Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért nem hálás nekem az osztály?

Miért nem hálás nekem az osztály?

Figyelt kérdés
Végzős lány vagyok, hamarosan végzek a gimnáziummal. Alapvetően nyitott, nagyszájú vagyok és könnyen barátkozom, mindig sok barátom volt. Viszont azt érzem, hogy az osztálytársaim közül sokan azt gondolják, hogy nagyra vagyok magammal, beképzeltnek tartanak és olyannak aki mindig a középpontba akar lenni és azt akarja, hogy mindig minden róla szóljon. Pedig ez nem igaz. A szemembe általában nem mondják meg de látom rajtuk és egy-két dolgot visszahallok arról amit mondanak rólam. Általában a lányok beszélnek ki ilyen módon a hátam mögött. Úgy érzem, hogy egyáltalán nem hálásak azért a sok munkáért amit a közösségért teszek. Tény, hogy központi személy vagyok az osztályomban és fontosnak tartom, hogy az ilyen dolgok jól sikerüljenek. A szalagavató szervezéséhez is nagyban hozzájárultam, nélkülem nem siketült volna ilyen jól. Egyszer-kétszer volt, hogy megemeltem a hangomat amikor két fiú osztálytársunk nem tudott viselkedni. Többnyire szeretem az osztálytársaimat, két lányt leszámítva akikkel kölcsönösen levegőnek nézzük egymást, ők folyton kibeszélnek a hátam mögött undorító módon és nem akarnak semmiben részt venni. Én csak azt akarom, hogy mindenkinek jó legyen és jó osztályközösség legyen de sokszor azt veszem észre, hogy néhány osztálytársam nem veszi komolyan az osztály ügyeit.

2020. febr. 14. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
96%
Attól még mert neked ez meg az fontos, az lehet hogy másnak egyáltalán nem az, ezért nem is tudják értékelni a dolgot.
2020. febr. 14. 17:16
 12/87 anonim ***** válasza:
96%

Őszinte véleményem írom, de nincs benne rosszindulat.

Azt kell megèrtened, hogy neked lehet fontosak a sulis programok, de lehet màs nem így àll hozzà és ezzel szerintem nincs semmi baj. Nekem is mindig nyűg voltak ezek, mint a szallagavató. Termèszetesen èn is örültem neki, hogy ez is megtörtènik az èletemben, de egyàtalàn nem spràztam túl. Megèrtem azt is, hogy be kell segíteni a szervezèsbe, de engem is idegesítettek azok, akik óràkat tudtak vitatkozni azon, hogy milyen színű nyakkendő legyen meg hasonló.

2020. febr. 14. 17:34
 13/87 anonim ***** válasza:
85%
Ego királylány mártírkodik.
2020. febr. 14. 17:37
 14/87 A kérdező kommentje:

Úgy látom, hogy sokan tévhitekben élnek velem kapcsolatban. Először is az osztálytársaim többsége nem utál csak mint írtam időnként ők is úgy tartják rólam, hogy túlbuzgó vagyok meg énközpontú pedig én ezt teljes mértékben cáfolom.

Én soha nem bántottam senkit és mindenkivel kedves vagyok de nagyon ideges tudok lenni ha keresztbe tesznek nekem. Alapvetően egyébként népszerű vagyok az osztályomban. Szó sincs arról, hogy nem hagyok másokat érvényesülni hiszen a lányok többsége szintén aktívan részt vesz a közösséget illető dolgokban pl szalagavató, tablófotózás stb. Sőt a fiúk között is van egy kettő aki részt vesz ezekben. Nekem nem azzal van problémám ha valaki nem annyira aktív a osztály ügyeiben. Nekem azzal van gondom amikor valaki magasról tesz az egészre és direkt hátráltatja a munkánkat. Például az a két lány akik állandóan pletykálnak rólam a hátam mögött. Nekik tényleg annyi az életük, hogy kibeszélnek másokat a legaljasabb módon. Az egyikük el se jött a szalagavatóra. Látom azt gondoljátok rólam, hogy én valami szörnyű ember vagyok. Erről szó sincs. Én azt szeretném ha az osztályunk egy összetartó közösség lenne, ahol kiállunk egymásért, összedolgozunk. Azért az fontos szerintem, hogy egy összetartó legyen és jól sikerüljön például a szalagavató ami azért nagyon nagy horderejű esemény egy végzős diák életében. Én próbálok mindenkire odafigyelni és igyekezni, hogy mindenkinek jó legyen. Az osztályomban vannak visszahúzódó emberek akiket sokszor piszkál 6-7 gyerek akik szintén osztálytársaim. Többször is én védtem meg őket például amikor egy lányt csesztettek és én álltam ki érte, mert úgy vélem az nem közösség ha valakit kirekesztenek azért mert zárkózott típus. Segíteni kell neki beilleszkedni. Remélem így, hogy ezeket leírtam, már jobb véleményetek lesz rólam.

