Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért nem hálás nekem az osztály?

Miért nem hálás nekem az osztály?

Figyelt kérdés
Végzős lány vagyok, hamarosan végzek a gimnáziummal. Alapvetően nyitott, nagyszájú vagyok és könnyen barátkozom, mindig sok barátom volt. Viszont azt érzem, hogy az osztálytársaim közül sokan azt gondolják, hogy nagyra vagyok magammal, beképzeltnek tartanak és olyannak aki mindig a középpontba akar lenni és azt akarja, hogy mindig minden róla szóljon. Pedig ez nem igaz. A szemembe általában nem mondják meg de látom rajtuk és egy-két dolgot visszahallok arról amit mondanak rólam. Általában a lányok beszélnek ki ilyen módon a hátam mögött. Úgy érzem, hogy egyáltalán nem hálásak azért a sok munkáért amit a közösségért teszek. Tény, hogy központi személy vagyok az osztályomban és fontosnak tartom, hogy az ilyen dolgok jól sikerüljenek. A szalagavató szervezéséhez is nagyban hozzájárultam, nélkülem nem siketült volna ilyen jól. Egyszer-kétszer volt, hogy megemeltem a hangomat amikor két fiú osztálytársunk nem tudott viselkedni. Többnyire szeretem az osztálytársaimat, két lányt leszámítva akikkel kölcsönösen levegőnek nézzük egymást, ők folyton kibeszélnek a hátam mögött undorító módon és nem akarnak semmiben részt venni. Én csak azt akarom, hogy mindenkinek jó legyen és jó osztályközösség legyen de sokszor azt veszem észre, hogy néhány osztálytársam nem veszi komolyan az osztály ügyeit.

2020. febr. 14. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
31%

Egy kicsi kóstolót kaptál- a válaszok által- a való világból.

Számomra dícséretes, amikor valaki önzetlenül szebbé akarja tenni a környezete életét. És úgy érzem, téged ez vezet.

Ami fontos, csak akkor csináld, és remélem, folytatod, ha ez belső indíttatás.

Ami még fontosabb, ne várj érte semmit.

2020. febr. 14. 19:24
 32/87 anonim ***** válasza:
84%

Önzetlenség egy fenéket, ő csak azért "segít" a "szerencsétleneknek", mert attól jobban érzi magát. Nem azért, mert önzetlenül fel akar emelni valakit, akkor nem helyette oldaná meg a problémákat.

Én egyébként mindkét végletet megjártam. Voltam az osztály vezető egyénisége, később pedig a csendes gyerek is. Csak akkor láttam meg, ezek a buzgó emberek mennyire elnyomóak is tudnak lenni a "gondoskodásukkal."

2020. febr. 14. 19:58
 33/87 anonim ***** válasza:
21%

Nem értem a sok válaszadót.

Igenis kellenek az olyan emberek, mint a kérdező, akik megszervezik a dolgokat, mert a középiskolások többségét - tisztelet a kivételnek - a hétvégi buli/berúgás és a legújabb számítógépes játék érdekli. Meg a TikTok vagy mifene érdekli.

Nem érdekli őket semmi, és tényleg még ők vannak felháborodva, hogy valakit érdekel valami ebben a világban, és képes tenni is érte!

Ne vedd magadra Kérdező, te ezzel a mentalitással 5-10 éven belül vezető leszel, a sok szürke mindent letojó ember pedig valami unalmas szürke aktakukac, vagy valami gyári biorobot.

2020. febr. 14. 20:14
 34/87 anonim ***** válasza:
89%
Én tipikus szürke emberke voltam. Orvos lettem. Volt olyan ismerősöm, aki az osztály közepe volt, most kasszás egy multinál... Attól, hogy valaki nem egy extrovertált, állandóan reflektorfényben tündöklő valaki, még nem biztos, hogy nem kitartó és nem küzd a céljaiért, és az sem biztos, hogy az, aki egy iskolai közösségben megállja a helyét az életben is meg fogja.
2020. febr. 14. 20:38
 35/87 anonim ***** válasza:
8%
ezt miért kell? kasszás egy multinál? és akkor? lehet boldogabb mint te orvosként.
2020. febr. 14. 21:08
 36/87 anonim ***** válasza:
85%
Lehet hogy boldogabb, mondjuk én nem a szakmám miatt nem vagyok boldog. És azért kell, mert attól, hogy valaki nem egy kérdezőhöz hasonló extrovertált egyén még nem biztos, hogy a munkaerőpiacon nem lesz sikeres és a minden lében kanálság sem garancia a sikerre, erre volt ez példa.
2020. febr. 14. 22:10
 37/87 anonim ***** válasza:
10%

Komoly téma ?:D marha komoly aez a kérdés. egyébként egyetemet végeztem én is de veletek ellentétben tudok annyit hogy ezekre a szakmákra is szükség van. ÉS nem(csak) attól lesz ember valaki vagy fontos helye vvan a társadalomban, vagy hogy milyen munkát végez.

