A pedagógusok "konteosok" lettek? Úgy hallottam sok egymástól független médiában, hogy a szakszervezetek a kötelező két oltás megléte ellen tíltakoznak?
#7 nem kell ennyire szélsőségesen felfogni. Akiknek van bizonyos szintű ismeretük, tudásuk a tudományos életről, a múltról, azok tudják, hogy sajnos bizonyos fokú óvatosság nagyon is szükséges. Voltak már a múltban - nem olyan távoli múltban - a gyógyszergyáraknak, politikusoknak, pénzembereknek olyan lépéseik, amik utólag derültek ki hogy mennyi kárt okoztak, milyen ártalmasak voltak és milyen sok ember ellen történtek, csak hogy a saját érdekeiket kiszolgálják.
Vagyis attól mert valakinek vannak fenntartásai jelenleg egy ilyen hírtelen beindult járvánnyal kapcsolatban, netán tart az oltástól, nem feltétlen jelenti azt hogy ne lenne megfelelő gondolkodó személy, lehet hogy éppen ellenkezőleg, olyan aki több dologról tud, mint te, vagy több összefüggést gondol át amiről ide jut el, a bizalmatlanságig.
Éppen a tanároknak nem szabad olyanoknak lenniük akik felsőbb utasításra azonnal végrehajtanak bármit anélkül hogy tartanák magukat a saját tudásuk, ismeretük, tapasztalatuk által vallottakhoz. Tehát ilyen alapon éppen az lenne a gyerekeknek a legrosszabb, ha a tanárok gombnyomással képesek lennének egy felsőbb utasítás szerint reagálni, hiszen ezzel lenne legkönnyebb valamiféle ideológiát a fiatalokba belenyomni.
A tanár legyen olyan aki gondolkodik és tartja magát az elveihez - de értelemmel, a tévedés lehetőségét fenntartva és másokat is tiszteltben tartva.
És nem, én nem vagyok sem vírus sem oltástagadó, amint lehetett beoltattam magamat, át is estem a betegségen, nagyon ronda is volt és akit lehet rábeszélek az oltásra. Csak szeretném ha nem azt vetnéd a gyerekek oktatóinak szemére, hogy van saját meggyőződésük, véleményük és ragaszkodnak hozzá akkor is ha egy felsőbb utasítás szerint mást kellene tenniük. Hiszen te magad is azt várnád el, hogy ha mondjuk azt az utasítást kapnák, hogy a gyerekeket próbálják meg egy neked nem tetsző gondolatra ránevelni, akkor annak ellenálljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!