amit akar, lehet oltatni, lehet sportolni, lehet normálisan táplálkozni, eleget aludni, meg kiegyensúlyozottan élni (mondom ezt úgy, hogy oltás van bennem, de az összes többi általam felsorolt dolog nagyon nincs meg). Így nem terhelnék rommá az egészségügyet, és őszintén nem látom, hogy miért kell minden súlyos covidost kórházban pátyolgatni, a lélegeztetetteknek talán 80%-a fulladt meg a gépen... Akkor mégis mi értelme ennyi kapacitást rájuk áldozni, így is, úgy is meghalnak. Tudom, hogy ez kegyetlenül hangzik, de igaz, csak egyik államban sincs senkinek töke ahhoz, hogy kiálljon a nép elé, és elmondja, hogy "ez van, nem tudunk mit csinálni". Ja, de, a svédek így indítottak, és kevesebb halottjuk van, mint nekünk...

Az intézkedésekről meg csak annyit, hogy kereskedelemben dolgozom, bármikor letolok 14 órát maszkban, engem nem zavar, legalább nem látszik az undor a pofámon, mikor aznap már a negyvenedik Karennel vitázok, hogy húzza fel a maszkot. A kasszánál, mert azt nincs kapacitás ellenőrizni, hogy máshol hordják-e.

Ja, és a nyolcórás kijárási tilalomról annyit, hogy van papírom, a legtöbb barátomnak is van, volt, hogy csúnyán visszaéltünk vele, de általában úgy gondoltuk, hogy szar buli az, ami nem világosban végződik, éspervagy egymáshoz nappal is átmehetünk, és az alkohol délután kettőkor is ugyanúgy megcsap, voltak is nagy ölelkezések.

2021. nov. 21. 04:05
 7/31 anonim ***** válasza:
80%
5, Ilyen hozzászólással szerintem inkább te vagy a szerencsétlen. Sajnálom, ha nem tudod átérezni azok helyzetét, akik ezt most erőszakként élik meg, mert bizony ez többeknek mint gondolnád, az. De akkor inkább maradj csöndbe, és örülj az oltásodnak, hogy "védve" vagy. :(
2021. nov. 21. 04:38
 8/31 anonim ***** válasza:
12%

2%-nyi pedagógusról beszéltek. 2%, hiszen a pedagógustársadalom 90%-a oltott, a maradék 10% 80%-a pedig beoltatja magát.

Oltott pedagógus vagyok. Mindenki, a gyerekek számára is kötelezővé tenném az oltást !

2021. nov. 21. 07:18
 9/31 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes oltás ez... XD xD xD Biztos szükség van rá, ha oltott is ugyanúgy fertőz és elkaphatja, és az ilyen magas számban oltakozottaknál is arra a maradék 2%-ra mutogatnak. (Egyébként szerintem meg többen nem oltották magukat, nem tudom honnan veszel ilyen adatot, valamint hogyan mérik azt hogy valaki elkapta de enyhébb lefolyással megy át rajta, mintha nem kapta volna el? Ne legyünk már hülyék. És kajak gondolkodás nélkül veszik a "lehet"-eket meg a -"hat", -"het-eket".).

Fejlődésben levő szervezetet egy ilyen kotyvalékkal, egy olyan vírus ellen amit nem is biztos, hogy elkap, vagy ha el is kap átveszel, felgyógyul belőle, nem biztos hogy érdemes beoltani. De tudom az okosok szerint én vagyok a buta. 🙃

Csak az a baj, hogy ez már túl megy az etikán és az erkölcsön. (Senkivel nem állok le vitázni, egyből jelenteni fogom, van elég szr a világban.)

Üdv.

Egy oltatlan 3. hullámot túlélő! 🙋‍♂️

2021. nov. 21. 07:38
 10/31 anonim ***** válasza:
82%
*mintha nem lett volna oltva, elírtam.
2021. nov. 21. 07:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!