Ti kaptátok már rajta kollégátokat táppénzcsaláson? Ha igen, mit csináltatok?
Nálunk rendszeres volt. Volt kolléga, aki fóliázott. Minden nyáron 3 hónapon keresztül nagyon beteg volt:))
Én is rendszeresen beteg voltam, mivel szabi az nem volt.
Egyes vagyok, nekem is össze jött évi 2-3 hónap beteg. Az, hogy bejárok dolgozni nem egy megélhetés, pénzt is kellett valahogy szerezni. Ilyenért, soha senki nem jelentgetett.
Azért gondold végig, egy doki kiír, te jelented, nem fogja tudni magát megvédeni?? Azzal ír ki, amit tud is igazolni.
Nem kaptam még rajta senkit, de tudom, hogy rendszeresen csinálják/ csináljuk. Ilyenkor természetesen helyettesíteni kell őt, van vele plusz munka de hányingert kapnék magamtól, ha ezt "jelentém" akár kedvelem akár nem kedvelem az illetőt.
Egyébként bizonyítéknak marha kevés, hogy láttad a kocsmából kijönni, nem minden betegnek kell feküdnie. A kimerültség, sokszor fajulhat lelki problémákig és ezzel már simán kiír az orvos legálisan pihenni.
Neked őszintén gratulálok, ha elég 20 nap szabadság, valakinek nem a munka az első az életében, főleg ha megteheti anyagilag!
Nem igazán tudnak vele mit kezdeni szerintem, ha a háziorvos megállapította, hogy nem keresőképes és adott táppénzes papírt.
Amúgy volt már olyan pár éve, hogy valaki december 31-én beteg lett és tette ki közösségi portálra a képeket, hogy épp kint kóborol a barátaival és ünnepel; ezt a vezető is látta. Morgott az orra alatt, de nem lett baj.
Egy másik helyemen a főnök lett beteg pár éve; csütörtök és pénteken nem jött, szombaton reggel tette ki a kirándulós képet - ami kissé nevetséges, hogy pénteken az ágyat nyomom betegen, szombaton meg túrázok. De ez már a betegszabi végén volt, meg különben sem volt semmi közöm hozzá, szóval megmosolyogtam és tovább tekertem a többiek posztjaira. Ebből sem lett semmi.
Szerintem, ha jelented is a főnöknek, nem igazán tudnak vele mit kezdeni, amíg van papírja arról, hogy jogosan vagy távol. Főleg, ha azt mondod, hogy xy részeges kivánszorgott a kocsmából - ezt mivel tudod bizonyítani?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!