2020. febr. 14. 17:50
 15/87 anonim ***** válasza:
93%

14. Bocs, de csak rosszabb lett.

Kb semmi empátiát nem érzek benned, mert ha mást nem érdekelnek a te dolgaid, az csakis rossz lehet, és hátráltató.

Gondold el, pár év múlva ez az egész osztály semmi lesz, és van akinek tök jól elmennek az évei a közbenjárásod nélkül, míg te azon görcsölsz, milyen legyen a szalagavató.

Konkrétan a csajt aki nálunk mindig a vezető szerepben volt, ballagás óta a kutya se keresi már, örültek, hogy megszabadulnak tőle. Szerinted a szemedbe mondanák, hogy idegesíted őket, amikor amúgy mindent elintézel helyettük? Ugyan.

Észre sem veszed, hogy másnak is lehetnek más értékei, mint neked. Hiába csinálja ezt rajtad kívül más is.

Te leszel az a csaj, aki a munkahelyen is mindenkinek az agyára megy majd, mert ötven ember helyett dolgozik, de közben szobrot is állítsanak neki.

2020. febr. 14. 18:01
 16/87 anonim ***** válasza:
87%

Hát még mindig ugyanott tartunk ahol az elején. Minden közösségben van egy-két hozzád hasonló agyonfontoskodó ember... vannak dolgok amiket valóban meg kell szervezni, mondjuk egy osztálykirándulás, de ezt általában az osztályfőnök csinálja, meg van pár dolog, ami kb. meglesz magától és összességében tíz év távlatából semmi jelentősége nincs ilyen pl. a tabló, meg a szalagavató. Én is agyfaszt kaptam a hozzád hasonlóktól, akik agyonszerveztek egy szerencsétlen szalagavatót, ami egy jelentéktelen vicc esemény. Gyakorlatilag rádtűznek egy szalagot, táncoltok egyet, majd táncolsz egyet anyáddal-apáddal, majd iszol egyet a tanárokkal, majd elmentek bulizni... ennyi a szalagavató, egy nagy nulla. A hozzád hasonló egókirálynők ebből szoktak vérre menő vitákat, generálni (mit táncoljunk, milyen színű legyen a ruha, milyen zene legyen bla-bla), meg agyonfontoskodni az egészet, meg zsarolni azokat, akik nem akarnak elmenni, mert nem szeretnek szerepelni, holott csak annyi lenne a dolog, hogy valaki szervez egy tánctanárt oszt cső. Persze ez sem szól másról, mint hogy be lehet öltözni habos-babosba és a hozzád hasonló extrovertált feltűnési viszketegségben szenvedő csaj riszálhatja a seggét.

Ami esemény egyébként fontos 10 év távlatából is, az az érettségi bankett, mert az az utolsó alkalom az életben, hogy mind együtt vagytok.

2020. febr. 14. 18:08
 17/87 anonim ***** válasza:
94%

"Az egyikük el se jött a szalagavatóra."

Ugye, azt azért tudod, hogy ehhez minden joga megvolt?

2020. febr. 14. 18:13
 18/87 anonim ***** válasza:
83%
Sikerült az alapból rossz véleményem még rosszabbra formálnod, gratulálok. Igazából tök mindegy, ki mit ír le, úgysincs önkritikád, szóval semmit sem fogsz belőle felfogni.
2020. febr. 14. 18:14
 19/87 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is nagyon ellenszenves vagy a szöveged alapján.

Elárulok egy dolgot, kiscsillag. A szalagavató, meg hasonló sulis programok az emberek 80%-át hidegen hagyja. Max az a része érdekes, a betanulják rá a táncot, meg kiállnak a színpadra, de a díszítés, a nézők elrendezése, a rágcsa beszerzése, a ruha összeállítása általában csak 2-3 embert érdekel. Végül ezek az emberek önként vállalnak magukra mindent, mivel a többieket nem érdekli, aztán meg játszák a mártírt. Sose bírtam az ilyen embereket

2020. febr. 14. 18:16
 20/87 anonim ***** válasza:
91%

"Azért az fontos szerintem, hogy egy összetartó legyen és jól sikerüljön például a szalagavató ami azért nagyon nagy horderejű esemény egy végzős diák életében." Szerintük meg nem. Tudomásul kellene venned, hogy az osztály egy mesterséges képződmény, egy véletlenszerűen összeált csoport, aminek megvan a megfelelő dinamikája -de nem úgy, ahogy azt elképzeled. Te és s sok-sok, veled egy osztályba járó individuum érdekeit céljait stb nem lehet egy irányba, konfliktusmentesen stb becsatornázni. Ennyi. Most jelzem, az öt éves osztálytalálkozóra se mindenki megy majd el, a tizedikre vsz többen. Addigra -remélhetőleg- felnőttök.

Röviden: azért nem hálás neked az osztályod, mert még gyerekek vagytok.

2020. febr. 14. 18:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!