Reális cselekvési lehetőség ha a munkáltató átvert a próbaidő utáni bérezéssel?
Ahova jelentkeztem így szólt az álláshirdetés, el is van mentve: próbaidő alatt btto 180.000 havi bér, próbaidő után automatikusan 250.000 a havi bér.
És ez hangzott el az állásinterjún is (csak annak nincs írásos nyoma)
2 hónap próbaidő volt,én a 6. hónapja vagyok itt már véglegesítve, nem kaptam soha 250 bttot, maradt a 180 btto.
A cégnél azt mondják erre ők ilyet sose ígértek szerződéses formában.
Abban nem is, de ott az álláshirdetés amire jelentkeztem. De az szerintük semmit se jelent az a lényeg ami a szerződésben van.
Reális cselekvési lehetőség? Kalap kabát vagy van más is?
Nem saját magával beszélget, hanem én válaszolok neki. Ha gondolod csak a te kedvedért láthatóvá teszem a nevemet.
Egyébként 34 éves műszerész vagyok és rendszergazda végzettségem van, így van rálátásom arra is, hogy kisebb cégeknél és a multiknál is hogy működnek a dolgok. Nem tudom, hogy a teszkóósán és a többi árufeltöltős munkánál hogy osztogatják a határozatlan idejű szerződéseket (szerencsére), de ezen a téren, (nálam) tizenéves tapasztalattal és szakértelemmel van lehetőségem válogatni és 5 helyből 5-re felvettek volna.
Csak az releváns, hogy a munkaszerződésedben mit állapítottak meg bérként. Ha bruttó 180 000 Ft-ot, akkor az annyi, próbaidő után is, hacsak másként nem rendelkeztek.
Vedd elő a szerződésed és nézd meg, mi áll benne. Az álláshirdetés sajnos nem mérvadó jogilag, ahogy az interjún elhangzottak sem.
Ritka nagy kamugép vagy, cimbora. A határozott idejű munkaszerződés költségvonzata ugyanakkora, mint a határozatlané. Nincs különbség a járulékok között.
Üdv a nagybetűs életben, pistike.
Hollandia, mi? Na ne kábíts.
" Az álláshirdetés sajnos nem mérvadó jogilag,"
Lehet.... de ha én holnap lóf**t mutatok és lelépek az meg "mérvadó" lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!