Bár tudom itt a gyakorin összejön a sokm kirekesztett és kiengedi a gőzt, boldogan pocskondiázva azokat akik nem olyanok mint ők. tipikus gyakoris sikersztori.

2020. febr. 14. 23:07
 38/87 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok esetben előfordul, hogy az ember nem veszi észre a hibáját.

Van, amikor valakit tényleg indokolatlanul közösítenek ki és van, amikor nyomós indokkal nem kedvelik.

"Úgy érzem, hogy egyáltalán nem hálásak azért a sok munkáért amit a közösségért teszek"

Na, ugyanez volt velem. Akárhova mentem, a lelkem kitettem másokért és ugyanúgy "nem voltak hálásak".

A testvérem volt az, aki kimondta, hogy, ha MINDENHOL ez van, az nem lehet véletlen.

Kicsit magamba néztem és láttam, hogy igaza van.

Rólam tudni kell, hogy nagyon lobbanékony voltam és akaratos, emellett nehezen lőttem be a határokat és sokszor olyanokhoz csapódtam oda, akik nem igényeltek társaságot épp.

Plusz olyan dolgoknak kerítettem nagy feneket, amikkel mások nem ilyen tempóval akartak foglalkozni.

De ezeket ott nem láttam. Azt hittem, egy érzékeny lány vagyok, aki a csillagokat is lehozza az osztákytársainak és, aki jófej.

Utólag gondolok bele, hogy mi lett volna, ha nem pörgök, mint a bugócsiga. Semmi. Ha az osztályközösség rossz vagy, ha valami nem tökéletes az nem az én felelősségem.

Kérdező, először is, bocsánat, láttam, hogy 41 komment van, szóval neki se fogtam, hogy elolvassam őket. Lehet már valaki leírta előttem, de nézz magadba.

Áss mélyebbre.

Nem lehet, hogy nem beképzeltnek, csak soknak tartanak? Tudod, jobb a kevés, mint a sok. Egészségesebb kapcsolatokat kialakíthatsz, ha nem pattansz fel és szervezkedsz, próbálod görcsösen az osztálytársaidat rávenni dolgokra, stb.

Ha nem akarnak valamit, hagyd rájuk, ne intézkedj helyettük.

Értem, hogy jót akarsz, de én arra következtetek, hogy túlzásokba esel. Ők nem azt látják, hogy hú de jó, valaki mindent elintéz, hanem, hogy itt egy valaki, aki folyton lényegtelen dolgok miatt kattog és folyton beleront a privátszféránkba.

Plusz, kell ez Neked? Kidolgozod a lelked és utána fáj az, hogy nem kapsz vissza semmi jót.

Először is arra kéne rájönnöd, hogy miért van ez a megfelelési kényszer, miért akarod, hogy elismerjenek.

Trauma? Sok negatív kritika ért? Elnyomtak?

Az iskoláknak szokott lenni pszichológusa, vele beszélgethetnél erről, hogy rájöjjetek ez miből gyökerezik és hogyan orvosolhatnád.

2020. febr. 15. 02:07
 39/87 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit had írjak az előző kommentemhez, amivel alá is támasztom, hogy kicsit mélyebbre kell ásni.

Írod, hogy Te csak azt szeretnéd, hogy nekik jó legyen. De ezért hálát vársz el. (Ebben az esetben szeretetet).

Aki tényleg csak jót akar, az

1. mindig tudja, hogy hol és mennyit kell, hogy segítsen (néha egy aprósággal segít a legtöbbet)

2. Ismeri a határokat, ami a többi gyerek privátszféráját illeti

3. nem várja el, hogy szeressék

és pontosan ezek miatt szeretik.

Érződik, hogy Te egyszerűen csak azt szeretnéd, hogy elfogadjanak, szeressenek. Emiatt is van az, hogy a kísérleteid görcsösek, tőle akaratosnak és soknak tűnhetsz.

2020. febr. 15. 02:16
 40/87 anonim ***** válasza:
95%

Na közben most átfutottam a kommenteket és a végén nem értem a veszekedést;

Valaki azt írta, hogy majd a kérdező, amiatt, ahogy viselkedik, meg, hogy extrovertált, majd felnőtt korában vezető lesz.

Erre írta valaki, hogy nem feltétlenül az jut feljebb szakmailag, aki olyan, mint a kérdező, mert ő például introvertált volt és orvos lett és ismer olyan embert, aki anno extrovertált volt, úgy viselkedett, mint a kérdező és kasszás lett.

Ez idáig rendben van, de, hogy utána hogy kapcsolódik a témához, hogy a kasszás lehet boldogabb, mint egy orvos, nem értem. Nem azt írta a válaszadó, hogy ő neki ezerszer jobb az élete, csak azt, hogy szakmailag ő introvertáltként feljebb jutott.

Szerintem ezt itt és most engedjétek el és inkább a kérdezőt segítsük (és ne csak leteremtsük, hanem mutassunk rá, hogy miért kéne neki változnia és hogyan tehetné meg).

2020. febr. 15. 02:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!