Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Karrier váltást szeretnék,...

Karrier váltást szeretnék, aki irodában alacsonyabb beosztásban dolgozik, mesélne? Adna tippeket?

Figyelt kérdés

Recepciósnak, adminisztrátornak akarnék jelentkezni.

Eddig vendéglátásban dolgoztam, tíz évet, de meguntam, hogy nem látom a páromat, és az összes ünnep meg hétvége munkanap, meg éjszakázni kell.

Hétfő-Péntek 8-5 még túlórákkal is nagyon jól hangzik.

Eddig is voltak adminisztrációs feladataim, emailek, foglalások vezetése, rendelések bevitele.

Azt gondolom tudnám mindezt csinálni.

Van esetleg valami tippetek milyen képzést tudnék esetleg csinálni, hogy jobban nézzen ki az önéletrajzom?

Vagy esetleg milyen pozítciók vannak, amik elsőre könnyebben elérhetőek?

jan. 11. 17:44
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Általában ehhez egy sima érettségi elég szokott lenni. Max valami nyelvtudás. Szerintem ne gondold túl, jelentkezz.

Ha nagyon szeretnél tanulni akkor egy irodai titkár, adatrögzítő képzést elvégezhetsz. Nekem van, ezt tanultam a középsuliban. Olyan egyszerű ez a munka, hogy kár erre tízezreket kidobálni, semmi extrát nem igényel egy ilyen állás. Ha igen akkor arra úgyis kitérnek (pl. logisztikai végzettség fuvarszervezőnél).

jan. 11. 18:07
 2/9 anonim ***** válasza:
61%

Tehát semmi olyan tudásod nincs, ami "irodai" munkára predesztinál? Pusztán annyi, hogy van olyan IT ismereted, ami mondjuk 20 éve volt érdemben valami?

Mert akkor kicsit máshogy kellene megközelíteni

Hány nyelvet és milyen szinten beszélsz?

Milyen szoftvereket és milyen szinten tudsz használni?

jan. 11. 20:57
 3/9 A kérdező kommentje:

2, Nem predesztinál semmi, ezért kérdezem, hogy mit kéne esetleg tanulnom, hogy esetleg jobb kondítciókkal induljak.

Angolul beszélek, de szerintem ez is egy kommersz ismeret. Alap Microsoft programokat ismerem, tudom kezelni, de ebben egyet értünk, hogy ez is a annyi meg egy Bambi.

De mondom, kezdő pozítciókat szeretnék megpályázni.

Nyilván senki nem úgy jön ki az anyjából, hogy ilyen téren tapasztalt.

jan. 11. 21:18
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

#3: Pont ezért kérdezem...

Az alap Microsoft mit jelent? Excel milyen szinten van? Pivot tábla megy pl.? Az, hogy mit kellene tanulnod, az nagyban függ attól, hogy hol állsz most. Be lehet ide böffenteni, ahogy be is fogják, hogy legyél senior data analyst, vagy egyből kezdj szoftvert fejleszteni. De ha excel-ben sem tudsz egymásba ágyazni függvényeket pl. akkor megugorhatatlan szint.

De nyilván meg lehet sértődni, de ha mondjuk excelben nem csak cellát színezni, meg szegélyezni tudsz és az angolod van olyan szinten, hogy tudsz kommunikálni írásban és szóban is, akkor máris valami alja SSC-s melót is megcsíphetsz akár.

Az a baj, hogy amit ilyenkor a többség keres, hogy a mai viszonyok közötti nulla közelinek számító IT tudással beül valami betanított számítógépes munkára az már kevés van. Pont azétr, mert ilyen adminisztratív feladatokat lehet automatizálni nagyon könnyen. Pl. minek fizetni rendelést rögzíteni embereket, amikor az EDI minden emberi tényező okozta negatív hatást 100% ki tud küszöbölni, hogy egy konkrétumot mondjak.

jan. 11. 21:47
 5/9 A kérdező kommentje:
4, Mondom, alap recepciósnak mennék. Ez első sorban egy szociális pozítció, nem?
jan. 11. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#5: Hát ha hotel recepció, akkor nem sokkal vagy előbbre, mint a vendéglátásban. Jó eséllyel lehet műszakozni és állni ugyanúgy, max. konyhai körülmények kerülnek ki a képből, ami az egészségedre nézve jó. Viszont oda meg kell a jó megjelenés, választékos nyelvtudás stb stb. Ha az megvan és így is ok, akkor lehet jó irány.
jan. 11. 22:10
 7/9 A kérdező kommentje:

6, Nem, hotelt azt kerülném.

De egy csomó cégnél van recepciós, aki telefont vesz fel, meg emaileket küld.

Nem gondolnám, hogy ez nehezebb egy étteremhez képest, és külsőre kb ugyanaz az elvárás, nem?

jan. 11. 22:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy recepciós bárhol is legyen, akkor jó, ha mindent, mindenről is tud. Ha csak telefont felvenni kene, mari néni is jó lenne oda.

De mivel ez ilyen kényelmes munka úgy gondolod, hogy a cég nem belső ismeretség, ajánlás által tölti be a pozíciót? Biztos, hogy nem hirdetik meg.

jan. 12. 01:45
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen jellegű recepciós akarsz lenni és hol, én irodaházakba, szépség/masszázs szalonokba, konditermekbe, néha magánklinikára láttam, hogy keresnek embert Budapesten, többnyire a belvárosban. Nem kellett végül jelentkeznem sehova, mert bejött más, szóval a tényleges elvárásokat nem tudom, de sok hirdetés volt és a többség csak érettségit, felhasználói szintű számítógépkezelést, alap vagy középfokú nyelvtudást (de volt, aki azt sem) és ápolt külsőt igényelt, esetleg korábbi tapasztalatot hasonló munkakörben.

Nem agysebész professzornak akarsz jelentkezni, van ilyen jellegű tapasztalatod is, szerintem egyszerűen jelentkezz oda, ami szimpatikus. Képzésre én nem pazarolnám a pénzt, ezekhez a munkákhoz nem kell, sokkal fontosabb a tapasztalat és a kapcsolatok. Ha valamelyik hely nagyon tetszik, akár személyesen is leadhatod az önéletrajzod, bár nyilván egy nagy multinál nem valószínű, hogy maga a főnök fogja elvenni, de mondjuk egy kisebb szalonban már lehet.

jan. 12. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!