Mit mondjak a vezetés oktatómnak?
Akkor mondj jobb otletet h szerezze meg a jogsit, ha máshogy nem megy neki. Bar a leirasa alapjan en egy idrig jegelnem a dolgot a helyeben. Elbukja a kifizetett penzt, de ha alkalmatlan a vezetesre, balesetet okoz, akkor nem kene most ezzel probalkoznia.
Majd ha talal egy nyugodtabb elethyzetet, lesz penze, újrakezdi.
Aki igazat adott a kérdezőnek, meg, aki azt írja, hogy majd más élethelyzetben; szerintem van, akinek nem megy a vezetés. Ilyen vagyok én is.
Egy ilyen vizsga azt mutatja meg, hogy oktató nélkül elvezeti e baleset nélkül az ember A pontból a B-be az autót.
Az oké, hogy megbukik 1*-2*, mert izgul, f@sz volt a vizsgabiztos, nem úgy álltak a bolygók, etc. De, ha 4 alkalommal nem nyilvánítják alkalmasnak a vezetésre, akkor valószínűleg nem alkalmas.
Mégis hogy döntöd el, hogy alkalmatlan vagy a vezetésre?
Mivan, ha csak egyszerűen több gyakorlást igényelnél? Csak eleve már elkönyvelted magad, hogy áá, nekem ez nem megy, hagyjuk, nem veszélyeztetek semmit és senkit inkább.
És miért a három bukásnál húzod meg a határt? 3 belefér, de 4 már sok, akkor ne merészkedj az utakra? Annyi mindentől függ, hogy ki hogy veszi ezt az akadályt.
Egyébként meg miért a vizsga a mércéje annak, hogy valaki tud-e vezetni? Mert nem feltétlenül objektív.
A vizsga egy kirakat, ez is mutatja, hogy nem mindenkinek megy a teljesítés közben.
Egy olyan vizsga mentén méricskéljük magunkat, meg a más embertársakat, ami bőven nem arról szól hogy te megoldod-e különböző szituációkat biztonságosan, hanem arról, hogy minden szabályt pontosan betartva jössz-e ki belőle.
Ez van értékelve.
Most a közlekedés tényleg erről szól?
Ha valaki tudja az alapvetőt, képes is alkalmazni gyakorlati órákon, én annak már megadnám a jogosítványt.
A többi meg rajta múlik, gyakorlás. És bárki bármit mond, szerintem nem a forgalmi teljesítésével fogsz megtanulni közlekedni.
"Azért mondjátok ezt, hogy csak kevesebb ember legyen az úton és ne legyen dugó a jövőben."
Dehogy azért!
Azért, mert látjuk az utakon, és olvassuk a bulvársajtó baleseti híreiben, hogy mennyi vezetésre alkalmatlan ember autózik.
Már meg se tudom számolni, hány olyan baleseti hírt olvastam a kijárási korlátozások feloldása óta, ahol senkivel nem ütközött a koma, mert nem is volt ott másik autó, csak egyszerűen letért az útról, lesodródott és az árokban vagy egy fának csapódva állt meg. Ott aztán nem lehet vitatkozni azon, ki hibázott! És nem havas-jeges utakon történtek ezek, hanem száraz, esetleg esővizes utakon.
És mivel a kérdező négyszer bukott, ezért minden bizonnyal ő is egy ezek közül.
Teljesen releváns ilyet kijelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!